Mustafa Bakacak Muş Ovası sulama projesiyle canlanacak
HABERİ PAYLAŞ

Muş Ovası sulama projesiyle canlanacak

Türkiye’de karpuz hasadının en son yapıldığı illerden biri olan Muş, bu yıl 20 bin dekar alandan 150 bin ton ürün ve 1 milyar 200 milyon lira gelir bekliyor. Alican Köyü’nde yapılan sezonun ilk karpuz hasadı il protokolünün katılımıyla gerçekleştirildi. Muş’un muhteşem topraklara sahip olduğunu, karpuzunun tadı, rengi ve aromasıyla fark yarattığını belirten Vali Avni Çakır, sulama projesi tamamlandığında Muş Ovası’nın daha da canlanacağını söyledi. 3 milyon 570 bin dekar tarıma elverişli arazisi bulunan Muş’un uçsuz bucaksız ovasında çok farklı ürünlerin yetiştiğini aktaran Belediye Başkanı Feyat Asya da “Muş Ovası’nın Harran Ovası’nı geçme hayalimiz gerçekleşir inşallah” dedi.

Haberin Devamı

Muş Ovası sulama projesiyle canlanacak

TUNCELİ DEPREME HAZIRLIĞI ZEMİNDEN BAŞLATTI

Tunceli Belediyesi’nin, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından kurduğu Deprem ve Afet Birimi, saha çalışmaları gerçekleştiriyor. Jeofizik mühendislerinden oluşan birimin yaptığı çalışmaların odak noktasında kent merkezi ile Nazımiye, Ovacık ve Pülümür ilçeleri yer alıyor. Jeofizik analizler ile zayıf zeminlerin tespit edildiği çalışmayla, gelecekte inşa edilecek yapıların daha güvenilir hale getirilmesi, zemin yapı uyumunun sağlanmasıyla da deprem riskinin minimize edilmesi hedefleniyor.

Muş Ovası sulama projesiyle canlanacak

ESAY ‘ARAMA KURTARMA’ TECRÜBESİNİ PAYLAŞIYOR

Eyüpsultan Belediyesi’nin, olası deprem ve diğer doğal afetlere karşı hazırlıklı olmak amacıyla kurduğu Eyüp Sultan Afet Yönetim Birimi (ESAY) en son Kahramanmaraş merkezli depremlerde ve Kastamonu’daki sel felaketinde önemli çalışmalar gerçekleştirmişti. ESAY’ın arama kurtarma eğitmenleri, Göktürk’te yapılan Afet Eğitim Merkezi’nde profesyonel ve gönüllü ekipler yetiştirmeye başladı. İlk olarak Bahçelievler Belediyesi personeline ‘Hafif Seviye Kentsel Arama Kurtarma’ eğitimi verildi.

Muş Ovası sulama projesiyle canlanacak

ULUDERE HİZMETTE ENGEL TANIMIYOR

Şırnak’ta Uludere Belediyesi, yol yenileme çalışması başlattı. Mevcut yollara ve ara sokaklara hatta patikalara bile kilitli parke taşı döşeniyor. Araçların giremediği, ulaşımın güç olduğu patika yol ve sokaklarda malzemeler katırlarla çalışmanın yapılacağı noktalara taşınıyor. Aralıksız devam eden çalışmaları yakından takip eden Uludere Belediye Başkanı Sait Ürek, hizmeti ilçenin her köşesine ulaştırma, ilçenin her köşesini ulaşılır yapma gayretinde olduklarını söyledi.

Haberin Devamı

Muş Ovası sulama projesiyle canlanacak

Sıradaki haber yükleniyor...
holder