Nedim Şener Vekalet savaşları veya ‘Siz kimin köpeğisiniz?’
HABERİ PAYLAŞ

Vekalet savaşları veya ‘Siz kimin köpeğisiniz?’

Haberin Devamı

Hükümet yetkililerinin alçak terör örgütü PKK’yı işaret ettiği Beşiktaş’taki bombalı saldırıda 31’i polis, 8’i sivil toplam 39 kişi şehit olurken 155 insanımız yaralandı.

Ülkemizin başı sağolsun. İki canlı bomba hiç tanımadığı gencecik insanları hayattan kopardı. Adına “Vekalet savaşları” deniyor bu tür alçakça saldırıların. 21’inci yüzyıla kadar devletler birbirleriyle savaşırdı.

Bu yüzyılın başından itibaren artık devletler değil, devletlerin arkasında olduğu terör örgütleri eliyle yürütülen “Vekalet savaşları” var.

Irak ve Suriye

Bunun en açık şekilde yaşandığı alan ise komşumuz Irak ve Suriye. Şimdi “Vekalet savaşı” ülkemizin topraklarına taşındı. PKK, DEAŞ, DHKP-C, FETÖ gibi terör örgütleri birilerinin vekili olarak Türkiye’de saldırılarını gerçekleştiriyorlar. Evet onlara dikkat kesilmek gerekiyor ama asıl arkalarındaki güçleri de gözden uzak tutmamalı.

Çünkü o güç odaklarının o ülkelerin maddi desteği, siyasi desteği, silah yardımı olmadan bu savaşı yapmaları mümkün değil. Türkiye’yi kana bulamış terör örgütlerine topraklarını, parlamento binalarını açmış olmaları bunu göstermiyor mu?

Bunların kim olduğunu dün en kestirme biçimde İstanbul Emniyet Müdürü İsmail Çalışkan sordu. Üst düzey bir bürokrattan duyduğunuzda rahatsız edebilir ama bu soru doğru ve haklı; İstanbul Emniyet Müdürü İsmail Çalışkan, beş meslektaşının tabutunun başında, “Bu saldırıyı yapanlar, ülkemize saldıranlar, siz kimin köpeğisiniz?” diye sordu.

ABD ve AB desteği

Avrupa Birliği ülkelerine bakın kimin kimi himaye ettiğini yani kimin kimin köpeği olduğunu anlarsınız. Bakın Avrupa ülkelerine, terör örgütünün kurduğu derneklere kim sivil toplum kuruluşu muamelesi yapıyor o zaman anlarsınız kim kimin köpeği.

Bakın kim PKK’nın milyonlarca euro para toplamasına göz yumuyor, kimin kimin köpeği olduğunu anlarsınız. Bakın Suriye’ye, uçağı olmayan terör örgütü DEAŞ ile mücadele ediyor gerekçesiyle PKK’nın Suriye’deki uzantısı PYD’ye kimin Stringer füzesi verdiğini görün, kimin kimin köpeği olduğunu anlarsınız.

Bakın PYD’ye havadan, karadan kim silah yardımı yapıyor görün, kimin kimin köpeği olduğunu. Bakın Fethullahçı Terör Örgütü liderini kim himaye ediyor, kim destekliyor görün, kimin kimin köpeği olduğunu anlarsınız.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder