Mustafa Bakacak Üreten kadınlar örnek oluyor
HABERİ PAYLAŞ

Üreten kadınlar örnek oluyor

Adana’da Seyhan Belediyesi, Seyhan Üreten Kadınlar Kooperatifi işbirliği ile hazırlanan örnek bir projeyi hayata geçirdi. Birleşmiş Milletler (BM) Uluslararası Göç Örgütü’nün hibe desteğiyle kurulan Tıbbi Aromatik Bitki Üretim Tesisi törenle açıldı. Tesiste sığınmacı kadınlar da çalışıyor. Topraksız tarım ile üretilen 30’dan fazla tıbbi aromatik bitkinin yağları sabun, kolonya, krem, mum yapımında kullanılıyor. Projeyle mesleki bilgi edinip istihdam olanağına kavuşan kadınlar, bu ürünlerin satışından gelir elde ederek ekonomilerine katkı sağlıyor. Projeyle mesleki bilgi edinip istihdam olanağına kavuşan kadınlar, bu ürünlerin satışından elde ettikleri gelir ile de aile bütçelerine katkı sağlıyor.

Haberin Devamı

Üreten kadınlar örnek oluyor

GELECEĞİN MESLEKLERİNE CEV’DEN EĞİTİM YATIRIMI

Katmanlı Üretim Eğitim ve Deneyim Merkezi’ni iki yıl önce açarak geleceğin mesleklerine yatırım yapan Coşkunöz Eğitim Vakfı (CEV), Avrupa Birliği (AB) işbirliğiyle ADDress For Future Projesi’ni de hayata geçirdi. Bursa’da, gerçekleştirilecek projeyle Avrupa çapında ortak bir eğitim platformu oluşturulacak. CEV Yönetim Kurulu Başkanı Oya Coşkunöz Aktaş, projenin hedefini; sanayide katmanlı üretim teknolojilerinin benimsenmesini hızlandırmak ve bu alanda nitelikli iş gücünü artırmak olarak açıkladı.

İNOVASYON LİGİ’NİN YENİ ŞAMPİYONU BELİRLENECEK

Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB), önemli girişimcilik programı olan TechXtile Start-Up Challenge’ın daha geniş kitlelere ulaşması için çalışmalara hız verdi. Türkiye’de nitelikli girişimcilerin sektöre kazandırılmasına fırsat sunan programa katılmak isteyenler projelerini 16 Ekim’e kadar teslim edebilecek. “Profesyonel yarışmacıların değil, sektöre katkı verecek projelerin peşindeyiz” diyen UTİB Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Taşdelen Engin, girişimcileri programa katılmaya çağırdı.

ÖZEL ÇOCUKLARIN İKİ SEVİMLİ DOSTU

Sincan Belediyesi, Sokak Hayvanları Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde özel çocukların eğitimlerine yardımcı olması için iki midilli atını sahiplendi. Edi ile Büdü ismi verilen sevimli atlar, özel çocukların hipoterapi eğitimlerinde en yakın arkadaşları olacak. Hipoterapi; at üstünde egzersiz sayesinde beden kaslarını çalıştırmayı hedef alan başarılı bir tedavi yöntemi.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder