Öner Döşer Farkındalığın farkı
HABERİ PAYLAŞ

Farkındalığın farkı

Etkili bir dolunay, etkili gezegen açıları ve gezegenlerin burç değiştirmeleriyle yoğun ve temposu yüksek, yeniliklere ve önemli değişikliklere göz kırpan bir haftaya giriyoruz! Unutmayalım ki değişmeyen tek şey değişimin kendisidir. Değişen şartların ve durumların farkında olursak uyanık ve hazır oluruz, daha çabuk adapte oluruz, hatta krizi fırsata dönüştürebiliriz. Her şeyin ötesinde astroloji farkındalık sağlar.

Şifa getirsin!

3 Ağustos akşamı saat 18:58’de 11 derece Kova burcunda gerçekleşecek dolunay Al Bali yıldızıyla kavuşuyor. George Noonan’ın Sabit Yıldızlar kitabında belirttiğine göre her ne kadar şans veren bir yıldız ise de tehlike işaretçisidir ve zulme hatta ölüme işaret edebilir. Al Bali, Ay’ın 21. Menzilinin (Belde Menzili) en parlak yıldızıdır ve bu menzilin etkileri: boşanmalara sebep olmak, mahkumların salınması, hastayı iyileştirmek olarak belirtilir. Ben bu yorumlardan özellikle en sonuncusunu vurguluyorum ve bu dolunay şifa getirsin diliyorum!

Haberin Devamı

Kişisel hak ve özgürlükler

Geleceğin trendlerini kucaklayan, çağdaş ve ilerici adımlar Kova burcu ile temsil edilir. Kova burcunda dolunaylar, yeni fikirler, icatlar, daha evvelce öğrenilmemiş yeni ve farklı olan bilgilerin ortaya çıktığı zamanlardır. 3 Ağustos’taki dolunay Uranüs ile açı yaptığından, önemli keşiflerle, teknolojik ve bilimsel konularla, uzay bilimleriyle ve dünya dışı yaşamlarla ilgili bizleri şaşırtan çarpıcı gelişmelerle karşılaşabiliriz. Kova, toplumsal konularla, kişisel özgürlüklerle, insan haklarıyla ilişkilendirilir. Kova burcunda, özellikle de Uranüs ile dik açıda gerçekleştiği dolunaylar insanların görüşlerini serbestçe ifade etmek istediği, insan haklarının, kadın ve çocukların haklarının, hayvan haklarının yüksek sesle vurgulandığı zamanlardır. Dünya genelinde toplumsal hareketlerin artacağı, halkın sesini yükselteceği ve bu açıdan baskın otorite figürlerinin zorlu zamanlar yaşayacağı bir sürece ilerliyor olabiliriz.

Ani ve sarsıcı gelişmeler

Dolunay derecesiyle dik açı yapan Uranüs gezegeni astrolojide beklenmedik, ani gelişen, hatta şok eden gelişmelerle ve olaylarla ilişkilendirilir. Yeniay veya dolunayları ya da tutulmaların veya başka ağır hareket eden gezegenlerin Uranüs ile dizilimleri olduğunda, beklenmedik ve sarsıcı gelişmeler ufuktadır. Tabii bunların ille de olumsuz gelişmeler olması gerekmez. Sürpriz ve şaşırtıcı durumlar da Uranüs ile bağdaştırılır. İçinde olduğumuz dönemde Uranüs bir toprak elementi burcu olan Boğa’da ilerlediği için, beklenmedik gelişmeler kendimizi güvenceye almaya alışık olduğumuz konularda, topraklarla, üretimle, para ve ekonomiyle ilgili konularda ortaya çıkacak demektir. Ekonomi alanında zorlu zamanlardan geçmekteyiz. Bu bağlamda para piyasalarında, altın ve döviz fiyatlarında spekülatif hareketler, beklenmedik iniş çıkışlar olasıdır.

Haberin Devamı

Doğal afetler ve Astroloji

Astrolojide doğal afetlerin tahmini konusunda çalışmalar çok eskilere dayanır. Bu konuda bakılan öncelikli göstergelerden biri de ay fazlarıdır. Yeniay ve dolunay fazlarında deprem olasılığı diğer ay fazlarına nazaran daha yüksektir. Bir yeniay, dolunay veya tutulma anında Güneş, Ay ve diğer gezegenlerin çoğunluğunun sabit burçlarda yerleşmiş olmaları, deprem olasılığını daha da fazla düşündürür. Bu esnada başka gezegenler de tutulmayla kavuşum, kare, karşıt açı yapıyorsa, bu ihtimal artar. Diğer gezegenlerin kendi aralarında 90 ve 180 derecelik açıları ve kavuşumları da işin içerisine girerse, olasılık daha da fazladır. Ay’ın Dünya ekvatoruna göre maksimum kuzey ve güney deklinasyonlarına çıkış ve iniş zamanları, Dünya’ya en yakın ve en uzak pozisyonları da doğal afetler, özellikle depremler açısından dikkat edilen bir başka faktördür.

Haberin Devamı

Önemli tarihler

3 Ağustos dolunayında Ay Kova, Güneş Aslan, Uranüs Boğa burcunda olacaklar. Merkür’ün karşıt açı yaptığı Jüpiter, Plüton ve Satürn gezegenleri bir süredir dizilimdeler ve Mars da tutulma civarındaki günlerde bu gezegenlerle dik açıda (90 derecelik) olacak. Venüs ile Neptün arasında da dik açı devam ediyor olacak. Gökyüzünde çok sayıda gezegen arasında kavuşum, dik ve karşıt açılar var. Sonuçta, dolunaydan 1-2 gün öncesi ve 1-2 gün sonrası volkan aktivitesi de dahil doğal afetler, orta veya yüksek şiddette deprem riskini arttırıyor.

Görüşmeler, yazışmalar, ticari girişimler

Dünyanın neresi etkilenebilir diye incelersek: Yeniay, dolunay veya tutulma derecesinin ve açıda bulunan gezegenlerin köşe evlere denk geldiği yerler, coğrafi astroloji haritalarında bu göstergelerin Ufuk Düzlemi ve Meridyene yakın iz düştüğü yerlere bakılmasıdır. Dolunayın meridyen ile çakıştığı Asya-Uzakdoğu ve Amerika bölgesi önümüzdeki iki hafta boyunca toplumsal olayların görülmesi en muhtemel yerler olarak dikkat çekiyor. Avrupa’nın doğusundan başlayan ve Mısır başta olmak üzere Güney Afrika’ya kadar uzanan, ülkemizin de yer aldığı bölgeden Uranüs/IC ekseni geçiyor ve Jüpiter-Plüton-Satürn gezegenleri ufuk düzlemine denk düşüyor. Dolayısıyla Marmara ve Ege bölgesi başta olmak üzere deprem riski açısından uyanık olmamız gerektiğini düşünüyorum. Bu astrolojik görüşümdür ve kesinliği olan bir iddia değildir; Dikkatli olmamız gerektiğini gösteren olasılıklardan yola çıkarak yapılan bir tavsiye niteliğindedir. İletişim gezegeni Merkür’ün zorlu açıları tamamlanmak üzere! Önemli iş ve toplantılar, yazışmalar, ticari girişimler açısından Pazartesi ve Salı haricinde diğer günleri kullanabilirsiniz. Çarşamba gününün tamamı ve Cuma akşamüzeri civarı, Cumartesi gününün tamamı bu açıdan özellikle tavsiye olunur. İmzalamak gereken anlaşmalar açısından da aynı günleri kullanabiliriz. Uranüs ile dik açıda gerçekleşen Kova burcu dolunayı teknolojik alanda sıkıntılara dikkat çekiyor. Uranüs uçaklarla da alakalıdır ve zorlu açılarında arızalar, aksamalar, kazalarda artış görülebilir. Teknolojik aletler satın almak açısından haftanın ilk yarısı uygun gözükmüyor. Zira Merkür’ün Satürn ile karşıt açısı Çarşamba gününe kadar da etkili olacak.

Hangi gün ne yapmalıyız?

Pazartesi

  • Para piyasaları değişken ve güvenilmez olabilir

Pazartesi günü genelinde zorlu bir enerji akışı var. Şartları sabitlemek zor olacak. Para piyasaları değişken ve güvenilmez olabilir. Kişisel girişimlerde verilen sözler yerine getirilmeyebilir. Önem verdiğimiz kişilerle görüşmek, iş ve girişimler, başvurular, talepte ve ricada bulunmak açısından uygun bir günde değiliz. Kadın erkek ilişkilerinde ve ebeveynlerle ilişkilerde stresler olasıdır. Şartları zorlamasak iyi ederiz!

Salı

  • Özel ilişkiler açısından güzel bir enerji akışı var

Salı gününde abartılara ve boyumuzun üzerinde işlere girişmeye yatkınlık gösterebiliriz. Müsriflikten, gereksiz harcamalardan uzak durmamızda, bize gerçekte neyin gerekli olduğunu iyi belirlememizde fayda var. Para işlerinde dikkat etmeli, büyük risklerden kaçınmalı bugün. Sabah saatleri cesaret ve güç gerektiren işler için uygun. Gün genelinde özel ilişkiler açısından güzel bir enerji akışı var. Akşam saatleri ve sonrası ilişkiler açısından verimli gözüküyor.

Çarşamba

  • Rastlaşmalara ve ilişkilere açık olduğumuz bir gün

Çarşamba günü genelinde işbirliklerinden istifade edebileceğimiz, uzlaşmayı kolaylaştıran bir atmosferde olacağız. Görüşlerimizi ortaya koymak, duyuru ve tanıtım yapmak, iletişime geçmek, yazışmalar ve toplantılar, ticari girişimler açısından bugünü kullanabiliriz. Bugün kimlerle bir arada olduğumuza, rastlaştığımıza dikkat edelim. Zira kadersel dediğimiz rastlaşmalara ve ilişkilere açık olduğumuz bir gündeyiz.

Perşembe

  • Gün genelinde rahat ve ılımlı bir enerji akışı var

Perşembe günü genelinde rahat ve ılımlı bir enerji akışı var. Para işleri, alışverişler ve yatırımlar, saygın kişilerle görüşmeler, eğitimle, seyahatlerle ilgili konularda, hukuksal konularda girişimler açısından günün geneli kullanılabilir. Olumlu sonuç alma olasılığımız yüksek. Akşam saatleri ve sonrası ruhsal çalışmalar yapmak, maneviyat içeren temalarda odaklanmak açısından çok verimli gözüküyor. Fedakarlık ve yardımlaşmanın güzel neticelerini görebiliriz.

Cuma

  • Para işleri ve yatırımlarda öğle saatlerini kullanın

Cuma gününün ilk yarısı organize etmek gereken iş ve girişimler açısından uygun gözüküyor. Para işleri, yatırımlar, temelini atmak veya yeniden yapılandırmak istediğimiz işler açısından öğle öncesi saatleri kullanabiliriz. Günün ikinci yarısında ise duygusal açıdan zorlu bir enerji akışı var, ilişkiler açısından zorlanabiliriz. İlişkiye yönelik adımlar, girişimler, bir araya gelmek açısından akşam saatleri daha uygun gözüküyor.

Cumartesi

  • Daha önce gitmediğimiz yerleri keşfedebiliriz

Cumartesi günü genelinde uyumlu bir enerji akışı var. Önem verdiğimiz kişilerle iletişim kurmak, görüş beyan etmek, alışveriş yapmak, seyahat etmek açısından güzel bir gündeyiz. Daha önce gitmediğimiz yerleri keşfedebilir, bizi rutinden çıkaracak değişik şeyler yapabiliriz. Sözlerimizle başkalarını motive edebilir, harekete geçirebiliriz. Akşam saatleri özel ilişkiler, ayrıca önemli görüşmeler ve toplantılar açısından çok uygun gözüküyor. Fırsatları değerlendirebiliriz!

Pazar

  • Psikolojisi bozuk, zorlu kişilerden uzak durun

Pazar günü genelinde agresif ve zorlu bir enerji akışı var. Sakarlıklara kazalara açık olabiliriz. Bulunduğumuz veya ziyaret ettiğimiz yerlerde kurallara uymamız, uymayanları nazikçe uyarmamız ve çevreyi kollamamız iyi olur. İhmal ve dikkatsizlik yüzünden çıkabilecek olası yangınlara dikkat etmek gereken bir gündeyiz! Psikolojisi bozuk, zorlu enerjisi olan kişilerden de uzak durmamızda fayda var bugün! Spor yapanlar sakatlıklara dikkat etmeliler.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder