Opr. Dr. Serdar Bora Bayraktaroğlu Erkekler Daha Yakışıklı Olmak İstiyor
HABERİ PAYLAŞ

Erkekler Daha Yakışıklı Olmak İstiyor

Tarihsel olarak, plastik cerrahi hastalarının çoğunun kadın olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Ancak kozmetik prosedürlere girmek isteyen erkeklerin sayısı giderek artmakta. Üstüne üstlük sadece belli bir yaş aralığındaki erkekler değil tüm yaş grupları güzelleşmeye meraklı. Bu durum da dengeleri değiştirerek plastik cerrahide yeni bir trend yaratıyor. Artık zaman erkeklerin zamanı!

Peki ne oldu da erkekler bakımlı olmaya ilgi duymaya başladılar?

Hemen söyleyelim; tabular yıkılıyor. Çünkü erkekler giderek görünüşleriyle daha çok ilgileniyor. Kendileri için bir şey yapmak hoşlarına gidiyor. Artan oranda erkek hastamız kendisi için bir şey yapmanın keyfini keşfederek estetik uygulamaları tercih ediyor. Harika değil mi?

Haberin Devamı

Araştırmalar erkeklerin özellikle yüzleri ve karın kasları için uygulamayı tercih ettiğini gösteriyor. Bir de saçları elbette. Erkek tipi saç dökülmesi malum başa bela!

Ayrıca, veriler, dünyada kozmetik cerrahi uygulamalarının %20’sini erkeklerin yaptırdığını gösteriyor. Size az gelmesin çünkü eskiden bu oran %5’lerde idi ve şimdi hızla artmakta.

Erkekler hızla kara veriyor ve daha cesur

Yine plastik cerrahi konusunda erkeklerdeki cesaretin ve istekliliğin kadınlara oranla daha fazla olduğunu söylemeliyim. Erkekler kadınların tersine güvendikleri bir doktora kendilerini emanet etmekte çekinmiyorlar ve hızla karar veriyorlar. Kadınların karar alma ve uygulama süreci daha uzun.

Erkekler Daha Yakışıklı Olmak İstiyor

İş hayatında genç ve bakımlı ol

Özellikle iş dünyasında erkek egemenliği söz konusu. Durum böyle olunca erkeklerin rakipleri karşısında daha genç ve bakımlı görünme istekleri de ön plana çıkıyor. Kendilerini ve kariyerlerini güvende tutmak için estetik uygulamalardan destek alma konusundaki istekleri her geçen gün artıyor.

Bunu sosyal medyanın özellikle yaygın kullanıldığı günümüzde ‘gençlik arayışı’nın yükselmesine de bağlayabiliriz. Malum, işverenlerin genç adayları tercih etmenin yanında bakımlı adaylara da her zaman öncelik tanıyorlar.

Erkekler Daha Yakışıklı Olmak İstiyor

Erkeklere özel uzmanlık şart

Plastik cerrahide erkek anatomisinin farkında olan ve tecrübeli hekimler hastalarına daha faydalı oluyorlar. En yaygınından erkeklere botoks uygulamasında bile bir erkeğin yüz hatları ve ifadesinin korunması çok önem taşıyor. Bu bilginin yanında felsefi olarak da farkındalık bir hekim için önem taşımalı.

Haberin Devamı

Erkeksilik çok önemli

Yine erkeklerde burun estetiği ameliyatının yani rinoplastinin amacı, hastanın cinsiyetine bakılmaksızın burun şeklini ve işlevini iyileştirmektir. Ancak, güçlü fakat rafine bir erkeksi burun elde etmek için gerekli manevralar, feminen bir burun için yapılanlardan çok farklıdır. Erkekler, kendileri için başarılı prosedürler uygulayan bir plastik cerrah seçtiklerinden emin olmalıdırlar.

Erkekler Daha Yakışıklı Olmak İstiyor

Erkekler ne ister?

Erkekler için en popüler plastik cerrahi prosedürleri, bu yılın başlarında yayımlanan ASAPS'ın istatistiklerine göre, liposuction, göz kaldırma ameliyatı, meme küçültme yani jinekomasti, karın germe ve yüz germe işlemleridir. Cerrahi olmayan uygulamalarda ise botoks ve dolgu açık ara önde.

Yine erkeklerde en çok yaptığımız uygulamalardan terleme botoksu da önemli bir konfor sağlıyor.

Kısacası erkekler artık daha genç ve yakışıklı olmak istiyorlar!

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder