Op. Dr. Evrim Uçkunkaya Yaz estetiği isteyenlere yol haritası
HABERİ PAYLAŞ

Yaz estetiği isteyenlere yol haritası

Estetik operasyonlarda kalıcı ve kusursuz sonuç elde etmek, sadece işlemlerin başarısıyla değil, iyileşme sürecinin de uygun bir ortamda geçirilmesiyle mümkün. Güneş ve deniz bu sürecin sağlıklı bir şekilde geçirilmesine olumsuz etki ediyor. Uzun süren iyileşme dönemi nedeniyle bazı cerrahi operasyonların yazın yaptırılması ciddi riskler taşıyor. Bu haftaki yazımda size yaz aylarında uygulanabilecek ve uygulanamayacak operasyonları anlatacağım.

Cerrahi operasyonlarda güneş, sıcak ve nem; iyileşme sürecini uzatarak, ödemin, kanamaların artmasına, yara izlerinin kararmasına neden olabilir. Sıcaklarda ameliyatlardan sonra giymeniz gereken korselerin vereceği rahatsızlık da cabası! Cerrahi operasyonların ardından iyileşme sürecini sağlıklı ve rahat geçirmek adına, operasyonlar için en geç mayıs ayını hedeflemek gerekir.

Haberin Devamı

Yaz estetiği isteyenlere yol haritası

Vücut şekillendirme, karın ve cilt germe, leke, lazer ile cilt yenileme ve sıkılaştırma tedavilerinde yaz aylarının doğru bir zamanlama değildir. Lazer tedavilerinde güneş etkisi, lekelenmeyi artıracağından, yaz dönemlerinde yaptırılmamalıdır. Lazer ve kimyasal peelingler ile tedavi ettiğimiz cildin, en az 6 hafta güneş ışığı görmemesi önemli. Hasar görmüş cildin güneş ışınlarına hassasiyeti artacağından, lekelenme riski de atar!

Yaz mevsiminde iyileşme dönemi uzun süren operasyonlar yerine, hızlı ve kesin sonuç alınabilen operasyonlarla tatilin tadını çıkarabilirsiniz. Mezoterapi, soğuk lipoliz, derin lazer ağı, botox ve dolguların mevsimi yoktur. İyileşme süreci tatil yapmanıza engel değildir. Yorgun göz altlarınız, ince dudaklarınız, gülünce artan kırışıklıklarınızın çözümü için yazın bitmesini beklemenize gerek yok.

Soğuk lipoliz

Bölgesel yağlarınızdan şikâyetçiyseniz; liposuction ile vücut şekillendirme ya da karın germe gibi iyileşme süreci uzun olan bir cerrahi ameliyatlar yerine, 3-4 seans süren soğuk lipoliz uygulaması yaptırabilirsiniz. Böylece hem tatil yaparken formda kalabilir hem de seansların ardından soluğu deniz kenarında alabilirsiniz.

Kök hücre uygulaması

Vücudunuzdan alınan çok az miktardaki yağın özel olarak laboratuvar ortamında kök hücreden zengin sıvı haline getirilip cildinize uygulanması ile kendi hücrelerinizle gençleşebilirsiniz. Üstelik plajda ya da havuz kenarında güneşlenirken, en az 5 yıl önceki parıltılı ve duru cildinize kavuşarak.

Haberin Devamı

Endolift Lazer Ağı

Gıdı, boyun, dirsekleriniz, şort ve etek giydiğinizde görünen diz kapaklarınızdaki sarkmalar sizi rahatsız ediyorsa, ameliyatsız, yara izi, morluk, ödem olmadan tek seansta kalıcı çözüm sunan Endolift Lazer Ağı ile hızlı sonuç alabilirsiniz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder