Mustafa Bakacak Yenişehir 'Bereket Ana'yı unutmadı
HABERİ PAYLAŞ

Yenişehir 'Bereket Ana'yı unutmadı

Mersin’in çevre dostu çalışmalarıyla öne çıkan ilçesi Yenişehir yine anlamlı bir projeye imza attı. Ekolojik hareketin önemli isimlerinden ve 2015’te hayatını kaybeden “Bereket Ana” olarak tanınan Remziye Günay Eryılmaz’ın adı ilçede yeni açılan 5 bin metrekarelik bisiklet eğitim parkına verildi. Parkta; her yaştan vatandaş hem güvenli bir şekilde bisiklet kullanmayı öğrenecek hem de keyifli vakit geçirebilecek. Sağlıklı kentler yönergesinde 500 metre olarak belirtilen kentte yaşayanların yeşil alana ulaşabilme mesafesini 300 metreye indirdiklerini söyleyen Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, sadece ilçenin değil ülkenin geleceğini kurtarmaya yönelik projelere devam edeceklerini vurguladı.

Haberin Devamı

Yenişehir Bereket Anayı unutmadı

BÜYÜKÇEKMECE’DEN 2050 VİZYON PROJESİ

İstanbul’da Büyükçekmece Belediyesi, 30 yıl sonrasını hedefleyerek 2050’yi planlandı. Hizmetlerin daha kaliteli sağlanmasının hedeflendiği çalışma 18 ay sürdü. 40’tan fazla bilim insanı, 16 üniversite ve 7 bini aşkın vatandaşın katılımıyla 2050 Büyükçekmece Vizyonu şekillendirildi. Çalışmada; iklim değişikliği, ekoloji ve çevre, eğitim ve kültür, toplumsal kapsayıcılık ve katılımcılık, kamusal mekan ve kıyı politikaları, kentsel dönüşüm, afet ve risk, ulaşım ve alt yapı, yenilik ve akıllı kentler başlıkları yer aldı. Belediye Başkanı Hasan Akgün, projenin Türkiye’nin belediyeciliğine, demokrasisine hayırlı olmasını diledi.

Yenişehir Bereket Anayı unutmadı

TERME ‘CAZİBE MERKEZİ’ OLACAK

Samsun Terme’de istihdamı artıracak, ilçenin ekonomik ve sosyal geleceğine önemli katkı sağlayacak iki proje hayata geçirildi. ‘Sanayi Alanı Genişletmesi Projesi’ ile 630 bin metrekarelik alan sanayi yatırımlarına ayrıldı. Arazinin 230 bin metrekaresiyle ilgili işlemler tamamlandı. İlçede esnafın yaşadığı makine sıkıntısı ‘Cazibe Merkezi Projesi’ ile çözüme kavuşturuldu. 20 milyonluk yatırımla faaliyete geçecek Terme Makine Sanayi Ortak Kullanım Atölyesi sayesinde esnaf teknolojik birçok imkana daha kolay ulaşacak. Terme Belediye Başkanı Ali Kılıç, “İlçemizi ileriye taşıyacak projelere öncülük etmenin gururunu yaşıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Yenişehir Bereket Anayı unutmadı

KARACABEY LİSANSLI SPORCU FABRİKASI OLDU

Bursa’da Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan’ın göreve geldiğinde ‘Her evden lisanslı bir sporcu’ parolasıyla başlatılan çalışmalar sonucu ilçede birkaç yüz olan lisanslı sporcu sayısı bugün 11 bine ulaştı. Tek branşla ikinci amatör kümede futbol takımı olan ilçe artık basketbol, voleybol, kort tenis, okçuluk gibi 22 branşta faaliyet gösteriyor. Belediyenin spor alanındaki katkıları, sporcuların başarıları ilçeye spor alanında birçok tesis ve yatırımı kazandırdı. Spor yapmak isteyen herkese her türlü desteği vermeye devam edeceklerini söyleyen Başkan Özkan’ın hedefi ilçeye daha çok tesis kazandırmak.

Yenişehir Bereket Anayı unutmadı

Sıradaki haber yükleniyor...
holder