Op. Dr. Esra Çelik Şenel Liposuctiondan sonra vücudum sarkar mı?
HABERİ PAYLAŞ

Liposuctiondan sonra vücudum sarkar mı?

Kış döneminde yaz gelmeden önce en çok yaptığımız ameliyatlardan biri de liposuction uygulamasıdır. Evet, türkçesi yağ çekme anlamına gelir. Malum yazın bikiniler, mayokiniler giyilecek. Şimdiden hazırlık yapmak gerek. Hastaları en çok mutlu eden ameliyatlardan biri liposuction olsa da; en korktukları şeylerden biri de liposuctiondan sonra vücutta sarkmalar oluşması.

Klasik liposuction yönteminde sarkma görülebilir

Aslında klasik liposuction ameliyatından sonra bile doğru şekilde uygulanan lipopsuction'da sarkma pek olmaz. Eğer hastanın cildi çok gevşekse ve o bölgeden yağ alınarak çok fazla boşaltılırsa o zaman sarkma oluşur. Ayrıca çok yağlı bölgelerde sadece derin bölgeden yağ alınması da bazı bölgelerde sarkmaya sebep olur. Sarkma riski olan bölgelerde tüm yağ boşaltılmamalı. Ancak bunlar klasik liposuction için geçerli.

Haberin Devamı

Liposuction sonrası sarkma nasıl önlenir?

2020’ye girdik ve sarkma riski için yapılabilecek bir şeyler olmalı! Liposuction sonrası sarkmayı engellemek için birçok şey yapılabilir tabii. Bunlar;

Vaser liposuction: Ultrason enerjisi ile yağ dokusunun eritilmesi ve ardından yağ dokularının aspiratör ile vücut dışına alınması prensibine dayanır. Ultrason enerjisi ile yağ dokusu süt kıvamına gelir ve bu sayede çevre dokuya zarar vermeden damar ve sinirler korunarak liposuction yapılır. Ayrıca ultrason enerjisinin cilt üzerine verdiği ısı ile ciltte de bir miktar sıkılaşma meydana gelir.

Laser liposuction: Laser enerjisi ile cildin sıkılaştırılması prensibine dayanır.

Plazma J ile cilt sıkılaştırma uygulamasının avantajları

J Plasma; radyofrekans ve hellium enerjsinin sinerjisinden oluşur ve cilt altını hızlıca 80-85 dereceye yükselterek selülite sebep olan septaları kırarak yeniden kollajen yapımını uyarır. Böylece cilt kalitesini arttırır; sıkılaştırır ve gençleştirir. Ciltte germe etkisi oldukça belirgindir. Tek seanslı bir uygulamadır ve etkisi uzun yıllar devam eder. J Plazma, FDA onaylıdır. Cilt altındaki sıkılaşma hemen o anda işlem yapılırken görülür ve çok hızlı etki eder. Ciltte ütülenme etkisi oluşturur. Yüz veya vücutta hafif orta derecede sarkma olan hastalarda eskiden kesi ile germe ameliyatları yaparken, artık J plazma ile izsiz ve kesisiz bir şekilde sıkılaşma elde edebiliyor. Vaser liposuction ile kombine edildiğinde sonuçlar çok daha iyi oluyor.

Haberin Devamı

Kısaca J plazmanın avantajları şöyle:

  • Yüz ve vücutta uygulanabilmesi,
  • İzsiz bir yöntem olması, germe ameliyatlarından hastayı kurtarması,
  • Hızlı iyileşme süreci,
  • Güvenli bir uygulama,
  • Doğal görünüm elde edilmesi,
  • Deri yüzeyinde homojen görüntü.

Yeni yöntemleri denemekten çekinmeyin

Günümüzde hepimiz ameliyatsız veya izsiz yöntemlerin peşinde koşuyoruz. Sadece hastalar değil; aynı zamanda biz doktorlar da bunu amaçlıyoruz. Klasik güzeldir ancak yeni yöntemlere de açık olmak, o yöntemleri bilimsel olarak değerlendirmek bizlerin gelişimine katkıda bulunur. Acaba size hangi liposuction yöntemi uygun?

Sıradaki haber yükleniyor...
holder