Nedim Şener Orhan Dink: Yargıtay'ın Dink kararı yaramızı yeniden kanattı
HABERİ PAYLAŞ

Orhan Dink: Yargıtay'ın Dink kararı yaramızı yeniden kanattı

Haberin Devamı


Orhan Dink- Nedim Şener

Yargıtay’ın Hrant Dink cinayetinde, bir sürece girildi “Suç örgüt var” ama “Terör örgütü yok” şeklindeki kararının tercümesi şudur; Trabzon’da bir grup genç toplanmış, Hrant Dink’i öldürmeye karar vermişler. Liderliği Yasin Hayal yapmış, Erhan Tuncel yardım etmiş, Ogün Samast ise tetiği çekmiş. Hepsi bu…. Türkiye’nin hukuk sistemi bize anlatılan bu “Masala” inanmamızı bekliyor?

‘ADİ BİR ÇETEYMİŞ’


Dink cinayetinin görüldüğü İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nin “Evet bir örgüt var ama delil yok” şeklindeki kararı daha önce hukukun düştüğü hali göstermişti. Yargıtay nasıl olduysa İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nin bulamadığı örgütün var olduğuna hükmetti. Ama örgütün “suç işlemek amacıyla kurulmuş adi bir çete” olduğunu karara bağladı. Hrant Dink’in kardeşi Orhan Dink ile karar üzerine konuştum. Sonucu, “Keşke Yargıtay İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nin o içler acısı kararını onasaydı. Hiç olmazsa bu haksızlığa alışmıştık. Ama şimdi Yargıtay bu kararıyla yaramızı bir kez daha kanattı” diye yorumladı.

‘1-3 YIL HAPiS ALIRLAR’


İçi yalnızca kardeşi ve ailesi için değil Türkiye’de adalet bekleyen herkes için acıyan Orhan Dink’in konuyla ilgili görüşleri satır başlarıyla şöyle: “Yargıtay cinayeti işleyen örgütün yöneticiliğini Yasin Hayal olarak belirleyerek Erhan Tuncel’in devlet içindeki ilişkilerinin sorgulanmasını önledi. Bu adamlara çete suçlamasından ceza verilse 1-3 yıl hapis cezası alacaklar.

‘UNUTMAK İSTİYORUM’

Bu kararlarla bize ‘Bu işin peşini bırakın’ mesajı veriliyor. ‘Adalet beklemeyin’ deniyor. Abdi İpekçi cinayeti ve Uğur Mumcu cinayeti davaları zamana bırakarak çözümsüzlüğe mahkum edildi. Şimdi ise gözüne baka baka haksız karar veriyorlar. Kabul etmeni istiyorlar. Haksızlık, adaletsizlik o kadar üzücü boyuta geldi ki artık bu olayı unutmak istiyorum. Artık başım, bedenim bu haksızlığı kaldırmıyor.

DERiN DEHLİZER...

Türkiye Almanya’da ırkçı Nazi çetesinin öldürdüğü Türk esnaf konusunda adalet bekliyor değil mi? Ve Alman devleti içinde bir grup bu suçu ortaya çıkarıyor. Yargı orada yabancılara işlenmiş bir suçu örnek bir şekilde cezalandıracaktır. Ama Türkiye’de bir Türk vatandaşına Hrant Dink’e karşı işlenen cinayette kimse etkili bir biçimde cezalandırılmıyor.” Hatırlayacaksınız Başbakan Erdoğan, “Uludere ve Dink cinayetinin Ankara’nın derin dehlizlerinde kaybolmasına izin vermeyiz” demişti. Önce Uludere şimdi de Dink cinayeti o dehlizlerde kayboldu. İşte ileri demokrasi işte adalet….

Sıradaki haber yükleniyor...
holder