Nedim Şener FETOKULLİ
HABERİ PAYLAŞ

FETOKULLİ

Haberin Devamı

Altı yıl önce bir grup gazeteci Pensilvanya’da Fethullah Gülen’i ziyaret etmişti. Gülen’e, Ergenekon operasyonu hakkındaki görüşü sorulunca şu cevabı vermişti: “Bu işin sulandırıldığı gibi bir kaygı var. Baksanıza; Silivri Cezaevi’yle GATA arasında yatay geçiş, yani yatay yatış var. Bizim Erzurumlular bunu şöyle yorumluyor; Bu işin içinde GATAKULLİ var.” (Mahmut Övür- Sabah, 6 Mart 2009)

* * *

Hatırlarsınız; o tarihte Silivri’ye konulan yaşlı askerler hastalanıp Gülhane Askeri Tıp Akademisi’ne (GATA) kaldırılıyordu. Şeker hastalığı bahanesiyle Amerika’ya tüyen Fethullah Gülen, askerlerin hastalanmasına inanmıyordu. Ona göre; askerler Silivri’den kaçıyordu. 5 yıl geçti. FETÖ operasyonu başladı. Cemaatin yöneticileri, imamları, gazetecileri, savcıları yurt dışına kaçtı. Kaçamayanlar tutuklanıp Silivri Cezaevi’ne kondu.

* * *
Fethullah Gülen kaçanlar için “hicretin faydalarını” anlatırken hapisteki cemaatçiler için “…Şimdi bir sürü Yusuf'u, Allah Medrese-i Yusufiye'ye koydu" dedi. Binlerce kişiyi usulsüz dinlemiş, sahte belgelerle hayatları karartmış polisler hapiste, polislerin imamı ile dönemin savcısı Zekeriya Öz kaçtı. Fethullah Gülen, hapistekileri yatıştırmak için “Dimdik durun, Âhirete alacaklı gidin!” diye vaaz verdi.

* * *

Gülen’in son vaazı hapisteki cemaatçilere ve ailelerine haksızlık, saygısızlık. Gülen şöyle diyor: "Nemrutlar üzerinize geldiği zaman oradan çıkıp gidebilirsiniz; Hazreti İbrahim'in yoludur bu. Selefleriniz, seleflerinizin selefi öyle yapmıştır. Mü'minin kendisine zulmedenin işini kolaylaştırması Allah'a karşı terbiyesizliktir. Ne diye zalimin, hainin işini kolaylaştırıyorsun?" Bundan daha açık “KAÇIN” talimatı nasıl verilir bilemiyorum. “Hocam, madem ‘Kaçın’ diyecektin neden bu kadar bekledin?” diye sormazlar mı adama?

* * *

İnsanlara hapishaneyi “Hz. Yusufiye” diye anlat, “Sabredin, dik durun” de, sonra da “Kaçın” diye vaaz ver. Rezalet! Hasta askerler için “GATAKULLİ” yapıyor diyen Gülen’in bu taktiğine ben bir isim buldum: “FETO-KULLİ”.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder