Öner Döşer Büyük değişimler kapıda
HABERİ PAYLAŞ

Büyük değişimler kapıda

Bu haftaya damgasını vuracak Satürn-Uranüs karesi alışılageldik koşullar, statükoyla ilgili konular ve genel sistem ve düzenlerle ilgili değişikliklerin yapılacağına işaret etmekte. Yani büyük ve önemli değişimlere açık bir zaman dilimine giriyoruz!

Sistemler değişmeye başlıyor

24 Aralık Cuma günü kesinleşen açı, yılsonuna kadar etkisiyle, bilindik sistem ve düzenlerin farklı yönde gelişmeye başlayacağına ve baskı yaratan sistemlerin artık özgürleştirilme yönünde bir değişim göstereceğine işaret etmekte. Merkür’ün de Uranüs ile üçgen açısının devrede olacağını hesaba katarsak o zaman bu değişimlerin yapılması yönünde akıl-fikir birliği veyahut açıklanan bazı yorumların, verilen bilgilerin, yeni düzeneğe yönelik ifadelerin bu değişimi destekler yönde olacağını söyleyebiliriz. Dünya genelini ele alırsak, mevcut yönetim sistemlerinin ve ekonomik sistemlerin değişmeye başlayacağı bir döneme girdiğimizi söyleyebiliriz. Bu yönde baskı yaratan bir isyan dalgası ve halklar içerisinde huzursuzluklar da olasıdır. Bunun işaretlerini kış mevsimine giriş haritasında görmekteyiz.

Haberin Devamı

Kışa merhaba!

21 Aralık Salı günü saat 18.59’da Güneş Oğlak burcuna geçiyor ve yeni prensiplerin ve uygulamaların devreye gireceği bir zaman diliminde olacağımızı gösteriyor. Güneş’in Oğlak burcuna geçişi Kuzey Yarımkürede kış başlangıcıdır. Eski astrologlar her mevsim girişi için bir harita hazırlar, üçer aylık dönemleri bu haritalarla öngörürdü.

Kadın liderler öne çıkıyor

Ankara’ya göre çizdirilmiş kış mevsimine giriş haritasında Yengeç burcu yükseliyor ve Ay da Yengeç burcunda yerleşiyor. Dolayısıyla ailevi, ulusal ve milli temalar vurgu kazanıyor. Toplumun duygusal anlamda en çok güvenlikte olması arzusunun ön plana çıkacağı üç aylık döneme giriyoruz. Lider pozisyondaki kadın figürleri bu üç aylık dönemde daha etkili olabilir. Güneş’in 6.evdeki yerleşimi, lider pozisyondaki erkek figürlerinin etkisinin azalacağını düşündürüyor.

Ekonomik stresler artıyor

Haritanın para hanesinin de yöneticisi olan Güneş’in zayıf bir ev olan 6.evdeki konumu, finansal açıdan sorunların artacağını, Türk lirasının değer kaybının süreceğini düşündürüyor. Kova burcundaki Satürn’ün 8.evdeki yerleşimi, kredi ve borç ödemelerinin yaratacağı stresin de artacağını ve endişe verici boyuta varabileceğini gösteriyor. 7.evde yerleşen retro Venüs’ün Plüton ile kavuşumu, finansal anlamda büyük bir mücadele içerisinde olunacağının, finansal krizin dünya genelinde etkisini göstereceğinin bir işaretçisi olarak görülebilir. Venüs gerilemeleri finansal alanda gerilemelerle, düzeltilmesi gereken şeylerle de alakalıdır. Oğlak burcundaki konumuyla retro Venüs, kurumsal hayat ve iş dünyasında da bazı önemli düzenlemeler yapılması gerekeceğinin bir göstergesi.

Haberin Devamı

Sistem karşıtı protestolar

Haritanın 1/7 evler ekseninde Ay-Venüs-Plüton dizilimine ilaveten çok etkili olan Satürn-Uranüs karesi, önümüzdeki üç aylık süreçte dünya genelinde sistem karşıtı protesto ve eylemler, gösteriler olabileceğini düşündürüyor. Kısacası, politik kaos ve kargaşanın işaretleri var kış haritasında. Mars-Güney Ay Düğümü kavuşumu ise, ülkeler arası askeri ilişkilerde gerginliklere işaret ediyor. Bu bağlamda Aralık ayının kalan günleri en çok da Ocak ayı dikkat çekmekte. Takip eden yazılarımda bazı tarihler de vereceğim.

Haberin Devamı

Vizyonu olan yeni girişimler

20 Aralık Pazartesi günü gerçekleşen Güneş-Jüpiter arasındaki altmışlık açının da olumlu etkileri devrede olacağından, yine değişim ve yenileşme yönünde hafta başından itibaren adımlar atılacağını düşünebiliriz. Bu bağlamda bilhassa Pazartesi günü çok önem taşımakta, yeni vizyon veren girişimler yapmak açısından uygun bir zaman dilimi!

Aşılar konusunda gelişme mi?

Mars-Kiron arasındaki üçgen açının uyumlu etkisi cesaret gerektiren ve girişim becerisi isteyen işlerde, girişim yapma zamanlarının geldiğini gösteriyor. Bu olumlu açı aynı zamanda aşılar konusunda olumlu yönde bazı gelişmelere de işaret edebilir.

İlişkilere dikkat!

Venüs-Plüton kavuşumunun etkili olduğu hafta genelinde ilişkilerde dramatik dönüşümlere, krizler yaşamaya eğilimli bir enerji akışı var, bunun farkında olalım. Sevdiğimiz kişiler üzerinde baskı yaratmaktan uzak duralım.

Estetik ve kişisel bakım

Retro Venüs’ün dönüşüm ve yeniden yapılanmayı ifade eden Plüton ile kavuşumunun etkili olduğu bir zaman dilimindeyiz. Mademki bu kavuşum esnasında Venüs retro, yani gerilemekte, estetik ve kişisel bakım konularında yapılması planlanan değişiklikler hususunda risk almanın iyi fikir olmadığını düşündürüyor. Zira uygulamalar sonucunda elde ettiğimiz görüntü, planladığımızdan çok farklı olabilir!

Haftanın günlerine göre bir değerlendirme yaptığımızda;

20 Aralık Pazartesi Yeni ve farklı fikirlerimizi paylaşabilir, duyurular ve açıklamalar için günü değerlendirebiliriz. Keşiflere, icatlara, yeni buluşlara, yeni yaklaşımlara çok açık olan bir gündeyiz. Televizyonculuk, internet, bilgisayarlar ve yeni vizyon veren yeni çağ akımı olan temalarda güzel gelişmeler ve duyurular duyabiliriz.

21 Aralık Salı İlişkilerde zorlu ve dramatik bir enerji akışı var. Venüs’ün retro ve Plüton ile karşıt açısının Ay tarafından tetiklendiği gün genelinde ilişkilerde çekişme ve gerginliklere açığız. Kişisel bakım, giyim kuşamla ilgili konularda girişim yapmak için uygun bir günde ve dönemde değiliz. Akşam 18.59’da Güneş Oğlak burcuna geçiyor.

22 Aralık Çarşamba Girişim cesareti isteyen işlerde harekete geçebiliriz, günün ilk yarısı bu bağlamda daha güzel bir enerji akışı içeriyor. Günün ikinci yarısındaysa daha dengesiz, elektrikli bir enerji akışı var. Birtakım şeyleri sabitlemek açısından uygun bir günde değiliz ya da bunları sabitlemekte zorlanabiliriz. Değişimlere açık ve esnek olmamızda fayda var.

23 Aralık Perşembe Yön değiştirici, sert, sarsıcı bir enerji akışı devrede. Dengeyi bulmamız akşam saatlerinde mümkün olabilir. Günün ikinci yarısını önemli iş girişimleri ve konuşmalar, otorite figürleriyle bir araya gelmek, ilişkiler yönünde adımlar manasında kullanabiliriz. Gece saatlerinde yine sert bir enerji akışı var, kazalara, sakarlıklara dikkat!

24 Aralık Cuma Sert ve gergin enerji akışı devam ediyor. Finansal konularda dikkatli olmak gereken bir gündeyiz. Özellikle günün ilk yarısında beklenmedik, sarsıcı, yön değiştirici etkilere açık olacağız. Fiziksel ve maddi güvence sağlamakta zorlanabiliriz. Önemli konuşmaları daha rahat ilerleme kaydedebileceğimiz akşam saatlerine bırakabiliriz.

25 Aralık Cumartesi İletişimsel konular açısından akşam vakitlerini kullanabiliriz fakat Venüs-Plüton kavuşumunun kesinleştiği gün genelinde Venüs de geri harekette olduğundan ilişkilerle ilgili hırpalanma, dramatik gelişmeler, zorlu etkiler devrede olacak. Bugün ilişkilere dikkat ve kişisel bakımla ilgili konular açısından uygun bir zaman diliminde değiliz.

26 Aralık Pazar Gün genelinde biraz daha dengeleyici bir enerji akışı var. Bu hafta yaşadığımız stresleri atlatmak ve bazı şeyleri dengeye koymak açısından Pazar gününü kullanabiliriz. İlişkilerde yeni adımlar, estetik, sanat, dekorasyon, süsleme, güzelleştirmeyle ilgili işler açısından bugünü kullanabiliriz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder