Opr. Dr. Serdar Bora Bayraktaroğlu 2019’un trend uygulamaları
HABERİ PAYLAŞ

2019’un trend uygulamaları

Zaman çok hızlı geçiyor. Artık rutin oldu; her yıl sonu böyle bir içerikle karşınıza geliyorum. Çünkü bu konu gerçekten önemli. Neden mi? Bizler aslında cerrah olmamızın yanında toplumsal misyonu olan kişileriz. Artan sosyal medya kullanımı ve ideal güzellik anlayışı karşısında herkese doğru ve güncel bilgiyi vermek zorundayız. “Yaşasın Hipokrat felsefesi!” diyerek büyük üstadı da burada yeri gelmişken anıyorum!

Güzellik uygulamaları bu senede revaçtaydı ve çok konuşuldu. Özellikle güncel uygulamalar ses getirse de, daha çok sağlık açısından fayda sağlayacak işlemler yapıldı. Evet, şimdi 2019’da hem dünya hem ülkemiz genelinde neler en çok yapılmış bir bakalım.

Haberin Devamı

Cerrahi uygulamaların ilk 5’i

2019’un trend uygulamaları

İlk sırada göğüs implantı ameliyatı yer alıyor. Yani kadınlar geçen yıllara göre daha da artan oranda çeşitli nedenlerle küçük olan göğüslerini büyütmüşler.

Listenin ikinci sırasında yağ alma işlemi olan liposuction geliyor. Malum artan hareketsizlik ve şehir yaşamı! Fazla yağlar herkesin korkulu rüyası olduğu için bu konu çok sayıda kişinin gündemine oturmuş.

Üçüncü sırada burun estetiği ameliyatı var. Burun estetiği her zaman revaçta olan bir ameliyat. Hemen belirtmeliyim, sadece estetik kaygılarla yapmıyoruz! Rinoplasti ameliyatlarının soluk alma konusunda da fayda sağladığını hiç unutmuyoruz.

Dördüncü sırada göz kapağı estetiği ameliyatı yer alıyor. Bu da kişilerin sık yaptırdığı ameliyatlardan biri olarak dikkat çekiyor. Çünkü düşük ve sarkık göz kapakları yorgun bir ifadenin yanı sıra, görme konusunda da ilerleyen süreçte az da olsa engel yaratabiliyor.

Son sırada ise kalça biçimlendirme ameliyatı geliyor.

Geçen yıl Amerika’da toplam 1, 8 milyon hasta bu tip ameliyatlarla kayıtlara geçmiş. Ülkemizde de benzer bir yoğunluktan söz edebiliriz.


Cerrahi olmayan uygulamaların ilk 5’i

2019’un trend uygulamaları

Peki şimdi bir de cerrahi olmayan uygulamalar listesine bakalım. Ben bu listeye yaşlanma karşıtı uygulamalar listesi de diyorum:

Evet birincilik her zaman olduğu gibi botoksa ait. Botoks uygulamalarında da ciddi bir yükseliş var.

İkinci sırada hepimizin çok sevdiği dolgu uygulamaları yer alıyor.

Haberin Devamı

Üçüncü sırada kimyasal soyma işlemleri geliyor ki, bu da yine cilt gençleştirmek için harika bir çözüm.

Listenin dördüncü sırasında saç ekimi yer alıyor. Burada da belirtmeliyim saç ekimi ameliyatlarını sadece erkeklere yapmıyoruz! Kadınlar da bu uygulamayı kullanıyor.

Listemizin son sırasında ise mikro dermabrazyon işlemi yer alıyor.

Kısacası dünya üzerinde insanların en büyük ihtiyaçlarından biri güzelleşmek. Ben her zaman olduğu gibi doğal ve sağlıklı güzellikten yana olduğumu belirterek sağlıklı günler diliyorum.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder