Nedim Şener İmam hatip'li IŞİD üyesi
HABERİ PAYLAŞ

İmam hatip'li IŞİD üyesi

Siyasetçilerin, kişilerin mezun olduğu okulla karıştıkları eylemler arasında bağ kurmasından gına geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, imam hatipte okuyanların terörden uzak durduğunu söylüyor.

Şimdi de Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye’deki dini eğitimi övmek için şu iddiayı ortaya atıyor; “Bakın size çok açık söylüyorum. Türkiye’de IŞİD ve benzeri yapıların gelişememesinin önemli sebeplerinden biri imam hatip liseleridir. IŞİD’in ilacı din eğitimidir.”

Peki küçük bir hatırlatma yapalım o zaman.

Haberin Devamı

El Kaide’nin Afganistan’da cihat ilan ettiği tarihte ölen ilk Türk mücahidi kimdi? İzmir Ödemişli Bilal Yaldızcı. Lise eğitimini imam hatipte tamamladı. 1985 yılında Afganistan’a gitti. 25 Ekim 1987 tarihinde hayatını kaybetti. Ardından öldürülen ikinci Türk Tekiner Tayfur’dur. O da Şişli İmam Hatip Lisesi’nden mezundur.

Her okuldan terörist çıkabilir

İmam hatipte okuyan Türk mücahitler yalnızca Afganistan’da değil Bosna’da Çeçeniştan’da da savaştı. Tıpkı Irak’ta, Suriye’de olduğu gibi. Doğruyu konuşmak gerek. Aldıkları islami eğitim onlara mücahitlik kapısını da açıyor. O eğitim din adına ölmeyi yüceltiyor.

Örneğin Felluce’de ölen Nazmi Bıçakçı. 1971 doğumlu Bıçakçı, 7 yaşında Kuran-ı Kerim’i okumuş, daha sonra imam hatipe gitmiş.

Bunun gibi birçok örnek verilebilir. Siyasetçiler şunu anlamıyor; nasıl düz liseden, meslek lisesinden mezun olan birileri sol ve sağ terör örgütlerine katılıyor cinayet işleyip, gasp yapabiliyorsa, imam hatipte okumuşlardan bazıları da gidip IŞİD’e katılabilir.

El-Türki imam hatipli

Din adına cinayet yalnızca yurt dışında değil yurt içinde de işleniyor. Bunun için örgüt kuruluyor. Size Türkiye’de cinayet işleyen imam hatip mezunu teröristlerden birkaç örnek vereyim. Gazeteci Uğur Mumcu, Ahmet Taner Kışlalı, Muammer Aksoy, Bahriye Üçok’u öldürmekten hüküm giyen Hizbullah davasından ceza alanlara bir bakalım:

Hasan Kılıç: Tokat İmam Hatip Lisesi mezunu.

Mehmet Ali Tekin: Fatih İmam Hatip Lisesi mezunu.

Selçuk Şanlı: Adana İmam Hatip Lisesi mezunu.

Bir de gazeteci Çetin Emeç ve Turan Dursun ile İran rejim muhalifi Ali Akbar Gorbani’yi öldürenlere bakalım;

Haberin Devamı

Ekrem Baytap: Batman İmam Hatip Lisesi mezunu.

Mehmet Ali Şeker: Batman İmam Hatip Lisesi mezunu.

Mehmet Zeki Yıldırım: Batman İmam Hatip Lisesi mezunu.

Son bir örnek vereceğim. Buna Başbakan Davutoğlu çok şaşıracak. ABD’nin 5 Arap ülkesiyle birlikte Suriye’de IŞİD ve El Kaide bağlantılı örgüte yönelik düzenlediği hava saldırısında öldüğü belirlenen “Ebu Yusuf el Türki” lakaplı 38 yaşındaki Ümit Yaşar Toprak, Bursa’da imam hatip ortaokulu mezunu ve eğitimini de imam hatip lisesinde okurken terk etmiş.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder