Mustafa Bakacak Sakarya 'dünya tarım şehri' olacak
HABERİ PAYLAŞ

Sakarya 'dünya tarım şehri' olacak

Avrupa Spor Şehri, Dünya Bisiklet Şehri ve son olarak Güney Kore’den ‘Bisiklet Dostu Projeler’ ödüllerini alan Sakarya Büyükşehir Belediyesi, ‘Dünya Tarım Şehri’ unvanını şehre kazandırmaya bir adım daha yaklaştı. Altı bin dönüm arazi üzerinde tarımsal faaliyet yapan tek belediye olan Sakarya Büyükşehir, devasa bir projeye daha başladı. İçinde meyve bahçeleri, ürün işleme üniteleri, tarım müzesinin yer alacağı Uluslararası Tarımsal Eğitim Merkezi (UTEM) için çalışmalar yoğunlaştı. Projenin en önemli ayağı Türkiye’nin tarımda yıldız isimlerini yetiştirecek Tarım Lisesi olacak. Belediye Başkanı Ekrem Yüce, son projeyle ilgili iddialı konuştu: “Tarım Lisesi ile Sakarya yıllar boyu tarımın başkenti olarak anılacak.”

Haberin Devamı

Sakarya dünya tarım şehri olacak

KONYA İHRACATTA TARİHİ REKOR KIRDI

İhracatını son sekiz yıldır artıran Konya, 2023’te büyük başarıya imza attı. 3.3 milyar dolar ihracat ile Konya’nın Cumhuriyet tarihinin ihracat rekoru kırıldı. Konya Sanayi Odası Başkanı Mustafa Büyükeğen’in verdiği bilgiye göre; geçen yıl 195 ülkeye ihracat yapıldı. En fazla ihracat yapan sektör, makine ve aksamları oldu. İkinci sırada otomotiv ve aksamları, üçüncü sırada hububat, bakliyat ve yağlı tohumlar sektörü yer aldı. İlk üç sektör, şehrin toplam ihracatının yüzde 62’sini oluşturdu. Büyükeğen, Konya’nın 2024’te de Türkiye’nin büyümesine katkı vermeye devam edeceğini kaydetti.

Sakarya dünya tarım şehri olacak

SİLİVRİ SPOR ADASI İÇİN DÜĞMEYE BASILDI

İstanbul’da Silivri Belediyesi, sportif faaliyetlere katkıda bulunmak için dev bir proje için düğmeye bastı. 45 bin metrekare alan üzerine inşa edilecek Spor Adası’nın temeli törenle atıldı. Maliyeti 300 milyon lirayı bulacak Spor Adası’nda; 250 metrekarelik çok amaçlı spor salonları, sosyal alanlar, spor lisesi, stat, halı, basket ve voleybol sahaları, tenis kortu ile 250 araçlık otopark olacak. Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Spor Adası’nın bölgenin en donanımlı spor tesisi olacağını ve en kısa sürede tamamlayarak hizmete açacaklarının müjdesini verdi.

Sakarya dünya tarım şehri olacak

ISPARTA’NIN YENİ CAZİBE MERKEZİ: CAM TERAS

Türkiye’nin muhteşem manzaralı seyir teraslı şehirlerin arasına Cumhuriyet’in kuruluşunun 100’üncü yılında Isparta da katıldı. Yerden 25 metre yükseklikteki Kirazlıdere Cam Seyir Terası, yoğun ilgi gördü. 300 metrekarelik Kirazlıdere, Türkiye’nin en büyük alana sahip seyir terası oldu. Şehrin doğal güzelliklerini, tarihi ve kültürel mirasını kuşbakışı gözlemleme fırsatı sunan seyir terası, geceleri ışık şovlarıyla kentin görünümüne ayrı bir renk kattı. Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, ilk 10 günde 75 bin kişinin ziyaret ettiği cam terasın, şehrin yeni cazibe merkezi olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Sakarya dünya tarım şehri olacak

Sıradaki haber yükleniyor...
holder