Nedim Şener Sanık olurum tanık olmam..!
HABERİ PAYLAŞ

Sanık olurum tanık olmam..!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tüm eleştirilere rağmen TBMM’deki dokunulmazlıkların kaldırılması, kendisi dahil herkesin yargılanması yönünde ilkesel bir tavır aldı. Hatta “Gerekirse hapse gireriz” diyerek sanık olmaktan çekinmeyeceği mesajını verdi. ‘sanık’ olmayı göze alan Kılıçdaroğlu bir başka soruşturmada ise ‘tanık’ olmayı reddediyor; Deniz Baykal’a kaset komplosundan söz ediyorum.

Baykal, Erdoğan’ı suçladı

2010 yılında Deniz Baykal kaset komplosuyla CHP Genel Başkanlığı’nı bırakmıştı. Baykal o tarihten bu yana bu komplonun arkasında Fethullah Gülen cemaatinin olmadığını söyledi, hep iktidarı ve Erdoğan’ı suçladı. Kısa süre önce bu olayın çözülmesi için Erdoğan’ın yanında bir başka ismi telaffuz etti. 27 Nisan 2016 günü benim de katıldığım CNN Türk’teki Tarafsız Bölge programında: “Bu konuyu aydınlatacak benim gözümde iki isim vardır. Birisi zamanın başbakanıdır (Recep Tayyip Erdoğan). Bu işi çözmek istiyorsanız ona sorarsınız, bir de Sayın Kılıçdaroğlu’na. Niçin Sayın Kılıçdaroğlu’na; çünkü Başbakan’ın kaseti seyrederken çekilmiş görüntüsünü izlediğini söylüyor. Yani o kaseti izlerken gözlüğünü takıp Başbakan’ın “Tamam bunu yayınlayın” dediği görüntüyü izlediğini iddia etti.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu ‘İzlerken gördüm’

Kemal Kılıçdaroğlu 28 Nisan 2016 günü Habertürk televizyonunda yaptığı açıklamada, Erdoğan’ın, Deniz Baykal’ın kasetini izlerken çekilmiş görüntülerini izlediğini tekrarlarken şunları söyledi; “Kaseti izlediğini gördüm. Kendisine o kaseti izletenler Erdoğan’ı kayıt altına alıyor…” Peki Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın o kaseti izlediğini nereden biliyor? Çünkü ona da Erdoğan’ın kaseti izlerken çekilen görüntüleri izletiliyor. Birileri ona bu görüntüleri getiriyor. Ankara Cumhuriyet Savcılığı da bu konuda yürüttüğü soruşturmada Kılıçdaroğlu’nun ‘tanık’ olarak ifadesine başvurmak istedi. Büyük olasılıkla kendisine o görüntüleri izletenlerin kimler olduğunu soracak. Erdoğan’ın bu komplonun içinde olduğuna dair bilgisi, varsa elinde kendisine de izlettirilen ve Erdoğan’ın Baykal kasetini izlerken çekilmiş görüntüleri isteyecek.

Haberin Devamı

Savcıya bildiklerinizi anlatın

Ama dün gelen haberlere göre Kılıçdaroğlu ‘tanık’ olarak ifade vermeye gitmeyecekmiş. Bu komplonun arkasında iktidar varsa bunun konuşulacağı an bu andır. O yüzden Kılıçdaroğlu ifade vermeye gitmeli bilgisini ve varsa görüntüleri paylaşmalı. Tarihimizin en büyük siyasi komplolarından birisinin aydınlatılması adına bunu yapmalı.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder