Nedim Şener Baykal kasedi ve Kılıçdaroğlu
HABERİ PAYLAŞ

Baykal kasedi ve Kılıçdaroğlu

Siyasi sonuçları itibarıyla yakın tarihimizin en büyük olaylarından birisi Deniz Baykal’ın CHP Genel Başkanlığı koltuğunu kaybetmesiyle sonuçlanan kaset skandalıdır. Söz konusu görüntüleri kimin kaydettiği ve servis ettiği açığa çıkmadığı için zaman zaman olayı aydınlatmakla sorumlu olan siyasi iktidar, bunu CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na karşı da kullanıyor. İmalı biçimde kasetle CHP Genel Başkanlığı’na geldiğini iddia ediyorlar. Deniz Baykal her açıklamasında siyasi iktidarı sorumlu tuttu. Özellikle dönemin başbakanı Erdoğan’ı. Ama önceki akşam ilk kez bu konuda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun adını telaffuz etti.

Haberin Devamı

Aydınlatacak iki isim

Benim de katıldığım CNN Türk’teki Tarafsız Bölge programına konuk olan Deniz Baykal’ın programın sonunda ettiği şu sözler stüdyoya adeta bomba gibi düştü: “Bu konuyu aydınlatacak benim gözümde iki isim vardır. Birisi zamanın başbakanıdır (Recep Tayyip Erdoğan). Bu işi çözmek istiyorsanız ona sorarsınız, bir de Sayın Kılıçdaroğlu’na. Niçin Sayın Kılıçdaroğlu’na; çünkü Başbakan’ın kaseti seyrederken çekilmiş görüntüsünü izlediğini söylüyor. Yani o kaseti izlerken gözlüğünü takıp Başbakan’ın “Tamam bunu yayınlayın’ dediği görüntüyü izlediğini iddia etti.

” Bir değil birden fazla kaset

Erdoğan iddiaları hep reddetti. Hatta görüntüyü kendisinin internetten kaldırttığını söyledi. Ama seçim meydanlarında “Ne özel hayatı genel genel” diyerek bunu diline doladığı da bir gerçek. Peki Kılıçdaroğlu görüntülerle ilgili ne demişti, hatırlayalım: “Ben gözlerimle gördüm, gözlüğünü takıp o kasetleri izlediğini. Gözlerimle gördüm. Bir değil, birden fazla kaseti izlediğini gördüm. Video kaydı. Dizüstü bilgisayardan Erdoğan’a izlettiriliyor ve konuşuluyor. Erdoğan’a izletenler aynı zamanda Erdoğan’ı da görüntüye alıyorlar, O gördüğüm görüntüde, Erdoğan’ın eliyle gözlüğünü takarken, nasıl izlediğine dair fotoğraf internete düştü, benim gördüğüm videonun başıydı o. Umarım önümüzdeki günlerde düşer ve Erdoğan’ın nasıl bir adam olduğunu bu millet görür.

Haberin Devamı

Öğrenmek Baykal’ın hakkı

Baykal haklı, eğer Erdoğan üzerinden gerçeğe ulaşamıyorsak, Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın o gizli kamera kayıtlarını izlerken çekilmiş görüntülerini kendisine kimin getirdiğini ve izlettirdiğini açıklayarak skandalın aydınlanmasına katkıda bulunabilir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder