Nedim Şener FETÖ’cü askerlerin yüzde 44’ü itirafçı oldu
HABERİ PAYLAŞ

FETÖ’cü askerlerin yüzde 44’ü itirafçı oldu

Son zamanlarda FETÖ elebaşı Gülen’in “Dayanın, sabredin, az kaldı” şeklinde sözlerle örgütte çözülmeyi engellemeye uğraşması boşuna değil. Çünkü bir yandan örgüt sürekli kan kaybediyor diğer yandan itirafçıların sayısı da hızla artıyor.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nda başlayan ve Kara Kuvvetleri Komutanlığı’nda uygulanmasına devam edilen FETÖMETRE uygulaması önemli sonuçlar verdi. Sadece bu çalışma sonucunda 4 bin 500 FETÖ mensubu denizci asker ile onlardan sorumlu olduğu tespit edilen 600 sivil "mahrem imam" deşifre edildi. Bir diğer yöntem ise darbe girişimi sonrası itirafçıların ifadelerinden yola çıkılarak başlayan “ankesörlü hat” operasyonları. İfadelere göre FETÖ’nün “mahrem imamları”, TSK içerisindeki örgüt üyeleri ile 2012’den itibaren market, büfe, kırtasiye, iddia bayii ve lokanta gibi işletmelerde bulunan ve ücret karşılığı kullanılan sabit hatlar ile Türk Telekom’a ait ankesörlü telefon hatlar kullanılarak iletişim kuruyordu.

Haberin Devamı

8 bine yakın gözaltı

Bu durum darbe girişiminden aylar sonra 2016 yılı sonunda Tekirdağ’daki bir soruşturmada ortaya çıkarıldı. Çalışma İstanbul’a kaydırıldı ve sistematik hale getirildi. İstanbul Cumhuriyet Savcısı Can Tuncay’ın çalışması sonucu FETÖ’nün “Askeri Mahrem Yapılanması”nın deşifre edilmesine yönelik olarak yurt genelinde yürütülen ankesörlü hat soruşturmaları sonucunda ilk operasyon 31 Mart 2017 tarihinde yapıldı.

Türkiye genelinde yapılan operasyonlarda 15 Ekim 2018 itibarı ile;

■ 428 operasyon gerçekleştirildi,

■ 7 bin 859 gözaltı kararı alındı,

■ 3 bin 140 kişi tutuklandı,

■ 4 bin 118 kişi denetimli serbestlikten yararlandı,

■ 568 kişi serbest kaldı,

■ 698 kişi ise halen firari.

Bunların içinde etkin pişmanlıktan yararlanma oranı yüzde 44’ü buldu.

15 bin FETÖ’cü daha

Yani ankesörlü hat operasyonuyla FETÖ’cüler neredeyse nokta atışı ile tespit edildi. Zaten gözaltına alınanların yarısına yakınının (yüzde 44) etkin pişmanlıktan yararlanıp itirafçı olması da bunu gösteriyor. Bilindiği gibi 8 binden fazla TSK personelinin katıldığı 15 Temmuz darbesinde görev alanların 6 bin 761 subay ve astsubaylardan oluşuyordu. Sadece ankesörlü hat operasyonuyla tespit edilen FETÖ’cü bundan daha fazla.

Haberin Devamı

Bu arada daha önce FETÖMETRE ile tespit edilen birçok ismin ankesörlü hatlarla da görüştüğü belirlendi. Bu iki çalışma ve darbeciler dahil şu ana kadar TSK’dan 15 binden fazla FETÖ’cü ihraç edildi. Türkiye genelinde devam eden ankesörlü hat operasyonuyla şu anda yaklaşık 4 bini İstanbul olmak üzere 15 bine yakın ismin daha tespit edildiğini söyleniyor. Basına yansıyan haberlere göre her hafta yüzlerce TSK personeli hakkında adli işlem yapılıyor. Bu rakamlar tehlikenin hâlâ çok büyük ama mücadelenin de o kadar etkili yapıldığını gösteriyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder