Op. Dr. Esra Çelik Şenel Cilt gençleştirme için yağ dokunuzu aldırmaktan çekiniyorsanız çözüm AAPE!
HABERİ PAYLAŞ

Cilt gençleştirme için yağ dokunuzu aldırmaktan çekiniyorsanız çözüm AAPE!

Cilt gençleştirme için vücuttan herhangi bir doku alınmadan yapılan bu uygulamalar nelerdir? Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Esra Çelik Şenel, sizler için tüm detaylarıyla açıkladı.

Advanced Adipose - Derived Stem Cells Protein Extracts, yağ hücresi kökenli protein ekstraktları anlamına gelmektedir. İnsan yağ dokusu kullanarak, cilt gençleştirme saç dökülme tedavileri günümüzde sıkça uygulanan başarılı tedavilerdir.

Ancak bazı hastalarımız yağ dokusu alınması işlemi her ne kadar pratik bir işlem olsa da buna yanaşmayabilmektedirler. Bizi ve hastalarımızı bunun yerini bir miktar da olsa tutabilecek tedaviler arayışına sokmuştur. Cilt gençleştirme için vücuttan herhangi bir doku alınmadan yapılan bu uygulamalardan biri de yağ hücresi kökenli kök hücre protein ekstratları ile cilt gençleştirme ve saç tedavileridir.

Haberin Devamı

İnsan yağ dokularından çok özel yöntemle, mezenkimal kök hücrelerden elde edilen saflaştırılmış büyüme faktörleri liyofilize edilerek flakon halinde kullanıma sunulmuştur. İçindeki suyun tamamen buharlaştırılıp kuru toz haline getirilmesi işlemidir. Beraberindeki çözücü solüsyon da çok özel vitamin ve mineraller içerek bu salgının işlevinin artmasına yardımcı olur.

AAPE formülünde yer alan çok sayıda büyüme faktörü ve sitokinler, kemokinler, proteazlar gibi diğer proteinlerin sinertjistik etkisi sayesinde ciltte ve saç köklerinde güçlü canlandırıcı etki gösterir.

Kök hücre nedir?

Kök hücreler, hücre bölünmesiyle kendilerini yenileyebilen, aynı zamanda çok çeşitli özel hücre türlerine özelleşebilen birincil hücrelerdir. İnsan vücudunda en çok yağ dokusunda bulunur. Bu ekstraktlar multifonksiyonel olduğu için tüm yüz, vücut ve saçta kullanılabilir.

Kök hücreler, hücre çoğalmasını ve farklılaşmasını düzenleyen pek çok faktörü içerir. “Sekretom” adı verilen bir salgıyla, hücrelerimizin yenilenmesi ve yeniden şekillenmesini sağlarlar. Sekretom içeriğindeki kodlar exosome adını verdiğimiz çok küçük taşıyıcı moleküller ile hedef hücrelere iletilir. Böylece hücreler yeniden kodlanır ve yenilenme süreci tetiklenmiş olur.

Haberin Devamı

AAPE 150 çeşit protein ve 250000ppm büyüme faktörü içerir.

Etkinlikleri:

- Hipopigmentasyon etkisi (leke önleyici ve tedavisi),

- Antioksidan etkisi,

- Kırışıklık karşıtı etki,

- Yara iyileştirici etkisi,

- Saç köklerini güçlendirici etkisi deneysel çalışmalarla da gösterilmiştir.

Bu tedavi, yağ dokusu aldırmaktan çekinen ama yağ dokusundaki kök hücrelerin cilde olan etkisinden yararlanmak isteyen hastalar için uygundur. Yüz için 15 gün - 1 ay ara ile 2-3 seans, saç için ise 4-6 seans önerilir. Liyofilize toz halindeki ürün ve çözücü solvent ayrı seanslarda da uygulanabilir.

Farklı tedavi kombinasyonları için hekiminize danışmayı unutmayın. Estetik cerrahi ve ameliyatsız estetik uygulamaların tümünde hekime bağlı farklı yaklaşımlar her zaman olacaktır.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder