Opr. Dr. Hande Akbaş Çocuk istenince sorun çıkabilir
HABERİ PAYLAŞ

Çocuk istenince sorun çıkabilir

Haberin Devamı

Doğum yapmamış kadınlara gebelikten korunmak için spiral takılmasını önermiyoruz. Çünkü spiral bazen genital enfeksiyonlara yol açarak tüplerde tıkanmaya neden oluyor. Bu da çocuk istendiği zaman sıkıntı yaşatabiliyor...

Çocuğumu emzirebilir miyim?

22 yaşında kızım. Benim meme uçlarım çıkmıyor. Doktora gitmeden halledilebilecek bir hastalık mı? Çocuğum olursa onu emzirebilir miyim? Ameliyat olmam gerekir mi?

CEVAP

Sevgili okuyucum, sizin durumunuzda anne olan birçok kadın vardır. Plastik cerrahları bu işi operasyonla çözebildikleri gibi ameliyat olmayı tercih etmezseniz o zaman silikondan yapılmış meme başlarıyla da bebeğinizi rahatlıkla emzirebilirsiniz.

Verilen ilaçları kullanmadım

4 yıllık evli kadınım. 6 aylıkken düşük yaptım, 2 yıldan beri çocuk sahibi olmak için uğraşıyoruz. Yumurtalıklarıma yakın bir yerde kist varmış. İlaç tedavisini uygulamadım. Sizce bu kist kısırlığa yol açar mı?

CEVAP

Sevgili okuyucum, yumurtalık dışında bulunan kistlerin çoğu genellikle doğurganlığı etkilemez. Kistiniz gerçekten yumurtalık dışındaysa ilaç tedavisi işe yaramayacaktır. İlaç tedavisine sadece yumurtalığın basit kistleri yanıt verir. Bunun dışındaki kistler için cerrahi tedavi gerekir. 2 yıldır çocuk istemenize rağmen olmaması sebebiyle size önerim vakit kaybetmeden bir uzmana başvurun. Neden gebe kalamadığınızın araştırılmasını sağlayın.

Acaba spiral taktırsam mı?

29 yaşındayım. Bazı rahatsızlıklarım nedeniyle doğum kontrol hapı kullanamıyorum. Spiral taktırsam olur mu?

CEVAP

Sevgili okuyucum, daha önce doğum yapmadıysanız genellikle spirali çok önermiyoruz. Çünkü spiral bazen genital enfeksiyonlara yol açarak tüplerinizde tıkanmaya neden olabilir ve çocuk istediğinizde bu yüzden sıkıntı yaşayabilirsiniz. Ama geçmişte doğumunuz varsa sizin için en doğru yöntem kesinlikle spiral kullanmak olacaktır. Eğer spiral de şartlarınıza uygun değilse, o zaman aylık veya 3 aylık kullanılan iğneler var.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder