Op. Dr. Esra Çelik Şenel Yüz germe estetiğiyle kırışıklıklara elveda!
HABERİ PAYLAŞ

Yüz germe estetiğiyle kırışıklıklara elveda!

Cilt, dış dünya ile hassas iç ortamımız arasında bariyer görevi görürken, en çok yer çekimi ve güneş ışınları tarafından yıpratılır. Bunun yanı sıra yaş alma, beslenme şekli, aşırı mimik kullanma ve sigara da ciltte hasar oluşumuna neden olur.

Zamanla cildimizde oluşan bu hasarlar daha çok fark edilmeye başlanır. Cildin kalınlaşıp donuk görünmesi, yumuşaklığının azalması, sivilcelerin çoğalması, güneş lekelerinin oluşması ya da artması, ince kırışıklıkların belirginleşmesi, cilt altının gevşeyerek sarkması gibi çeşitli şikayetlerin biri veya birkaçı cildimizde oluşabilir.

Haberin Devamı

Yılların etkisi ile yüz ve boyun bölgesinde sarkma ve gevşemeler meydana gelebilir. Eğer ameliyatsız sıkılaştırma ve asma yöntemlerine yanıt vermeyeceği düşünülüyorsa, yüz germe prosedürlerinden biri tercih edilir.

Cilt germe yöntemleri nelerdir?

Yüz germe estetiğiyle kırışıklıklara elveda

Cilt germe prosedürleri total yüz germe, orta yüz germe ve boyun germe olarak sınıflanabilir. Orta yüz germe, favoriden başlayıp kulak önündeki kıvrımdan, kulak arkasına dönen bir kesi yapılır. Deri sıyrılır ve derinin altındaki kaslar ve gevşemiş dokular sıkıştırılıp sarkmış olan cildin fazlalığı çıkarılır.

Total yüz germe de ise orta yüz germedeki kesiye ek olarak, kulak üzerinde şakağa, kulak arkasında ise saçlı deri içine doğru uzanıp sonlanan kesiler mevcuttur. Kesiler kıvrım içerisinde kaldığı için, eğer yara iyileşmesi ile ilgili bir sorun olmazsa, iyileştikten sonra neredeyse hiç göze çarpmaz. Ameliyattan sonra yüzde bir miktar şişlik ve morluk olur.

Operasyon sonrası iyileşme süreci nasıldır?

Bu şişlikler birinci haftadan itibaren hızla azalır. Yüzdeki hissizlik 3. haftada büyük oranda azalır. Dikişler 1 hafta-10 gün içerisinde alınır. Ameliyatın ertesi günü pansuman açılır. 3. gün saçlar yıkanır. 3-4 hafta özel bir bandaj kullanılması önerilir.

İyileşme süreci boyunca ağır aktivitelerden, güneş ışınlarından ve sigaradan uzak durulmalıdır. Sağlıklı beslenme ve düzenli uyku iyileşmenin hızlanmasına katkı sağlar.

Dr. Esra Çelik

Sıradaki haber yükleniyor...
holder