Nedim Şener Vantuzla gezen savcı
HABERİ PAYLAŞ

Vantuzla gezen savcı

Haberin Devamı

Balyoz, Poyrazköy ve Amirallere Suikast davalarının temelini oluşturan 5 No’lu harddisk için TÜBİTAK “Tarih ve saatiyle oynanmış” raporu verdi. Son gelen haber Genelkurmay Başkanı Necdet Özel’in talimatıyla Donanma Komutanlığı Askeri Savcılığı’nca soruşturma başlatıldığı yönünde. Anlaşılan sıra bu hard diskin tarih ve saatiyle kimin oynadığını bulmakta.

Sonucu hep birlikte göreceğiz. Ama ben size kısa süre önce Balyoz davasından ceza alan Kıdemli Yarbay Dr. Yasin Türker’in bana gönderdiği bir mektuptan bazı bilgiler aktaracağım. Donanmadaki arama ile ilgili ilk ihbar polise 6 Aralık 2010 günü saat 11.03’te e-posta ile geldi. İhbarda “İstihbarat Şube Müdürlüğü’nün zemininde ve duvarlarında bulunan gizli bölmelerin bulunması halinde bahsettiğim materyallere ulaşacağınız düşünüyorum” deniliyordu.


Savcı karardan önce aradı

Aramayı yapacak savcı saat 14.30 gibi (mahkeme kararı çıkmadan önce) Donanma Komutanlığı’nı arayarak arama konusunda bilgi verdi. İhbarın ciddiyetini ve ihbarcının kimliğini araştırmaya gerek görmeyen hakim saat 15.00’te arama kararı verdi. İhbardan sadece 3 saat 57 dakika sonra mahkemeden arama kararı çıkmıştı. Arama ise savcı gözetiminde Gölcük’te saat 18.30’da başladı.

İhbar, İstihbarat Şube Müdürlüğü’ne yönelik olarak yapılmıştı. Hakkında ihbar yapılan beş denizci personel arasında bu şubede İKK Kısım Amiri olarak görev yapan Kemalettin Yakar ile görevli Astsubay Erdinç Yıldız da bulunuyordu. Mantıken ve hukuken aramanın bu iki şahsın birlikte kullandığı odadan başlaması gerekirdi. Ama nedense arama ihbarda adı geçmeyen, Mehmet Cem Çağlar’ın odasından başladı.

Savcı, yerde bir karoyu ayağı ile gösterdi ve açılmasını istedi. Ama zemin karosunun kaldırılabilmesi için ‘vantuz’ gerekliydi. Durum savcıya bildirildi. Savcı oradakilere kendilerinin hazırlıklı olduğunu ve ‘vantuz’ getirdiklerini söyledi. Ve bingo… Savcı eliyle koymuş gibi delilleri bulmuştu.

‘Paralel’ tartışmasındaki isimler


Ortada bir sahtecilik iddiası ve kararan hayatlar var. Bunlar ortaya çıkacak. Ama gelin bir de operasyonda imzası olanların kim olduklarına bakalım: İhbarı değerlendirerek arama kararı talep eden kişi 17 Aralık operasyonundan sonra görevden alınan İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Nazmi Ardıç. Aramayı yapan savcı ise son dönemde görevden alınan savcılara arasında adı geçen Fikret Seçen. Arama kararını imzalayan hakim daha sonra Balyoz Davası’nda cezaları veren mahkemenin başkanı Ömer Diken. Yorum sizin…

Sıradaki haber yükleniyor...
holder