Mustafa Bakacak Otizmli çocuklara sukulentli destek
HABERİ PAYLAŞ

Otizmli çocuklara sukulentli destek

İstanbul’da düzenlenen Konya Günleri etkinliğinde Selçuklu Belediyesi, sosyal sorumluluk projesiyle dikkati çekti. Selçuklu Otizmli Bireyler Eğitim Vakfı (SOBE) öğrencilerinin serada yetiştirdiği sukulentleri satın alıp eğitimlerine destek olan Selçuklu Belediyesi, bu bitkileri stantlarını ziyaret eden misafirlere takdim etti. Ziyaretçiler, sukulentlerin üzerindeki karekod aracılığıyla SOBE’ye bağış yaparak bu güzel farkındalığa katıldı. Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, herkesi farkındalığa ve otizmli çocuklara destek olmaya çağırdı.

Haberin Devamı

Otizmli çocuklara sukulentli destek

ADANA BÜYÜK LEZZET BULUŞMASI İÇİN HAZIR

Anadolu’nun önemli lezzet duraklarından biri olan Adana, Türkiye’nin en büyük festivalini kusursuz bir şekilde gerçekleştirmek için seferber oldu. Uluslararası Adana Lezzet Festivali, 7-8-9 Ekim tarihlerinde 25 futbol sahası büyüklüğündeki bir alan üzerinde düzenlenecek. Bu yılki teması ‘Geçmişten Geleceğe Miras: Mutfak’ olan festival, geleneksel lezzetlerle damaklara, yemek şovlarıyla gözlere hitap edecek. Festival aracılığıyla Adana’nın zengin mutfağı ve sokak lezzetleri dünyaya tanıtılacak. Geçen yıl 300 bine yakın katılım olan festivalde bu yıl hedef hem katılım hem de gelir rekoru kırmak.

Otizmli çocuklara sukulentli destek

DÜNYANIN GÖZÜ BALIKESİR’DE OLACAK

Dünya Habitat Günü’nün kutlanmaya başlanmasının üzerinden 35 yıl geçti. İnsanların en temel hakkı olan barınma konusunda çalışmalar yapmak amacıyla her yıl ekim ayının ilk pazartesi günü farklı şehirde düzenlenen etkinlik için bu yıl Balıkesir seçildi. New York, Şanghay, Londra gibi şehirlerin ardından Balıkesir, 3 Ekim’de “Kimse geride kalmasın” temasıyla düzenlenecek etkinliğe ev sahipliği yapacak. Birleşmiş Milletler’in 110 ülkede canlı yayınlanacağı, 2000’e yakın online katılımcının olacağı etkinlik Balıkesir’in adını dünyaya duyuracak.

Otizmli çocuklara sukulentli destek

EKO ENDÜSTRİYEL YEŞİL OSB SAKARYA’YA HAYAT VERECEK

Türkiye’de çevreye duyarlı yeşil Organize Sanayi Bölgesi (OSB) çalışmaları hız kazandı. Sakarya’da yapılacak Türkiye’nin ilk EKO Endüstriyel Yeşil OSB Projesi’nde sona gelindi. 100 bin kişiye istihdam sunacak 250 firma kapasiteli projede, üretimin başlamasıyla yıllık 4.5 milyar dolarlık ciro hedefleniyor. Üretimde çıkan atıklar OSB’ye enerji olacak. Atık buhar ile seralar ısıtılacak. Geri Dönüşümcüler ve Geri Kazanımcılar Derneği (GEKADER) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Turhan, bu projenin Bursa ile devam edip birçok şehirde hayata geçirileceğini söyledi.

Haberin Devamı

Otizmli çocuklara sukulentli destek

Sıradaki haber yükleniyor...
holder