Op. Dr. Esra Çelik Şenel Dolgu işlemleri yaşlanma belirtilerini erteliyor
HABERİ PAYLAŞ

Dolgu işlemleri yaşlanma belirtilerini erteliyor

Yüz dolgu estetiği, kırışıklıkların görünümünü azaltmak ve yaşla birlikte azalan yüz dolgunluğunu geri kazandırmak için yüzdeki çizgilere, kıvrımlara ve dokulara enjekte edilen sentetik veya doğal olarak maddelerdir.

DOLGU ENJEKSİYONUNUN FAYDALARI NELERDİR?

Bu enjekte edilebilir maddeler ayrıca dermal dolgu maddeleri, enjekte edilebilir implantlar, kırışıklık giderici dolgu maddeleri ve yumuşak doku dolgu maddeleri olarak da adlandırılır. Gülümseme çizgilerini silmek, yanakları ve dudakları dolgunlaştırmak ve yara izlerini düzeltmek için kullanılırlar.
Dolgu malzemelerinin ortak özelliği tolere edilebilir olmalarıdır. Bu nedenle malzemeye ve kişinin genel özelliklerine bağlı olarak değişiklik gösteren sürelerde geçici çözümler sunarlar.

Haberin Devamı

DOLGU MALZEMESİ ÇEŞİTLERİ NELERDİR?

Hyaluronik asit (HA): Hyaluronik asit (HA), jel benzeri bir maddedir ve vücutta doğal olarak bulunur. Cildi dolgunlaştırmak, yanak ve çene gibi bölgelere hacim kazandırmak, özellikle göz, dudak ve alın çevresindeki kırışıklıkları yumuşatmak için kullanılır. Vücut hyaluronik asidi zamanla kademeli olarak tolere ettiğinden, sonuçlar genellikle sadece 6 ila 12 ay sürer. Daha kaliteli dermal dolgu maddelerinin etkisi 12 aydan daha uzun sürebilir.

Kalsiyum hidroksilapatit (CaHA): Kalsiyum hidroksilapatit (CaHA) içeren dolgu malzemeleri kalsiyum (mikroskobik parçacıklar şeklinde) içeren dolgu malzemesi türleridir. Hyaluronik asitten daha kalın bir kıvama sahip olduğu için derin kırışıklıklar için tercih edilen malzemeler arasındadır. Sonuçları yaklaşık bir yıl sürme eğilimindedir.
Poli-L-laktik asit: Poli-L-laktik asit içeren dolgu malzemeleri kırışıklıkları doldurmak yerine cildin kendi kollajen üretimini uyarmaya yardımcı olur. Bu cilde sıkılık verir ve kırışıklıkların görünümünü azaltır. Bu dolgu malzemesi, derin kırışıklıkları tedavi etmek ve kaybolan yağ nedeniyle ortaya çıkan hacim eksikliğini artırmak için kullanılır. Kademeli olarak etki eder, sonuçları en az iki yıl boyunca devam edebilir.

Polimetilmetakrilat (PMMA): Polimetilmetakrilat (PMMA) dolgu maddesi, küçük toplardan (mikro küreler olarak adlandırılır) ve cildi dolgunlaştıran kolajenden oluşur. Sonuçları beş yıl sürebilir. Araştırmalar, uzun etkili dermal dolgu malzemelerin enfeksiyon ve nodül gibi komplikasyon oranları daha yüksektir.

Haberin Devamı

Otolog yağ enjeksiyonları (yağ grefti), vücudun kalça, karın, uyluk gibi bölgelerinden alınan yağların enjeksiyon yöntemiyle yüz bölgesine enjekte edilmesi işlemidir. Bu işlem liposuction ile uygulanır, bu işlem minik kesilerden sokulan içi boş bir tüp aracılığıyla yağın vücuttan vakumla alınması işlemidir. Bu prosedür sedasyon uygulaması ve bir veya iki hafta kadar iyileşme süreci gerektirir. Çoğu durumda, yağ grefti uzun süreli sonuçlar sağlar.

DOLGU İŞLEMLERİNİN UYGULANMASI

Dolgu enjeksiyonları ortalama 15-30 dakika içinde uygulanan ameliyatsız prosedürlerdir. İşlem sırasında herhangi bir şekilde ağrı ya da sızı hissedilmez. İşlemden hemen sonra günlük hayata devam edilebilir. Güneş ışıklarına, kozmetik ürünlere karşı koruma sağlamak gereklidir.

Haberin Devamı

YÜZ DOLGUSUNUN YAN ETKİLERİ

Enjeksiyon bölgesi çevresinde 7 ile 14 gün arasında süren kırmızılık, şişlik, ağrı, morluk, kaşıntı, döküntü görülebilir. Ancak alanında uzman estetik cerrahlar tarafından yapılmadığı sürece çok ciddi riskleri olabilecek prosedürlerdir. Mutlaka klinik ortamda yapılmalıdır. Yan etki riskini en aza indirmek için aldığınız tüm ilaç ve takviyeleri doktorunuza bildirmeniz çok önemlidir.

 

Sıradaki haber yükleniyor...
holder