Mustafa Bakacak Ordu kruvaziyer turizmiyle bir hayali gerçekleştirdi
HABERİ PAYLAŞ

Ordu kruvaziyer turizmiyle bir hayali gerçekleştirdi

Karadeniz’in ticaret ve turizm merkezi olma yolunda önemli adımlar atan Ordu, deniz turizmi ve taşımacılığında ilkleri gerçekleştirdi. Kapasitesi artırılan Ünye Limanı’ndan eylülde Rusya ile Ro-Ro seferleriyle birlikte uluslararası deniz taşımacılığına başlayan Ordu, deniz turizminin en önemli alanlarından biri olan kruvaziyer turizmin rotasına eklendi. 19 Aralık’ta ilk kruvaziyer gemisinin Ünye Limanı’na demir atmasıyla Ordu, tarihi günlerinden birini yaşadı. Kruvaziyer turizmiyle bir hayal gerçekleştiren Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler, deniz taşımacılığı ve turizminde çıtayı yükseltti. Kruvaziyer turizmi, ekonomik canlılığın yanı sıra Ordu’nun güzelliklerinin dünyaya tanıtılmasında da etkili olacak.

Haberin Devamı

Ordu kruvaziyer turizmiyle bir hayali gerçekleştirdi

ŞANLIURFA’DA BİLİM MERKEZİ YÜKSELİYOR

Türkiye’nin bilim ve teknoloji alanındaki gelişimine katkı sağlayacak Şanlıurfa Bilim Merkezi’nin inşaatı hızla yükseliyor. 51 bin 402 metrekare alan üzerine yapılan ve 9 bin metrekare kapalı alana sahip merkezde matematik, ahşap ve tasarım, robotik ve kodlama, biyoloji ve kimya, STEM, astronomi atölyeleri yer alacak. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, merkezin Türkiye’nin bilim ve teknoloji alanındaki gelişimine hız kazandıracağını, geleceğin bilim insanlarını yetiştireceğini söyledi.

Ordu kruvaziyer turizmiyle bir hayali gerçekleştirdi

AKSARAY’IN ATIKLARI AKSARAY’A ENERJİ OLUYOR

Aksaray Belediyesi’nin geçen yıl temelini attığı Entegre Katı Atık Depolama Tesisi’nde elektrik üretimi önümüzdeki günlerde başlayacak. Evsel atıkların, doğa ve çevreyi kirletici unsur olmaktan çıkarılıp enerjiye dönüştürüldüğü tesis, tam kapasiteli olarak çalışmaya başlamasıyla birlikte 10 bin konutun elektrik ihtiyacını karşılayacak. Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, bu projeyle çöpün toplanmasından bertarafına kadar uzanan döngüsel bir süreci başlattı. Ayrıca tesisin içine kurulacak GES ile şehirde elektrik ihtiyacı karşılanacak konut sayısı 10 binden 15 bine çıkacak.

Ordu kruvaziyer turizmiyle bir hayali gerçekleştirdi

ANKARA’DA ÖĞRENCİLERE KANTİN DESTEĞİ

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), sosyal yardım alan ailelerin çocuklarına kantin desteğinde bulunacak. Ailelerin Başkent Kartları’na çocuklarının kantin masrafları olarak aylık kişi başı 330 TL yükleme yapılacağı ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın ve belediyenin sosyal medya hesaplarından duyuruldu. Yılbaşından sonra ilk etapta pilot bölgelerde başlayacak desteğin ilerleyen süreçte Ankara genelinde 60 bin öğrenciye ulaşması hedefleniyor. ‘Başkent Kart’lara yüklenecek bakiyeler sadece kantin harcamalarında kullanılabilecek.

Haberin Devamı

Ordu kruvaziyer turizmiyle bir hayali gerçekleştirdi

Sıradaki haber yükleniyor...
holder