Mustafa Bakacak Trakya'yı bekleyen tehlike: Kuraklık
HABERİ PAYLAŞ

Trakya'yı bekleyen tehlike: Kuraklık

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, ‘Bekleyen tehlikeye birlikte dur diyelim’ konulu bir panel düzenledi. Panelde ciddi uyarılarda bulunan Prof. Dr. Halim Orta, kuraklığın 31 doğal afetin içerisinde oluşturduğu olumsuzluk nedeniyle birinci sırada olduğunu söyledi ve nedenini şöyle açıkladı: “Tüm canlıları etkiler, sinsi gelir, ne kadar kalacağı belli olmaz. Çaresiz bırakır. Göçlere kadar sürer.” Ciddi kuraklık yaşanan Trakya’yı böyle bir sonun beklediğini, önlem alınmazsa 2040’tan itibaren göç başlayacağını savunan Prof. Dr. Orta, Milli Kuraklık Merkezi kurularak bilim insanlarının çalışmalar yapması gerektiğini vurguladı. “Gelecek nesillerin su ihtiyacını düşünerek hareket etmeliyiz” diyen Belediye Başkanı Kadir Albayrak da ‘suyu tasarruflu ve verimli kullanma’ çağrısı yaptı.

Haberin Devamı

Trakyayı bekleyen tehlike: Kuraklık

 

ANTALYA’NIN ÇEVRE DOSTU ÇİFTÇİ KARTI

Antalya Büyükşehir Belediyesi, çevre ve insan sağlığı açısından ciddi bir sorun haline gelen zirai ambalaj atıklarının toplanması için sekiz ay önce başlattığı ‘Çevre Dostu Çiftçi Kart’ projesi yayılıyor. 20 bin kayıtlı çiftçinin bulunduğu Kumluca’da kart dağıtımına devam ediliyor. Ayrıca, proje hakkında çiftçiler bilgilendiriliyor. Üreticiler, toplama otomatlarına attıkları ambalaj atıkları karşılığında aldıkları puanlar ile sera naylonu, sera ipi gibi ödüller kazanıyor. Belediye Başkanı Muhittin Böcek, bu projeyle su kaynaklarının kirlenmesinin önlendiğini söyledi.

Trakyayı bekleyen tehlike: Kuraklık

 

AKSARAY’DA SIFIR ATIK İÇİN YENİ PROJE

Sıfır atık yönetiminin başarıyla uygulandığı Aksaray’da yeni başlatılan ‘Çevre Kart Projesi’ ile evlerde biriktirilen atıklar paraya dönüşecek. Atıkları ayrıştırıp teslim edenlerin kartlarına TL puanı yüklenecek. Bu puanlar, şehirdeki anlaşmalı market, restoranlarda kullanılabilecek. Öncelikli hedeflerinin geleceğe temiz bir dünya bırakmak olduğunu söyleyen Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, “Atıkları sıfırlayarak doğayı hep birlikte koruyalım” diyerek herkesi projeye katılmaya davet etti.

Trakyayı bekleyen tehlike: Kuraklık

 

AYDIN’DA ALTERNATİF TARIM ÜRÜN KEŞFİ

Aydın Büyükşehir Belediyesi, kurduğu Çiftçi Merkezi’nde mevsimi geldikçe ekonomik değeri yüksek yeni ürünler toprakla buluşuyor. Hasadı yapılan ürünler de Halk Ege Et marketlerinde satışa sunuluyor. Aydın çiftçisinin daha fazla gelir elde edebilmesi için yeni ürün denemelerine devam edileceğini ifade eden Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, bitkilerin çoğaltılıp vatandaşlara dağıtılacağını söyledi. Başkan Çerçioğlu, üretimden elde edilen deneyimleri de isteyen çiftçilerle paylaştıklarının altını çizdi. Bu yıl diğer ürünlerin yanında şeker otu, İzmir kekiği, biberiye dikimi, kuşkonmazın ise hasadı yapıldı.

Haberin Devamı

Trakyayı bekleyen tehlike: Kuraklık

Sıradaki haber yükleniyor...
holder