Mustafa Bakacak Şehitkamil 14 yılda 27 orman kurdu
HABERİ PAYLAŞ

Şehitkamil 14 yılda 27 orman kurdu

Gaziantep’te Şehitkamil Belediyesi’nin “Her Bahar Bir Orman Bi’ Dünya Yeşil” projesi 14’üncü yılına girdi. Proje kapsamında yılda iki kez fidan dikimi yapılıyor.

Şehitkamil 14 yılda 27 orman kurdu

Humanız Mahallesi’nde 124 bin metrekare alan üzerine kurulacak 27’nci ormana; 6 bin 500 karaçam, kızılçam, sedir ve zeytin fidanı dikildi. Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, bugüne kadar kurduğu 27 ormanda 2 milyon 512 bin 319 metrekare alan üzerinde 219 bin 106 adet fidanı toprakla buluşturdu. Ağaçların yüzde 96’sı tuttu, ilk dikilen fidanların boyu 10 metreye ulaştı.

Haberin Devamı

Şehitkamil 14 yılda 27 orman kurdu

ŞANLIURFA’NIN YENİ PARKI ŞİFA DAĞITACAK

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün şehre kazandırdığı yeni yeşil alan diğerlerinden farklı olarak şifa dağıtacak. Çevre düzenlemesi tamamlanan GAP Sukay Tıbbi Aromatik Parkı’na ağaç dikimi yapıldı. Belediyenin fidanlıklarında yetiştirilen 15 bin adet tıbbi aromatik bitki de toprakla buluşturuldu. Yürüyüş yolları, oyun alanları ve bisiklet yolları yer alan 80 bin metrekarelik parkta çalışmaların sonuna gelindi. Başkan Beyazgül, en kısa zamanda parkın açılışını yapacaklarını söyledi.

Şehitkamil 14 yılda 27 orman kurdu

ZEYREK AKADEMİ MARKA OLDU

İstanbul’da ahşap evleriyle dar sokakları ve yokuşlarıyla ilgi çeken Zeyrek semti, büyük bir değişim yaşıyor. Fatih Belediyesi’nin UNESCO Dünya Mirası’nda yer alan ahşap evleri restore ettiği semtte kurduğu Zeyrek Akademi, lisans ve lisansüstü öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği bir merkez haline geldi. Zeyrek’te akademik seminerlerin ve eğitimlerin ardından tematik kültürel miras gezileri düzenleniyor. Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan, bu projeyle kültür mirasını işlevsel ve estetik bir zeminde çağın ruhuyla buluşturdu.

Şehitkamil 14 yılda 27 orman kurdu

EYYÜBİYE KİTAP OTAĞLARIYLA DONATILIYOR

Şanlıurfa’nın en fazla genç nüfusuna sahip ilçesi Eyyübiye’de gençlere yönelik projelere öncelik veriliyor. Bu projelerden biri olan kitap otağlarına öğrenciler ve gençler yoğun ilgi gösterdi. Kitap otağlarından ilk ve orta derecede eğitim gören öğrencilerin yanı sıra yükseköğretime hazırlanan gençler de gün boyu yararlandı. Olumlu etkilerinin görülmesi üzerine dört mahalleye daha kitap otağı kuruldu. Belediye Başkanı Mehmet Kuş, kitap otağlarının diğer mahallelere de kurulacağını belirtti.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder