Opr. Dr. Serdar Bora Bayraktaroğlu 2021'in en büyük estetik trendleri
HABERİ PAYLAŞ

2021'in en büyük estetik trendleri

Hepimizin yeni yıla dair umutları var. Sanırım hepimizin en büyük umudu yeni yıl sabahında virüssüz bir dünyaya uyanmak. Umarım en kısa zamanda bu dileğimiz gerçekleşir. Aşı çalışmaları ile her ne kadar yüreklerimize su serpilse de bir süre daha bu koşullarda yaşamak ve tedbir almak zorundayız. Evet, pandemi bize tedbirli olmayı öğretti. Tıp alanında hizmet veren plastik cerrahi klinikleri olarak bizler de hizmet vermeye devam etmek için kendi güvenlik ortamlarımızı yarattık. Sürekli temizlik ve rutin testlerle hem kendi sağlığımızı hem hastalarımızı koruyoruz.

Haberin Devamı

Koşullara uyum sağlayarak ve dikkat ederek hayata devam etmek zorundayız. Ancak hayat devam ediyor. Ve hayatınızı güzelleştirecek olan 2021 yılının trend uygulamalarını sizler için elde aldım.

Dolgu yine revaçta

2021in en büyük estetik trendleri

Açıkça görülüyor ki önümüzdeki yıl yine botulinum toksin ve hyaluronik asit dolgu maddeleri popüler olmaya devam edecek. Ameliyatlarda ise her daim olduğu gibi burun estetiği ilk sırada olacak. Onu meme estetiği ameliyatları takip edecek. Özellikle meme büyütme ve dikleştirme 35 yaş sonrası kadınlar için popülerliğini koruyacak.

Yine yüz germe ameliyatları da ciddi bir yükselişte. Yeni yılda yüz germe tedavilerinin artarak daha popüler hale geleceğini söyleyebilirim. Sadece kadınlar değil erkekler de yüz germe ameliyatını tercih ediyor. Çünkü artık çok rahat iyileşme süreleri ameliyatın tercih edilmesinde önemli bir faktör. Keza yüz germe ameliyatı sonuçlarının doğal olması tercih edilmesini sağlıyor. Anımsayın 80’lerde pek çok kadınımız uzaylı gibi gergin yüz ifadeleri ile dolaşıyordu. Şimdi ise nerdeyse 20’li yaşlarının sonuçlarını sağlayan yüz germe ameliyatları tercih ediliyor.

Gözlere dikkat!

2021in en büyük estetik trendleri

Yeni yılda popüler olacak diğer tedaviler ise göz çevresi ameliyatları. Maskelerin hayatımıza girmesi ile birlikte herkes göz çevresine dikkat eder hale geldi. Bu nedenle göz kapağı ve kaş gençleştirme tedavileri trend olmaya devam edecek.

Evet pandemi ve belirsizlikler bize daha minimal yaşamayı öğretti. Bu nedenle daha uzun ömürlü, doğal ve az bakım gerektiren tedaviler tercih ediliyor. Ameliyatların çok tercih edilmesinin nedenlerinden birisi de bu. Sarkma yaşayan bir yüzü ihtiyacı olan bir ameliyatla tedavi etmek bir ömürlük sonucu ile çok cazip. Yine minimal cerrahi yüz germe işlemi de uygun hastalarda tercih edilebiliyor.

Haberin Devamı

Cilt bakımları önemli

2021in en büyük estetik trendleri

Kadınların yanı sıra erkekler de cilt bakım uygulamaları ile neleri başarabileceklerini artık çok iyi biliyor. Çünkü cilt bakım uygulamalarında kullanılan cihazlar daha sofistike hale geliyor. Kısacası cilt dokusunu ve tonunu iyileştirme prosedürlerine yönelik daha büyük ilgi görüyoruz. Örneğin hibrit fraksiyonel lazer yenileme prosedürleri uygulama süreleri minimum ve sonuçları yüksek olduğu için çok popüler. Lazerlere talep artarak devam edecek.

Estetik enjeksiyonlar

2021in en büyük estetik trendleri

Yeni nesil hyaluronik asit dolgu maddeleri çok başarılı. Vücudun kendi hyaluronik asidine benzer yeni ürün serileri, daha doğal bir görünüm için yanaklardan dudaklara kadar tüm dinamik yüz kırışıklıklarını tedavi ediyor. İkinci olarak yeni yılda yeni bir nörotoskin uygulamasının kullanılmaya başlayacağını ön görüyoruz. Nörotoksin, daha pürüzsüz bir cilt ve daha az kırışıklık arayan hastalar için ezber bozacak. Kısacası 2021’de dolgu maddeleri ve nörotoksinlerin popüler tedaviler olacağı konusunda ortak bir beklenti var.

Haberin Devamı

Şüphesiz, cerrahi olmayan yüz ve göz çevresi tedavileri ve uygun dolgu maddelerinin kullanıldığı cerrahi olmayan mini burun tedavileri sınırlı hasta grubu için eşsiz sonuçlar veriyor. Önümüzdeki yıl daha popüler olacak uygulamalar. Bu uygulamaların etkileri güzel ve hatta cerrahiye karşı mesafeli olan kişiler için olumlu.

Kombine tedaviler

2021in en büyük estetik trendleri

Yüzümüzdeki tek noktayı iyileştirmenin avantajları olduğunu biliyoruz ama aslında tüm yüzü gençleştirmek daha etkili. Kapsamlı yüz gençleştirme ameliyatlarını bu nedenle cerrahi olmayan tedavilerle birleştirmek istiyoruz. Son on yılda, yüzün ve boynunun cilt kalitesini arttıran cerrahi olmayan tedavileri cerrahi ile birleştiren muazzam ilerlemeler kaydedildi. Bu tedaviler başarılı sonuçları ve uzun ömürlü olmaları nedeniyle tercih ediliyor. Tüm bu nedenlerle 2021’de kombine tedaviler trend olacak.

Sağlıklı günler…

Sıradaki haber yükleniyor...
holder