Opr. Dr. Serdar Bora Bayraktaroğlu İlham veren gözlerin sırrı badem göz estetiği
HABERİ PAYLAŞ

İlham veren gözlerin sırrı badem göz estetiği

Güzellik dünyanın vazgeçilmezlerinden. Şartlar ne olursa olsun insanlar daha iyi hissetmek için kendilerine özen gösteriyor. Belki de hayatı güzelleştirmek kendimizi güzelleştirmekten geçiyor.

Bir süredir güzelleşme seremonilerine bir yenisi daha eklendi. ‘Badem göz’ estetiği ya da yurt dışındaki bilinen adıyla ‘Fox Eyes’ gündemi meşgul ediyor. Özellikle bu süreçte maske kullanımı sonrasında göz ve çevresinin ön plana çıkmasıyla bu uygulama daha çok tercih edilir oldu.

Gözler yukarı

İlham veren gözlerin sırrı badem göz estetiği

Gözlerin daha belirginleştirilmesi için yukarı doğru kavislendirilmesinden söz ediyorum. Bu sayede gözler dikkat çeker hale gelirken yüz de daha ince bir forma kavuşuyor.

Haberin Devamı

Aslında bu tip ‘badem göz’ ya da ‘fox eyes’ kavramları Asyalıların yüz yapıların aldığımız ilhamın sonucu. Sosyal medyada çok moda olan bu trendler makyaj gibi uygulamalarla da popüler hale geldi.

Dünyada başta Bella Hadid ve Kendall Jenner gibi ikonik isimlerle tanıdığımız bu tip gözler özellikle Batı’da çok rağbet görüyor. Geçmişi bundan yaklaşık 50 yıl öncesine dayanan ve Amerika’da yapılan bu trend ameliyat aslında Asya göz estetiğinden kaynaklanıyor. Ameliyat ile göz kapakları ve kaşlar daha yukarı alınıyor.

Neden badem göz?

İlham veren gözlerin sırrı badem göz estetiği

Önemli iletişim araçlarımızdan olan gözlerimizin daha belirginleştirilmesi için yapılıyor. Özellikle 40’lı yaşlardan sonra hacim kaybı nedeniyle aşağı sarkan göz çevresinin toparlanması sağlanıyor. Yine sarkma olmasa bile aşağı doğru göz yapısına sahip genç kişilerde de bu operasyonu rahatlıkla yaptırabilir. Bu şekilde yüz ifadesi etkileyici bir biçimde ortaya çıkıyor. Çok konforlu biçimde yapılan ‘badem göz’ estetiği kısa süreli iyileşme ile üst yüzde belirgin bir gençlik sağlanıyor.

Kombine işlemler

İlham veren gözlerin sırrı badem göz estetiği

Bu operasyonu farklı işlemlerle birleştirebiliyoruz. Badem göz estetiğini hastanın ihtiyacına göre göz kapağı düşüklüğü ya da göz ve kaş arasındaki yakınlığı gidermek için kombine ameliyatlarla birleştirebiliyoruz. Yine üst yüz germe ameliyatı da eklenerek yüz ifadesine bir parça daha farklı bir dokunuş katılabiliyor. Ayrıca botoks ve dolgu tedavileri de göz estetiği için tamamlayıcı yaşlanma karşıtı tedavi olarak kullanılabilir.

Haberin Devamı

Hızlı iyileşme süresi ile izsiz sonuçları ile yüzünüz daha sağlıklı bakışlarınız ise daha zinde olacak.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder