Mustafa Bakacak Seyhan'ın afet seraları dünyaya model olacak
HABERİ PAYLAŞ

Seyhan'ın afet seraları dünyaya model olacak

Belediyeler kimi zaman farklı ve çok amaçlı projeleriyle öne çıkıyor. Adana’da Seyhan Belediyesi’nin Afet Seraları da böyle bir proje. Hollanda Belediyeler Birliği’nden sağlanan ‘Giro 555 Afet Destek Hibesi’ ile hayata geçirilen ‘Afet Seraları’nda normal zamanlarda bitki yetiştiriciliği yapılacak, afet dönemlerinde ise 1000 yataklı barınma alanına dönüşecek. Tuvalet, mutfak, banyo, bulaşıkhane ve çamaşırhane bulunan çadırlar, afet dönemlerinde ihtiyaç duyulacak malzemelerle donatıldı. İki yerde uygulanan seralarda elektrik üretimi de yapılacak. Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, birliğin bu projeyi dünya modeli olarak sunmak istediğini açıkladı.

Haberin Devamı

Seyhanın afet seraları dünyaya model olacak

DEPREMZEDE MANDALİNA ÜRETİCİSİNE NİLÜFER DESTEĞİ

Mandalinada dünya 3’üncüsü olan Türkiye’nin üçte bir üretimini gerçekleştiren Hatay’da depremzede üreticilerin, zorlu koşullarda mandalinaları ağaçta kalma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Bu duruma kayıtsız kalmayan Bursa Nilüfer Belediyesi’nin yardım eli üreticilere umut oldu. Samandağ Belediyesi’nin kooperatifinden ilk etapta 10 ton mandalina satın alındı. Bursa’ya getirilip üreticiden halka sağlıklı gıdalar ulaştıran Nilüfer Bostan noktalarında satışa sunulan mandalinalar bir günde tükendi.

Seyhanın afet seraları dünyaya model olacak

MURATPAŞA ASSİM İLE HEDEFİ 12’DEN VURDU

Muratpaşa Belediyesi’nin 2018’de çalışmalarına başlayan Avrupa’nın en büyük sivil toplum kuruluşları yerleşkesi ASSİM beş yıllık süreçte ne kadar önemli bir proje olduğunu ortaya koydu. ASSİM’de yer alan sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla kurulan platformlar, çok sayıda sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştirdi. Yıl içinde 720 etkinliğe ev sahipliği yapan ASSİM’in bünyesindeki şirketler de geçen yılki 3.8 milyon lira olan ciroyu bu yıl 4.7 milyon bin liraya çıkardı. İş fikirlerinin ve yeni girişimlerin gelişmesine katkıda bulunan ASSİM, yıl boyunca teknoloji meraklılarını ağırladı, web tasarımı, oyun yazılımı, üç boyutlu modelleme ve robotik kodlama eğitimlerini sürdürdü.

Seyhanın afet seraları dünyaya model olacak

MERSİN’İN HAMURUNDA DAYANIŞMA VAR

Mersin Büyükşehir Belediyesi, hayata geçirdiği projelerle toplumun her kesime dokunmaya devam ediyor. Mahalle Mutfakları gibi vatandaşları hayat pahalılığı karşısında ezdirmeyen hizmetlere de her gün yenisini ekliyor. Üç yıldır sürdürülen ‘Hamurumuzda Dayanışma Var’ sloganıyla dağıtımları yapılan ‘Un Katkısı Projesi’ kırsal ve dezavantajlı mahallelerdeki dar gelirli vatandaşların yüzünü güldürüyor. Bu yıl 13 ilçede 30 bin aileye toplam 600 bin kilogram un dağıtılacak. Aralık ayında yürütülen projeyle ailelere destek olunurken ev içi üretim teşvik edilmiş oluyor.

Haberin Devamı

Seyhanın afet seraları dünyaya model olacak

Sıradaki haber yükleniyor...
holder