Mustafa Bakacak Nilüfer'in edebiyatçılara ilham veren mekanları
HABERİ PAYLAŞ

Nilüfer'in edebiyatçılara ilham veren mekanları

Edebiyatçılar için mekanların ayrı bir önemi vardır. O mekanlar bazen bir söz bazen de bir düş olarak yazdıkları eserlerin sayfalarında karşımıza çıkar. Nilüfer Belediyesi, Ahmet Hamdi Tanpınar’a da ilham kaynağı olan Bursa’da, edebiyatçıları misafir etmek ve onlara ferah bir mekan sunmak için sekiz yıl önce Göl Yazı Evi’ni, dört yıl önce de Misi Yazı Evi’ni kurdu. Yazar, şair, çevirmen ve araştırmacılara önemli imkanlar sunan iki yazı evi bugüne kadar yurtiçinden ve yurtdışından önemli isimleri ağırladı. Yeni dönemde 45 isim, pencereleri göl esintisine açılan Göl Yazı Evi ile sırtını Uludağ’ın eteklerine dayayan Misi Yazı Evi’nde yıl boyunca kalarak edebiyat dünyasına eserler kazandıracak.

Haberin Devamı

Nilüferin edebiyatçılara ilham veren mekanları

YAŞLILARIN YÜZÜNÜ GÜLDÜREN HİZMET

Devletin, yalnız yaşayan veya bakıma muhtaç yaşlılara sunduğu imkanların yanı sıra belediyeler de evde bakım hizmeti veriyor. İl ve ilçe belediyelerinin verdiği bu hizmet, yaşlıların derdine derman oluyor, yüzlerini güldürüyor. Antalya’da Kumlucu Belediyesi ekipleri, kırsaldaki yaşlıları da düzenli ziyaret ederek sağlık kontrollerini yapıyor, uzayan saçlarını kesiyor. Yaşlıların hatırlarını sorup gönüllerine dokunan bu ekipler için yüzlerdeki tebessüm en büyük ödül oluyor. Belediyelerin bu hizmetleri bir telefon kadar yakın, aramanız yeterli.

Nilüferin edebiyatçılara ilham veren mekanları

KİTAP ALANLARIN FİDANLARI DA OLDU

Osmaniye’de “7’den 70’e okuyoruz” sloganıyla bu yıl altıncısı düzenlenen kitap fuarı, 10 gün boyunca kitap tutkunlarını ağırladı. 3 bin 400 metrekare kapalı alana sahip fuara 75 stantta 150 yayın evi katıldı. Yetişkinler ve çocuklar için kültürel etkinlikler düzenlenen fuarda, 30 yazar okurlarıyla imza günlerinde buluştu. 35 yazar da söyleşi programlarında kitapseverlerle bir araya geldi. Fuarda ‘1 kitap alana 1 fidan’ etkinliği de düzenlendi. Osmaniye Belediyesi, fuarı ziyaret edip kitap alanlara fidan hediye etti. Merkez nüfusu 280 bin olan Osmaniye’de fuara katılım 100 bini aştı.

Nilüferin edebiyatçılara ilham veren mekanları

ÇUBUK, KÖY FIRINLARINA YENİDEN KAVUŞTU

Ankara’nın Çubuk ilçesinin kırsal mahallelerinde kadınların imece usulü yaptıkları yiyecekleri ve hamur işlerini pişirdikleri taş fırınlar (Köy Fırını) zamanla yok oldu. Vatandaşlardan gelen talepler üzerine Çubuk Belediyesi, taş fırınları yapmak için yeniden çalışma başlattı. Bugüne kadar yerlerini kadınların belirlediği yedi taş fırın yapıldı. En son Taşpınar Mahallesi’nde yapılan taş fırın törenle hizmete açıldı. Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş, gelenek, görenek ve kültürel güzellikleri yaşatmaya çalıştıkları söyledi.

Haberin Devamı

Nilüferin edebiyatçılara ilham veren mekanları

Sıradaki haber yükleniyor...
holder