Opr. Dr. Serdar Bora Bayraktaroğlu İncelin, yazın keyfini çıkarın
HABERİ PAYLAŞ

İncelin, yazın keyfini çıkarın

Bir süredir neden kilo aldığımızı ve alınan kiloların bölgesel olarak nasıl yerleştiğini ele aldık. Geçirdiğimiz süreç göz önüne alındığında bu durumun iyice incelenmesinde fayda olduğunu düşünüyorum. Özellikle önümüzde bizi bekleyen güzel yaz mevsimi, beslenme ve zayıflama konularının sağlık açısından ne kadar önemli olduğunu vurguluyor.

Hepimiz hayatımızın belli dönemlerinde kilo alıp verebiliyoruz. Çünkü kilo almak, bölgesel olarak kalınlaşmak sadece beslenme ya da hayat tarzına bağlı olarak gelişmez. Bazı kilo alma ya da bölgesel olarak yağlanmanın sebebi metabolizmada gelişen farklı durumların da habercisi olabilir. O nedenle öncelikle rutin tıbbi kontrollerinizi yaptırmanızda fayda var. Eğer her şey yolunda ama siz yine de mikro ölçülerde kilo alıyorsanız ve bu kilolar özellikle karın, basen, iç bacak gibi bölgelerde kendini belli ediyorsa bölgesel olarak incelme üzerine konuşabiliriz.

Haberin Devamı

Zayıflamak yerince incelmek

Bölgesel incelme bir zayıflama yöntemi değildir. Zayıflamak başlı başına ele alınması gereken farklı bir konudur. Biz bölgesel incelmede diyet ve egzersize rağmen verilemeyen bölgesel yağlanma sorununu ele alıyoruz. Bu durum için çözümler üretiyoruz.

Öncelikle bölgesel zayıflama için iki türlü tedavi önerisi vardır. Bu tedavinin ilki cerrahi işlemlerdir. Bir plastik cerrah olarak bu tip durumlarda etkin cerrahi yöntemleri önermekteyim. Ancak tıp teknolojisinin hızla ilerlemesi sonucu artık sağlıklı ve güvenilir cerrahi dışı bölgesel incelme çözümleri de hastalarıma öneriyorum.

Gelin o zaman özellikle sosyal medyada sıklıkla aranan bölgesel incelme konusundaki sizlere önereceğim etkin ameliyatlı ve ameliyatsız yöntemlere şöyle bir bakalım.

Cerrahi yöntemler kalıcı

Plastik cerrahide bölgesel incelemeye yönelik cerrahi yöntemler uzun soluklu sonuçları ile göz doldurmakta. Ameliyatsız tedavilerde ise kullanılan pek çok cihaz ve tedavi yöntemi mevcut. Ancak bunların etkinliği, kalıcılığı ve güvenirliği aynı derece değil. Benim için ameliyatsız bu tip cihazlarda önemli olan güvenirliliğini ve etkinliğini ispatlanmış olmasıdır. O nedenle özellikle instagram gibi sosyal medya platformlarda çözüm vaat eden cihazları seçmeden önce dikkatle araştırmanızı öneriyorum. Bir ameliyatsız bölgesel incelme cihazının gerçekten güvenilir olduğunu anlamanın en temel yöntemlerinden birisi FDA ve CE onaylı olmasıdır. ABD Sağlık Bakanlığı’na bağlı FDA (Food and Drug Administration) tarafından verilen lisans cihazın, sağlık için faydalı, güvenilir ve istenilen etkiyi oluşturmada etkin olduğunu ifade etmektedir. Yine CE belgesi de bu cihazın Avrupa ve ülkemizde sağlık açısından kullanılabileceğinin de ispatıdır. Bu iki standardın her ikisini de sağlayan bölgesel incelme cihazlarının en etkin olduğu düşünülebilir.

Haberin Devamı

Bölgesel fazlalıkları almak

İster ameliyatlı ister ameliyatsız yöntemler olsun bölgesel incelmedeki amacımız o bölgedeki yağ fazlalığını almak, yağdan arındırılan bölgeye şekil vermek, o bölgedeki kasları restore etmek ve alınan yağı (ameliyatla) gerekli durumlarda başka bölgelerin şekillendirilmesinde kullanmaktır. Bu şekilde sağlıklı ve estetik bir farkındalık yaratabiliriz.

Haberin Devamı

Cerrahi olarak bölgesel incelme işlemine vermiş olduğumuz isim Liposuction işlemidir. Liposuction olarak tanımladığımız yağ alımının cerrahi olarak yapılması aslında vücut heykeltıraşlığı olarak tanımlanmaktadır. Günümüzde artık Liposculpture olarak ifade edilen bu yöntemin geçmişi 1900’lü yılların başına dayanmaktadır. Yöntemin ilk versiyonu olan Klasik Liposuction işleminde yağ alımı daha çok cerrahın mekanik gücüne dayanıyordu. Oysa 2000’lerden sonra gelişim gösteren ve benim de kullandığım enerjili sistemler sayesinde artık Liposculpture işlemi sanki tereyağını tavada eritir gibi vücut yağını eritip sıvılaşan bu yağı vücut dışına alınmasını esasına dayanıyor. Bu tip enerjili sistemlerden 3 tanesi en bilinenleridir. Ultrasonik Enerji, Laser ve Radyofrekans cihazları. Radyofrekans ve Laser yöntemlerinin cilt sıkılaştırmada etkisi olmakla birlikte, Vaser yani Ultrasonik Liposuction da vücuttan alınan yağın aktarabilmesi en önemli üstünlüklerinden bir tanesidir. Enerjili sistemlerle çalışılan cerrahi yöntemler bu işteki en etkin uygulamalardır. Çünkü cerrah parçaladığı yağın durumunu ve miktarını görerek yağı dışarıya alabilir. Cerrahi işlemlerin sonuçları hasta tarafından bir ömür kullanılabilir.

Benim Vaser yani Ultrasonik Liposuction kullanma sebebim hem iyileşmenin daha konforlu olması hem aldığım yağı ihtiyaç halinde kullanmam hem de ciltte dalgalanma riskinin en az olmasından kaynaklanıyor. Hastanın ameliyat sonrası iyileşmesinin çok hızlı ve neredeyse ağrısız olması yani konforlu iyileşme süreci bu yöntemi avantajlı kılıyor.

Cerrahi yöntemle vücut şekillendirme artık konsept olarak tek başına yağ alma yani incelme olarak algılanmamalıdır. Yağın alınmasının yanında yağın altındaki kasın belirginleştirilmesi ve alınan yağın diğer bölgeler aktarılarak farkındalık yaratılması gibi üçlü bir işlemin sonucunu ifade ediyor. Yani estetik ve sağlıklı bir zayıflıktan söz edebiliriz.

Peki ya ameliyatsız seçenekler?

Bazı durumlarda ameliyat olmayı tercih etmeyen hastalar olabiliyor. Ameliyat olmak istemeyen bu tip hastalar için cerrahi olmayan ameliyatsız yöntemleri kullanıyoruz. Çünkü tedavinin konforlu olması, iyileşme sürelerinin kısa olması ve hastanın aynı gün sosyal hayatına devam etmesi gibi faktörler ameliyatsız tedavilerin avantajlarından bazıları. Bu gayet anlaşılır bir durum.

Cerrahi dışı yöntemlere seans seans devam etmek, diyet ve sporla bu etkinliği artırmak hastayı motive ediyor. Şu aralar tüm dünyada büyük heyecan uyandıran Cutera ID ile bölgesel fazlalıklarınızı radyofrekans enerjisi kullanarak parçalamak mümkün. Bu radyofrekans enerjisi sadece yağı parçalamaya özel bir enerji olduğu için bölgesel olarak yağı ısıtıp, vücuttan sıvı olarak atılmasını sağlar. Yine Cutera ailesinden Trusculp Flex isimli cihazla kaslarımızı uyararak bölgedeki kas belirginliğini sağlayan bir tedavi yapıyoruz. Bu cihaz bölgesel olarak sizin çalıştıramayacağınız ölçüde kaslarda aktifliği sağlıyor. Bu sayede üzerindeki yağ dokusunun yakılmasına neden oluyor. Bu iki cihazı birlikte kullanmak çok başarılı sonuçlar sağlıyor.

Son olarak hastalar “Bölgesel incelme tedavilerinden sonra kilo alır mıyım?” diye soruyor. Evet eğer hasta beslenmesine ve yaşam biçimine devam etmezse kilo alabilir. Sağlıklı olmak için yaşadığımızı unutmayalım.

Sağlıkla kalın.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder