Nedim Şener Tetikçi kullanmayınız sağlığa zararlıdır
HABERİ PAYLAŞ

Tetikçi kullanmayınız sağlığa zararlıdır

Ey siyasetçiler, ey medya patronları, ey polis, ey savcı, ey hakim, ey güç odakları, unutmayın; tetikçi gazeteci eninde sonunda onu kiralayanı vurur.

Tetikçi manşetinden medet umanlar, unutmayın; eninde sonunda aynı manşetler sizi infaz eder.

O yüzden, tetikçi kullanmayın zira sağlığa zararlıdır.

Dönün bakın yakın tarihe, kiraladığı tetikçi tarafından vurulan nice siyasetçi, nice medya patronu, nice polis, savcı olduğunu göreceksiniz.

Tetikçilerin ‘kahraman’ ilan ettiği nice ismin itibarı aynı kişiler tarafından ayaklar altına atılmadı mı?

Haberin Devamı

Zengin işadamlarına goygoyculuk yapan nice tetikçi sonra onları infaz etmedi mi?

Yere göğe koyamadıkları siyasetçileri aynı gazetenin manşetinden aynı derginin kapağından aynı televizyon ekranlarından vurmadılar mı?

Tetikçi için ilke yoktur, çıkar vardır. O yüzden tetikçi denir, parayla, çıkarla alınır, satılırlar. Kiralık katil gibidir. Kim daha çok verirse onun adına iş bitirir.

Bazen polisin adına ateş eder, bazen istihbaratçı adına.

Bazen asker adına ateş eder, bazen politikacı adına.

Bazen savcının adına ateş eder, bazen hakim adına.

Bazen cemaati adına ateş eder, bazen patronu adına.

Al sana tetikçilik

Kelimeler yalnızca kelime değildir onun için. Silahın namlusundan çıkan mermidir. Amacı hedefini yok etmektir. O yüzden kelimeleri en öldürücü olanlardan seçer. Ölümle, süründürmekle, perişan etmekle tehdit eder. Hedef aldığı, düşman gördüğü gazetecinin mesleğine ömür biçer.

Bazen de işaret fişeği gibidir kelimeleri; karşısındakine “Terörist” der, “Casus” der, “Çeteci” der.

İşaret alınmıştır, devreye yardımcı ekipler girer, soruşturmalar açılır, itibarlarla oynanır, hayatlar karartılır. Yazdıkları ‘ihbar kabul edilir’.

Dün bir tanesi işini görmüş. Gazete diye yayınlanan ihbar bülteni meslektaşlarını ihbar etmiş. Yıllar önce, aylar önce, haftalar önce yayınlanmış haberlerden seçme yapmış. Doğan Grubu Onursal Başkanı Aydın Doğan’ın resmiyle “Al Sana Belge” diye manşetine taşımış. Savcılık da Doğan Grubu’nun bünyesinde yer alan medya kuruluşları çalışanları hakkında ‘terör örgütü propagandası’ iddiasıyla soruşturma açtırmış. Hepsi ama hepsi haber konusu olaylar. Ama tetikçi bunlardan propaganda suçu üretmiş. Savcılık soruşturma açmış. Herhalde tetikçi de onları kullananlar da hallerinden çok memnundur.

Haberin Devamı

“Kim bu tetikçiler?” diye sormayın. Dün başkalarıyla bugün başkaları. Onları her yerde görürsünüz. Sahipleri onları en iyi şekilde ağırlarlar, hep onları görmek isterler, onlar en ön saftadır hep. Özel konum, araç, koruma, bol para verirler.

Yeter ki onun düşmanlarına ateş etsin. Onlardan herkes korkar; hedef aldıkları, yakın çalışma arkadaşları hatta onların yöneticileri onlardan çekinir. Herkes işini kaybedebilir ama onlar asla.

Onlar kendi sonlarını kendileri hazırlar; her tetikçi eninde sonunda kendisini vurur.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder