Mustafa Bakacak Yaralar sarılana kadar Hatay mesaisine devam
HABERİ PAYLAŞ

Yaralar sarılana kadar Hatay mesaisine devam

Türkiye’yi yasa boğan 6 Şubat’taki Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından yardıma koşan Bursa Büyükşehir Belediyesi, dönüşümlü görev yapan 2 bin 500 personeliyle bölgedeki çalışmalarını sürdürüyor. 2 bin konteynerden oluşan geçici yaşam alanlarında 10 bin kişiyi misafir ediyor. Antakya’da kurduğu iki koordinasyon merkeziyle yardım malzemelerini zarar gören ilçelerdeki 132 mahalle ve köye ulaştırıyor. Asrın felaketinin ardından geçen 100 günü değerlendiren Belediye Başkanı Alinur Aktaş, evde hasta bakımından, sinekle mücadeleye kadar Bursa’da hangi hizmeti veriyorlarsa aynısını Hatay’da da yaptıklarını söyledi. 22 bin 600 afetzedeyi de Bursa’da misafir edip tüm ihtiyaçlarını karşılayan Aktaş, hayat normale dönene kadar hem Hatay’da hem de Bursa’daki afetzedelere yönelik hizmetlerinin devam edeceğini vurguladı.

Haberin Devamı

Yaralar sarılana kadar Hatay mesaisine devam

 

KAHRAMANMARAŞ EXPO İLE AYAĞA KALKACAK

Düzenlendiği şehri dünyada büyük bir marka haline getiren EXPO’yu, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek ve ekibi, 2023 yılı için Kahramanmaraş’a kazandırmıştı. Ancak açılışı 6 Şubat depremleri nedeniyle ertelenmişti. Başkan Mahçiçek, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri ve ilçe belediye başkanlarıyla yaptığı toplantıda Uluslararası EXPO 2023’ün 12 Ağustos’ta açılacağının müjdesini verdi. Hedeflerinin, ekonomik, sosyal ve kültürel anlamda kenti çok daha güçlü şekilde ayağa kaldırmak olduğunu söyleyen Başkan Mahçiçek, Kahramanmaraş’ın EXPO 2023’e sahip çıkacağına inandığını ifade etti.

Yaralar sarılana kadar Hatay mesaisine devam

 

BİLECİK CAN DOSTLAR İÇİN MAMA ÜRETİYOR

Bilecik Belediyesi, örnek bir projeyi hayata geçirdi. Denizli Merkezefendi Belediyesi’nden alınan makinelerle Mama Üretim Tesisi kuruldu. Ev, lokanta, fabrika ve benzeri yerlerden toplanan atık yiyecekler ile ekmeklerin ayrıştırıldığı tesiste, can dostlar için mama üretiliyor. Projeyle israf önlenirken, sokak hayvanları güvenli mamalarla beslenecek. Ayda altı tona yakın mama üretilen tesis, projeye harcanan parayı dört ayda çıkardı. “Can dostlarımız için çok güzel bir uygulama oldu” diyen Belediye Başkan Vekili Melek Mızrak Subaşı, tesiste mama da üretti.

Haberin Devamı

Yaralar sarılana kadar Hatay mesaisine devam

 

DÜZCE’NİN BU KULÜBÜNDE İŞ VAR

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün girişimleriyle 27 Aralık 2019’da kurulan İş Kulübü, özellikle dezavantajlı gruplara yönelik gerçekleştirdiği hizmetlerle önemli bir açığı kapatıyor. İş Kulübü, kişinin hayal ettiği işe erişimde gerekli donanıma sahip olması için eğitim programları, engellilere yönelik etkinlikler gibi birçok faaliyetle istihdama katkı sağlıyor. Kulüp, bugüne kadar yapılan 5 bin 562 başvurudan yönlendirdiği 4 bin 452 kişiden 2001’i işe başladı. Başkan Özlü, kulübün iş arayan ile işvereni buluşturmaya devam edeceğini söyledi.

Yaralar sarılana kadar Hatay mesaisine devam

Sıradaki haber yükleniyor...
holder