Opr. Dr. Hande Akbaş Adet görünce kistler kaybolur
HABERİ PAYLAŞ

Adet görünce kistler kaybolur

Yumurta büyütmek için kullanılan ilaçlar yumurtlama kistlerine neden olup kasık ağrısı ve hassasiyet yapabilir. Gebelik olmadıysa adet görünce kistler kaybolur. Kanamanız başladığı halde sorun sürüyorsa doktora başvurun.

Ağrı perişan etti

34 yaşındayım, rahim filmi çekildi, kanallarım açık. Doktorum yumurta büyütmek için ilaç ve iğne verdi. Hamilelik yok ancak kasıklarımda çok ağrım var. Ağrı yüzünden ilişkiye bile giremiyorum. Bu normal bir durum mu?

CEVAP

Sevgili okuyucum, doktorunuzun yumurta büyütmek için verdiği ilaç yumurtlama kistlerine sebep olduğundan bu tür ilaçları kullandıktan sonra kasık ağrısı, hassasiyet sık rastladığımız bir durumdur. Gebelik oluşmadıysa adetle birlikte bu kistlerin kaybolmasını, sizin de rahatlamanızı bekleriz. Şayet şikayetleriniz adet görünce de geçmezse o zaman kistlerin tamamen kaybolup kaybolmadığından emin olmak için doktorunuza başvurmanızı öneririm.

Haberin Devamı

Neden hamile kalamıyor?

2 yıllık evliyim, 35 yaşındayım. Çocuğumuz olmuyor. Rahim filminde bir tüpümün tıkalı olduğu söylendi. Hamile kaldım. Ama bebek gelişmediği için kürtaj oldum. 6 ay geçti ama gebe kalamadım. Ne yapmalıyım?

CEVAP

Sevgili okuyucum, tüplerden biri fonksiyon görmese bile diğer tüp ile hamilelik oluşabilir. Nitekim gebe kalmışsınız. Yaşınız 35 olduğu, bir tüpte zaten sorun bulunduğu ve kürtaj sonrası 6 ay geçmesine rağmen tekrar gebelik oluşmadığı için artık daha fazla vakit kaybetmeden tüp bebek merkezine başvurmanızı öneririm.

Smear testi gerekli mi?

Bekarım. Genital bölgemde kabarcıklar vardı. Doktor kondilom olduğunu ve smear testi yaptırmamı söyledi. Acaba smear testi bekarlara yapılıyor mu? Siğil yakma işlemi uzun ve ağrılı bir süreç mi?

CEVAP

Sevgili okuyucum, bakireyseniz vajinal smear yaptıramazsınız. Genellikle kondilomlar cinsel ilişkiyle geçiş gösterir. Sizin ilişkiniz yoksa bu yapılar kondilom olamaz. Size önerim öncelikle bu yapılardan biyopsi yaptırarak patolojiye gönderip tam olarak ne olduklarından emin olmanızdır.

Canım yanıyor

5 yıllık evliyim. Rahimde 2 adet kitle var ve zaman zaman kanamalarım oluyor. Bu yüzden canım yanıyor. Acaba bu nasıl tedavi edilebilir?

Haberin Devamı

CEVAP

Sevgili okuyucum, bahsettiğiniz kitleler eğer myom denilen rahmin iyi huylu tümörlerindense o zaman bunların büyüklüğü ve lokasyonlarına bağlı olarak sık kanama, kanama miktarında belirgin artış, sık idrara çıkma ya da ilişki sırasında ağrı olması mümkündür. Sizin hayat konforunuzu bu kadar etkileyen bir kitleyse o zaman yapılacak en doğru işlem ameliyatla bunların çıkarılmasıdır. Aksi taktirde bu tümörler zamanla daha da büyüyerek şikayetlerin artmasına yol açacaktır.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder