Öner Döşer Çok şaşırabilirsiniz!
HABERİ PAYLAŞ

Çok şaşırabilirsiniz!

Merkür-Uranüs karşıtlığının çok etkili olduğu günlerden geçiyoruz. Bu iki gezegenin zorlu açılarında beklenmedik ve şaşırtıcı gelişmeler olasıdır. Hiç aklımıza gelmeyen durumlarla karşılaşabiliriz. Ya da ummadığımız şeylere şahit olabiliriz. Aniden ortaya çıkan durumlar karşısında fikir değişiklikleri görülebilir. Evdeki hesap çarşıya uymayabilir. Hesapların tekrar yapılması, gelişen yeni durumlara göre planların tekrar gözden geçirilmesi gerekebilir. Durum değişikliklerine hazır ve bu durumun farkında olalım!

Haberin Devamı

Mars'ın Dünya'ya yakın geçişi

Bir müddettir geri hareket eden (Retro=Zodyak burçlarının tersi yönde) Mars gezegeninin gökyüzünde giderek daha büyük gözükeceği bir zaman dilimine ilerliyoruz. 6 Ekim'de Mars Dünya’ya son iki yıldan bu yana en yakın konumuna gelecek. Böylesi dönemlerde yanlış haberler de yapılır. Bunlardan biri Mars’ın gökyüzünde Ay kadar büyük görüneceği üzerine. Halbuki böyle bir durum söz konusu değil. Bir başka yanlış haber de Mars’ın binlerce yıldan bu yana en yakın geçişini yapacağı yönünde.

Çok şaşırabilirsiniz

60 bin yıldan bu yana en yakın geçiş 2003'te olmuştu

Mars’ın Dünya’ya en yakın geçişi 2003 Ağustos ayında olmuş, ben de katıldığım bir televizyon programında konuyu astrolojik açıdan ele almıştım. O zaman Mars’ın Dünya’ya yakınlığı 55.7 milyon kilometre olmuştu ve bu 60 bin yıllık süreçten bu yana en yakın konumuydu. İşte o vakitten beri her yıl "Mars’ın en yakınlaşacağı yıl" denip durulur. Halbuki 2003 yılındaki kadar yakınlaşması 2287'ye kadar olmayacak. Mars’ın yaklaşık son iki yıldan bu yana Dünya’ya en yakın geçişi esnasında yakınlığı 62.1 milyon kilometre olacak. Yani 2003'teki kadar yakın bir geçiş olmayacağı aşikar.

Etkileri nasıl olacak?

Mars’ın Dünya’ya son iki yılın en yakın geçişini yapacak olması, zaten bir müddettir hayatımızda var olan ve astrolojik açıdan Marsiyen olarak tabir ettiğimiz etkilerin artmasına sebep olabilir. Bunlar insanlar, liderler ve ülkeler arasında agresyon ve gerginliğin tırmanması, tartışmaların ve kışkırtıcı hareketlerin yoğunlaşması, yangınlar ve kazaların, sakarlıkların artması gibi risklere karşılık gelir. Mars Koç burcunda gerilediğinden, aceleci aksiyonlar, beklenmedik ve düşüncesizce girişimler, savruk ve telaşlı hareketler artabilir.

Haberin Devamı

Çok şaşırabilirsiniz

Ateşle oynamayın!

Mars ateşli şeylerle ilişkilidir. Şu anda geri harekette olduğu Koç burcu da ateş elementi burçlardan biri ve sıcak & kuru doğadadır. Mars-Plüton arasındaki uyumsuz açılar, sert ve patlayıcı bir enerji atmosferine işaret eder. Haliyle önümüzdeki günlerde patlamalar, yangınlar gibi temalarda artış görebiliriz. Umarım yıkım yaratacak denli büyük ve patlayıcı durumlarla karşılaşmayız. Ama en azından hayatımızda ve çevremizde dikkatli olalım. Ateşle oynamayalım. Yangınlara sebebiyet vermeyelim.

Sakin ve sabırlı olan kazanır!

Böylesi dönemlerde sakin ve sabırlı olan kazanır. Olayların ne yönde ilerlediğini net görmeden harekete geçen kişiler ise sonuçta kaybedebilir. Sinirsel gerginliğin tırmanması yüksek ihtimaldir, çünkü Mars’ın Plüton ile dik açısının da etkili olduğu bir haftadayız ve bu açının en etkili olduğu gün 9 Ekim Cuma olacak. Ay’ın da zorlu açıları tetiklediği 10 Ekim Cumartesi günü yine dikkatli ve sakin hareket etmemizde fayda var.

Haberin Devamı

Çok şaşırabilirsiniz

İlişkilerde hoş sürprizler

Venüs-Uranüs arasındaki uyumlu üçgen açının etkili olduğu hafta genelinde özel ilişkiler açısından hoş sürprizlere göz kırpan bir zaman dilimindeyiz. Hızlı ve güzel gelişmeler yaşayabiliriz. Daha önce yakınlaşmadığımız veya çekindiğimiz birilerine yakınlaşma fırsatı yakalayabiliriz.

Corona virüs konusunda özellikle dikkat

Medikal Astroloji’de Mars’ın Dünya’ya yakın geçişi (Perigee) dönemlerinde salgınların arttığı yönünde bilgi veren kaynaklar var. Madem ki Mars’ın yakın geçişini deneyimliyoruz, halihazırda artan vaka sayısını daha da tırmandırmamak üzere özen göstermemiz gerek. Bu, bireyler olarak da topluma karşı sorumluluğumuz. Vaka sayısının artmasına sebep olan şeyler arasında asker uğurlaması gibi insanların bir arada olduğu durumlar var. Mars askerleri ve polisleri, itfaiyecileri temsil eder. Ayrıca sporcular ve sportif aktiviteler de Mars doğasındadır. Astrolojik açıdan bakıldığında, topluca yapılan sportif aktivitelerde, kalabalık insanların olduğu ortamlarda da özel önem göstermek gerektiği aşikar. Ayrıca Mars gerilemesi dönemlerinde bağışıklığımızı yüksek tutmamızda, gereksiz yorucu aktiviteden kaçınmamızda fayda vardır!

Çok şaşırabilirsiniz

Haftanın günlere göre değerlendirmesi

Pazartesi

İş ve ticari konularda harekete geçmek, finansal yatırımlar, alışverişler yapmak açısından destekleyici gökyüzü yerleşimleri var. Önem verdiğimiz kişilerle görüşmeler, toplantılar açısından da kullanabiliriz.

Salı

İletişim yoğun akacağa benzer. Daha evvelce bilmediğimiz bazı şeyleri öğrenebiliriz, kulağımıza bir şeyler fısıldayan insanlar artabilir. Özel ilişkilerde dikkatli olmak, yanlış bilgilendirmeyle hareket etmekten kaçınmak gereken bir gün.

Çarşamba

Günün ilk yarısı gerek özel ilişkiler gerekse iş ilişkileri ve görüşmeler açısından daha uygun. Ama gün genelinde fikir ve planların değişme olasılığı hayli yüksek. Bu özellikle de günün ikinci yarısı için geçerli!

Perşembe

Genelinde belirsizlik enerjisi hakim gözüküyor. Olayların ne yönde gelişeceğini kestirmekte veya istediğimiz yönde gelişmesini sağlamakta zorlanabiliriz. Büyük kararları ve hareketleri bugüne almasak isabet ederiz.

Cuma

Gününü ilk yarısı özel ilişkiler, kişisel bakım, giyim kuşam alışverişleri, dekorasyon ve güzelleştirme faaliyetleri açısından gayet uygun. Fikir alışverişlerinden fayda görebiliriz. Öte yandan, sert ve patlayıcı bir enerji akışı var, tehlikeli ve riskli ortamlardan ve kişilerden uzak dursak iyi ederiz!

Cumartesi

Kazalara, sakarlıklara açık ve zorlu bir atmosferde olacağız. Ateşleyici bir enerji akışı var. Ateşle oynamayalım! Günün ikinci yarısında mücadeleli, agresif ve sert bir atmosfer var. Şartları zorlamayalım. Akşam saatleri ilişkiler açısından verimli ve güzel gelişmelere, hoş sürprizlere açık olacağız.

Pazar

Günün ilk yarısında ilişkiler açısından verimli ve güzel bir zaman dilimi. Günün ikinci yarısı ise beklenmedik gelişmelere, nahoş sürprizlere açık gözüküyor. Daha evvelce yaptığımız planlarda değişiklikler olasıdır. Boyumuzu aşan işlerden, tutamayacağımız sözleri vermekten kaçınsak iyi ederiz!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder