Op. Dr. Esra Çelik Şenel Yüzüme dolgu yapılırken ağrı duymaktan çok korkuyorum!
HABERİ PAYLAŞ

Yüzüme dolgu yapılırken ağrı duymaktan çok korkuyorum!

Bir şey söyleyeyim mi? Ağrı duymaktan ben de çok korkarım. Son derece normal bir tepki. Herkesin ağrı eşiği yüksek olacak diye bir kural yok. Koluma damar yolu açıldığında, onun bantlarını çıkarırken bile içim çekilir. Ancak tüm bunlara karşın, yüzüme bir işlem yapılması gerekiyorsa, ağrı duymamak için gereken tüm önlemleri alır sonra da yaparım işlemimi. Evet kendi kendine uygulama yapmak hem güzel hem de elbette bazı riskleri beraberinde getiriyor.

Benim gibi ağrı eşiği düşük hastalardan duyduklarımı düşününce de inanamıyorum! Neden mi? Çünkü, hastaların daha önceki deneyimlerinden:

Haberin Devamı
  • Dudak dolgusu yaptırırken gözlerimden yaş geldi
  • Yok böyle bir acı
  • Bayılmışım. 1-2 dakikayı hatırlamıyorum
  • Bir daha hayatta dolgu yaptırmam.

Cümlelerini öyle çok duydum ki…

Oysa ki bunlara hiç gerek yok. Öncelikle dolgu işlemlerinin son derece ciddi uygulamalar olduğunu bilerek, tercihen deneyimli bir plastik cerrah veya dermatoloğa başvurmalısınız. Dolgu işlemine karar verildikten sonra ağrı eşiğiniz düşük ise bunu hekiminize söylemeniz uygun olur. Genellikle dolgu uygulamalarında topikal anestezi yani uyuşturucu krem ile yüzeysel anestezi yapılır. Ağrı eşiği normal hastalarda bu işlem genellikle yeterlidir. Ancak ağrı eşiği düşük hastalarda veya dudak gibi hassas bölgelere yapılacak dolgu işlemlerinde yetersiz kalabilir.

Bu durumlarda krem ile uyuşan yüzde çeşitli noktalara enjeksiyon ile yapılan lokal anesteziden sonra uygulama bölgesi tamamen hissiz hale getirilir Eğer enjeksiyon ile yapılan lokal anesteziklerden herhangi birine karşı aşırı duyarlılığınız varsa, yani böyle bir tecrübeniz olduysa, bu bilgiyi hekiminiz ile işlem öncesi paylaşmalısınız ki anestezik madde seçiminde doğru olan tercih edilsin. Diş hekiminize gittiğinizde nasıl ağrı duymuyorsanız, yüzünüzdeki sinirler geçici olarak bloke olduğundan 1-2 saat hiçbir ağrı duymazsınız.

Yüzüme dolgu yapılırken ağrı duymaktan çok korkuyorum

Ayrıca bu şekilde yapılan dolgu uygulamalarında çok yüksek bir oranda morluk oluşma riski düşer. Damar içerisine dolgu kaçması sebebiyle olabilen komplikasyonlar da büyük oranda engellenmiş olur. Konforlu bir şekilde işleminizi yaptırırsınız. Olması gereken de budur. Olumsuz deneyimler her konuda kişiyi hayatı boyunca etkiler.

Haberin Devamı

Olumsuz deneyimler mutlu yaş almanıza engel olmasın!

Yani güzelleşmek için gözyaşı dökmenize gerek yok!

Sevgiyle kalın…

Sıradaki haber yükleniyor...
holder