Opr. Dr. Serdar Bora Bayraktaroğlu Bölgesel kilo vermenin tam zamanı
HABERİ PAYLAŞ

Bölgesel kilo vermenin tam zamanı

Geçen yazımızda neden kilo aldığımızı yazmıştım. Kısaca tekrarlarsak; kilo alımının nedenleri kişisel özelliklere, yaş almaya, beslenme ve yaşam biçimine göre farklılıklar gösterir.

Mesela, son karşılaşmanızın üstünden yıllar geçen bir tanıdığınızı gördüğünüzde aynı formda oluşuna şaşırabilirsiniz. İşte kimileri böyle doğuştan şanslıdır; ne kadar yerse yesinler gram almazlar. Oysa genelde insanlar zamanla kilo almaya meyillidir. Bu bazıları için fark edilmeyecek boyutlardayken bazıları için ciddi sağlık problemlerine yol açacak ölçüde olabilir.

Haberin Devamı

Zayıflayarak geri dönün

Bölgesel kilo vermenin tam zamanı

Geçtiğimiz süre herkesin evde olduğu bir süreçti. Bu süreçte fazla kilolarla tanışmış olabilirsiniz. İşte normalleşmeye döndüğümüz bu günlerde kilo vermek ya da bölgesel anlamda incelmek herkese iyi gelecektir.

Örneğin ben bir erkek olarak hafif belirgin kaslı bedene sahip olmanın çok keyifli olduğunu düşünüyorum. Yine bir kadının ince olması sağlıklı olmanın yanında zarifliği de getiriyor. Kısacası dengeli bir kilo, sosyal ya da özel hayatta kendimizi daha rahat hissetmemizi sağlayan etmenlerden biri. Özellikle şu dönemde bu fazlalıkları verirsek yaşadığımız pandemiyi atlatırken kendimizi daha pozitif hissedeceğimiz de kesin. Sağlık için faydaları da saymakla bitmez. Yani yaşadığımız süreçte bedenimiz üzerinde aldığımız inisiyatifin bizi daha iyi noktaya getireceğini düşünüyorum.

Bazı bölgelere dikkat

Kiloların özellikle yoğunlaştığı yerler karın, bel, iç bacak ve kalçadır. Bölgesel olarak kilo alıp almadığınızı kıyafetlerinizi denerken sıklıkla fark edebilirsiniz. Bu şekilde bu bölgelerdeki yağlanmayı görebilirsiniz. Yine özellikle kadınların menopoz öncesi başlayan karın bölgesi yağlanması çok yaygındır.

Bölgesel kilo vermenin tam zamanı

Tıp sürekli çalışıyor

Bölgesel olarak göze çarpan kilo alımı uzun zamandır tıp teknolojilerini yakından ilgilendiriyor. Bu alanda hızla gelişen ve gün geçtikte sonuçlarıyla uzun vadede başarı sağlayan ilerlemeler mevcut.

Bölgesel kilo vermeyi değerlendirirken kişinin genel yapısına bakıyoruz. Gerekli ölçümler yaparak vücuttaki su ve yağ oranına tespit ediyoruz. Çok ciddi ölçülerde kilo problemi yoksa kişi bölgesel anlamda incelmek için idealdir.

Haberin Devamı

Zayıflamak mı incelmek mi?

Bölgesel zayıflama genel bir zayıflama yöntemi olarak ele alınmamalıdır. En uygun hasta, aşırı kilo problemi olmayıp bölgesel kilo problemi olan hastalardır. Bölgesel incelme, daha çok karın, bel, basen ve iç bacakta yağlanma problemi olan kişilere uygulanır. Yani bölgesel zayıflama için ideal olanlar şişmanlıktan ziyade belli bölgelerde yağlanma yaşayan kişilerdir.

Bölgesel incelme ve şekillenme tüm vücudun kilo vermesini gerektiren bir durum değildir. Kilosu ideal olan ama bölgesel fazlalıkları bulunan kişiler için bölgesel incelme ve şekillendirme başarılı olur.

Bölgesel kilo vermenin tam zamanı

Tam ideal dönem

Biz bölgesel incelmeyi tamamen bu fazla yağ dokusunu azaltmak için uyguluyoruz. Hangi bölgenin ihtiyacı olduğuna karar verip o bölgeye odaklanarak çözüm üretiyoruz. Bu çözümler ikiye ayrılıyor. Cerrahi yöntemler ile cerrahi olmayan yöntemler. Bunları diğer yazımda ayrıntılarıyla anlatacağım.

Bu arada bölgesel kilo alımı; şeker, karaciğer yağlanması gibi bazı hastalıkların da habercisi olabilir. O yüzden bir güzellik salonunda incelme programı almak yerine uzman doktor kontrolünde tedavi olmak çok önemlidir.

Haberin Devamı

Spor ve diyetlerle gideremediğiniz bölgesel yağlanmayı tedavi etmenin tam zamanı.

Sağlıkla kalın.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder