Opr. Dr. Serdar Bora Bayraktaroğlu 2022’nin en inatçı yağı nasıl gider?
HABERİ PAYLAŞ

2022’nin en inatçı yağı nasıl gider?

Merhaba,

Yeni yıl yeni umutlar derken ocağın ilk haftasını bitirmek üzereyiz, gelin kış mevsiminde kadınların ve erkeklerin en sık karşılaştığı sorunlara çözümleri konuşalım.

Kış ayları çoğumuz için daha az hareket, daha az metabolik hız, belki yaza göre daha çok beslenme ve daha az spor demek. Bu da ister istemez bazı bölgelerimiz de yağlanma ve kalınlaşmaya sebep oluyor. İşte bugünkü konumuz bu bölgesel yağlanmayı nasıl çözeriz hakkında... Hadi başlayalım.

Modern hayat bize pek çok konfor sundu. Ancak bu konfor hayatımızı kolaylaştırmanın yanında hepimizi hareketsizliğe de itti. Ve çoğu sayıda insan, hareketsizlik sonucu oluşan kilolarından şikayetçi. Neyse ki estetik plastik cerrahi bu alandaki çözümleri ile karşınızda. Spor ve diyetler ile verilemeyen ve insanı rahatsız eden inatçı yağlar için Vaser Liposuction var. Ben bir plastik cerrah olarak, Vaser Liposuction ameliyatlarını çok sık ve severek yapıyorum. Çünkü sonuçları itibarıyla eşsiz faydaları olan, kişiyi mutlu eden bir tedavi.

Haberin Devamı

Vaser Liposuction’ı vücudun farklı bölgelerinde uygulamak mümkün. Ama ben bu hafta sizlere Vaser Liposuction ile Karın ve Bel şekillendirme nasıl olur onu anlatacağım.

Hastalarımın çoğunlukla şikayeti en önemli yerler karın ve bel bölgesine yerleşmiş inatçı yağ dokusu olur , bana konsultasyona geldiklerinde özellikle spor yapmalarına rağmen bu karın ve bel bölgesinin incelemediğini anlatırlar, yaz aylarında sahilde kumsalda , kıyafetlerinde kendi iyi hissetmediklerinden söz ederler.

Vaser liposution nedir?

Vaser, ultrasound enerjisini kullanarak yağ eritilmesi işlemine verdiğimiz isimdir, vaser denen cihaz, ses dalgalarını bir kanal yardımıyla yağ hücrelerine odaklayarak bunları eritir, bunu aynı tereyağını tavada eritmek gibi hayal edebilirsiniz, aynı ameliyatta bende bu eriyen , yağ dokusunu Liposuction yönetim ile vücudunuzdan uzaklaştırıyorum,

Vaser Liposuction tedavisi ile yaptığımız aslında bir çeşit heykeltıraşlık.

Evet yanlış duymadınız, biz plastik cerrahlar Vaser Liposuction ile bir sanatçı gibi insan bedenini şekillendiriyoruz.

Haberin Devamı

Teknik olarak ne kullanılırsa kullanılsın, Liposuction işlemi , her zaman söylediğim gibi, bir zayıflama yöntemi değildir. Sadece limitli olarak yağ alımını destekler. Ancak bu miktar bile bedeninizde fark edilir bir sonuç sağlar.

Peki ben Vaser LİPO ameliyatı sırasında neler yapıyorum?

Önce bel bölgesine bakalım. Hastamın bel bölgesinden vaser ile fazla dokusunu eriterek uzaklaştırıyorum, bunu yaparken bel popo kavsini de iyice belirginleştiriyorum. Böylece popodan bele geçiş daha keskin ve daha belirgin hale geliyor, hastalarımın ameliyat sonrası yan resimlerinde de bu bel popo geçişinin ne kadar ahenkli durduğunu görülebilir.

Şimdi gelin karın bölgesine dönelim ve orada neler yapıyorum anlatalım, karın bölgesi özellikle göbek altı yağ dokusu çoğunlukla en yağlı alandır, vaser ile bu karın bölgesi yağlarını eritirken aynı zamanda hastamın oluklarını hafifçe belirginleştiriyorum, bu olukların daha belirgin hale getirildiği VASER HI DEF LİPO işlemini size başka bir yazımda anlatacağım, ben vaser hi def denen işlemi yani karın kaslarımızı ortaya çıkaran ameliyatı daha çok erkeklerde önerirken kadınlarda ise sadece ince ve oluklarının belirginleştiği, bahsettiğim zarif sonuçları seviyorum

Haberin Devamı

VASER LIPO’nun farkı nedir?

Vaser liposuctionın klasik yöntemden ve laser ve radyofrekans kullanılan enerjili yöntemlerden farkı , yağ dokusunu ses dalgalarıyla eritmesi ve bunu yaparken kullanılan ultrasound enerjisinin diğer dokulara, kan damarlarına , sinirlere ve deriye zarar vermemesi yani seçici bir şekilde yağ dokusunu eritmesidir.

Böylece daha az ödem oluşur daha az kanama gözlenir ve hastalar daha hızlı iyileşme süreçleri yaşar.

Vaserı biz vücudumuzda istediğimiz her alanda, örnek verirsek karın, bel, kalçalar, basen, bacak içleri, diz çevresi, alt bacak, kollar, gıdı, ayak bilekleri, sırt, ense olmak üzere tüm bölgesel yağlanma alanlarında kullanabiliyoruz.

Vaser liposuction ile fazla yağlarımız alınarak vücudumuz şekilleniyor ama aynı zamanda karın göğüs bel ve kol kaslarımızı belirginleştiren Vaser High Definition uygulaması yapmakta mümkün, dediğim gibi bu da başka bir haftanın konusu olsun.

İşlem ne kadar sürer?

Ortalama yapılan bölgenin büyüklüğü ve yapılacak bölge sayısına bağlı olarak vaser liposuction işlemi 1-4 saat arasında ve genel anestezi altında gerçekleşir.

Avantajları nelerdir?

Biraz önce size vaserın çalışma prensibini anlatmıştım , vaser yağ dokusuna özel olduğu için klasik liposuctiona ve diğer enerjili liposuctionlara oranla daha az yüzey düzensizlikleri ve dalgalanmaları gözlenir, İyileşme süreçleri daha hızlı , ödem miktarı ise daha azdır. İz kalmaz. Operasyon sırasında 3 mm ilk bir kaç küçük delikten yapılan bu işlemle neredeyse izsiz bir ameliyat olarak kabul edilir.

Ameliyat sonrası neler yaşanır?

Operasyon günü sizi hastanede 1 gece misafir ediyoruz. Yine oluşan minik ödemler ve ağrılar size vereceğim ilaçlarla kontrol altında tutuluyor. Ertesi gün sizi evinize taburcu ediyorum, verdiğim ağrı kesicileri ve antibiyotik gibi ilaçları dikkatli kullanıyorsunuz, vaser lipo işleminde dren kullanmıyorum. Erken ödemleriniz ilk iki gün artabilir bu doğal bir süreçtir, ödemlerinizin 3 günden sonra azladığını gevşediğini göreceksiniz. 3. Günden sonra yavaş yavaş normal hayatınıza dönebilirsiniz. Ancak spor ve yoğun aktivite dolu gündelik hayatınıza 3 hafta sonra başlamanızı öneriyorum.Vaser lipo operasyonundan sonra vücudunuzun biraz dinlenmeye ihtiyacı olacak. Yeni bir başlangıç olarak nitelemeniz gereken bu süreçte kendinize vakit ayırmanız ameliyat sonucu açısından da pozitif etkiler taşır. Ameliyat sonrası 3 hafta süreyle özel korse kullanılır. 3 hafta sonunda aktif spor aktiviteleri gerçekleştirebilirsiniz. Kısaca toparlarsak; ameliyat sonrasında hızla normal hayata dönerek iyileşme sağlanıyor. Ameliyat sonucunuzu bir ömür kullanabiliyorsunuz. Ancak elbette kendinize özen göstermeniz gerekiyor. Yine beslenme konusunda protein ağırlıklı, bol sıvı tüketerek, sigara ve alkolden uzak bir düzen, kaliteli bir iyileşme geçirmeniz açısından önemli.

İşlem etkinliği ne kadar sürer?

Bu işlemin etkinliğini yıllarca kullanabilirsiniz. Ama unutmamanız gereken nokta, yıllanmaya devam ettiğimiz için zamanla özellikle kilo alıp vermelere bağlı olarak küçük gevşemeler olabilir. Yine hızlı ve yoğun kilo alıp vermeniz halinde ameliyat sonucu olumsuz etkilenebilir.

Kombine Tedavi

Bu ameliyatı tek başına yapabildiğim gibi vücut şekillendirmenin bir parçası olarak da yapabiliyorum. O zaman karın germe ya da mesela meme estetiği, yüz estetiği, burun estetiği gibi başka işlemler ile planlayabiliyorum.

Sağlıkla kalın

Sıradaki haber yükleniyor...
holder