Op. Dr. Esra Çelik Şenel Kaş asma tekniğiyle çarpıcı bakışlara sahip olabilirsiniz!
HABERİ PAYLAŞ

Kaş asma tekniğiyle çarpıcı bakışlara sahip olabilirsiniz!

Kaş kaldırma, alın bölgesini gençleştirmek için iplikler kullanılan, gözlerin daha büyük ve canlı görünmesini sağlayan ve minimal girişimsel, estetik bir prosedürdür.

Alın kırışıklıkları, göz kapağı düşüklükleri kişiyi olduğundan daha yorgun, stresli veya yaşlı gösterebilir. Kaş kaldırma, bu yaşlanma belirtilerinden kurtulmaya yardımcı olur, kırışıklıkları azaltır göz bölgesine daha genç ve daha sağlıklı bir görünüm sağlar.

Yerçekimi ile birlikte yaşlanma ve doğal cilt yapısındaki elastikiyetinin kaybı genel olarak kaşların aşağı inmesine neden olur. Cilt ve yumuşak dokular elastikiyetini kaybettikçe kaşlar ile kirpiklerin arasındaki mesafe azalır. Kaşların pozisyonu kişiyi yorgun, kızgın ve hatta üzgün gösterebilir. Kaş kaldırma kaşları kaldırabilir ve daha genç ve daha estetik bir görünüme kavuşulabilir.

Haberin Devamı

Nasıl uygulanır?

Kaş kaldırma tedavisi sırasında, lokal anesteziyi ta ki ben çok ince bir iğne veya kanül kullanarak sorunlu bölgeye ipler yerleştirilir. İğne deliği büyüklüğünde giriş yerleri mevcuttur.Tedavi oldukça hızlıdır, 15-30 dakika sürer ve sonuçlar genellikle hemen görünür olur. Kaş kaldırma ağrılı bir işlem değildir. Operasyon lokal anestezi uygulanarak yapılır. Bu krem ​​veya enjeksiyon cildinizi uyuşturur, ağrı sinyallerini engeller ve tedavinizi ağrısız hale getirir. Çoğu insan bunun anestezik diş tedavisine benzer bir deneyim olduğunu söyler yani prosedür hissedilir ancak ağrı hissedilmez.

Diğer benzer tedaviler gibi, bu tedaviyle ilgili bazı küçük riskler vardır ancak profesyonel ve tecürebeli bir doktor tarafından yapıldığında kaş kaldırma genellikle güvenli, minimal invaziv bir tedavidir.

İyileşme süreci nasıldır?

Tedaviden hemen sonra küçük, lokalize bir şişlik fark edebilirsiniz, ancak bu genellikle 24-48 saat içinde düzelir ve size daha pürüzsüz bir alın, daha geniş gözler ve daha genç görünen bir görünüm bırakır. Göz altındaki deri çok ince ve hassas olduğu için, iyi sonuçlar almak istiyorsanız, sizi tedavi eden doktorun profesyonel olarak eğitilmiş ve bilgili olması çok önemlidir. İplerin kullanıldığı bir kaş kaldırma 2-6 sene arasında etkinlik görülmekle beraber hastadan hastaya sonuçlar değişmektedir. Göz şeklini de daha estetik hale getirmeye yardımcı olur.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder