Opr. Dr. Serdar Bora Bayraktaroğlu Güzel ve estetik göğüs
HABERİ PAYLAŞ

Güzel ve estetik göğüs

Zamana, coğrafyaya ve elbette koşullara göre ameliyatlarda faklı eğilimler söz konusu oluyor. Örneğin artan şehir yaşamının getirdiği kilo problemi yüzünden liposuction dediğimiz zayıflama operasyonları artış gösteriyor. Bazen de burun estetiği ameliyatı daha fazla kişi tarafından sağlık ve estetik ihtiyaçları nedeniyle daha çok tercih ediliyor. Ancak göğüs estetiği ameliyatı her daim tercih edilen operasyonların başında geliyor. Araştırmalar, implant kullanan kadın sayısında ciddi artış olduğunu gösteriyor. Bunun nedeni alıp verilen kilolar, özellikle çoklu doğumlar ya da zamana bağlı olarak meme dokusundaki yağ ve kolajen oranlarının azalmasıdır. Bu yüzden sarkmalar yaşanıyor ve çözümler aranıyor.

Haberin Devamı

Güzel ve estetik göğüs

Gelin implantlara bir göz atalım

Meme implantlarının iki çeşidi bulunuyor. İçi tuzlu su dolu salin implant ve içi silikonla dolu olan silikon implantlar. İlk silikon implantlar 1960'larda kullanıldı. Ancak silikon implantların bazı türlerinde sorunlar yaşandı. Olumsuz vakaların basına yansıması problemlere yol açtı. Sosyal baskıların artmasıyla FDA, 1992 yılında bu tip sorunlu silikon implantları piyasadan kaldırdı. Bu süreçte Salin implant, göğüs büyütme için tercih edildi. Ancak bilim insanları araştırmalarına devam ederek sorunu çözme yolunda adımlar atmaya devam etti. Çabalar meyvesini verdi ve sonuçların kesinlik kazanması ile silikon implantlar hayatımıza geri geldi. O günde bu yana da sağlıklı biçimde ameliyatlarda kullanıyoruz.

Yuvarlak mı damla mı?

İmplantlar biçim olarak yuvarlak ve damla şeklinde üretiliyor. Biz tercihimizi biçimden ziyade ihtiyaçlar özelinde belirliyoruz. Yani kullanılacak implantın kişinin ihtiyacına göre tercih edilmesi temel kriterimiz. Vücut yapısı, yaşam şekli gibi pek çok bileşene göre kişiye en uygun şekli kullanıyoruz.

Meme implantı kanser yapmaz

Bir şehir efsanesine göre meme implantı ile kanser arasında bağlantı olduğu yönünde. Ancak emin olun implantlar meme kanseri riskinizi artırmaz. Bu konudaki araştırmalar içimizi rahatlatıyor. Herhangi bir vakaya henüz rastlanmış değil.

Yine implantlar emzirmenize engel olmaz ve hiçbir şekilde implant sütünüze karışmaz. Kısacası içiniz rahat olsun.

Haberin Devamı

Güzel göğüsler estetik biçimleri ile kadınsılığı bu anlamda da sağlığı temsil eder. Doğal görünümlü göğüsler beden ahengine yakışan göğüsler demektir. Anatomiye uygun yapılan meme estetiği ameliyatları sonuçları ile hastayı mutlu etmektedir. İmplantın aşırı belirgin olması kadar hiç belli olmaması da olumsuz. Biz bedeni tamamlamayan bir görüntü tercih ediyoruz.

Çipli implantlar hayat kurtarır

Meme implantları konusunda bilim her gün yeni bir araştırmaya ve gelişmeye imza atıyor. Şu anda kullanılmaya başlanan nano yüzeyli çipli implantlar fütüristik hedefler için umut veriyor. Hastanın memesindeki sıcaklık vb. değişimleri takip eden çipler bu açından sevindiren gelişmelerden.

Sağlıkla kalın.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder