Opr. Dr. Serdar Bora Bayraktaroğlu Kilo vermenin tam zamanı
HABERİ PAYLAŞ

Kışı geride bıraktık hem de bin türlü telaşla. Sadece yaz değil geçirdiğimiz günler de yeni bir hayatın başladığını söylüyor bize. O zaman bu sese kulak verip daha sağlıklı ve zinde olmak için kendimize zaman ayıralım. Hele de stres ve hareketsizlikten ötürü vücudumuza yeni katılan fazlalıklar söz konusuysa.

Ancak her zaman aldığımız kiloları kolaylıkla verme şansına sahip olamıyoruz. Dikkatsiz beslenmeye ek olarak kalitesiz yaşam döngüsü bizi zorlayan unsurlardan. Gündemin sert etkilerini de göz önüne alırsak bu kış ve bahar ayları bize daha ağır geldi. Özellikle 40 yaş üzerinde iseniz ne kadar dikkat edersek edelim kilo almak daha da kolaylaşıyor.

Haberin Devamı

Dünyada çok sayıda insan aldıkları ve vermekte zorlandıkları kilolar için tıp tıp teknolojisinden faydalanıyor. Liposuction yani yağ aldırma ameliyatları çok popüler olan ve özellikle sosyal medyada sıklıkla aranan, hakkında bilgi toplanılan bir ameliyat çeşidi. Ben de sıklıkla Vaser Liposuction işlemini yapıyorum. Vaser Liposuction; yağ dokusunun ultrasonik ses dalgaları ile parçalanarak dışarı alındığı bir yağ alma yöntemi.

Kilo vermenin tam zamanı

Kolayca incelin

Öncelikle her zaman belirttiğim gibi liposuction bir kilo verme yöntemi değildir. Vaser Liposuction kolayca incelmeyi sağlayan ve yağlardan kurtulmak için yapılan cerrahi bir operasyondur. Gelişen teknoloji sayesinde konforlu ve kolay biçimde yapılan Vaser Liposuction fazla kilolarınızı vermenizden ziyade bölgesel incelmeyi sağlıyor. Ancak bunu yaparken sonuçların etkin ve gözle görülür olduğunu belirtmeliyim. Başarılı bir yağ aldırma yöntemi olan Vaser Liposuction günümüzde bu nedenle sıklıkla tercih ediliyor.

Yağlar erisin

Biz, işlem esnasında Vaser Liposuction yöntemi ile hastanın yağ fazlalıklarının olduğu bölgedeki yağ hücrelerini ultrason enerjisiyle eritiyoruz. Bu sayede o bölgedeki fazla yağ dokusu vücuttan alınabiliyor. Sağlıklı biçimde yapılan bu işlemde hastaya ait doku, damar, sinir ve deri herhangi bir zarar görmeden yağdan arındırılıyor. Kısacası sadece seçilen fazla yağ dokuları eritiliyor. Bu müthiş bir fayda sağlıyor.

Haberin Devamı

Kilo vermenin tam zamanı

Vaser Liposuction uygulamasının avantajları

  • Sadece yağ hücrelerini hedefleyerek alıyoruz. Yakındaki diğer sağlıklı dokular bu işlemden etkilenmiyor. Böylece kontur oluştururken de herhangi bir deformite oluşmuyor.
  • Lokal sedasyon altında yapılabiliyor. Yani gerekli durumlarda bölgesel çalışabiliyoruz.
  • Aldığımız yağ hücrelerini vücudun diğer bölgelerinde rahatlıkla kullanabiliyoruz. Örneğin yüzdeki hacim kayıplarını onarmak, meme büyütmek, yara izlerinin tedavisi ya da kalçalarınızın şekillendirilmesi gibi pek çok tedavi mümkün olabiliyor.

Vaser Liposuction hangi bölgelere yapılır?

Vaser Liposuction vücutta çok farklı bölgelere uygulanabilir. Özellikle yaz mevsiminde bizi sıkıntıya sokak karın, bel, kalçalar ve basen bu işlem için idealdir. Yine bacak içleri, diz çevresi, alt bacak, kollar, gıdı, ayak bilekleri, sırt ve ense olmak üzere diğer bölgelerde, yığılmış yağlar başarıyla alınabilir.

Hasta bu sayede spor ve diyetle veremediği fazlalıklardan kurtularak daha estetik bir vücuda kavuşabilir. Bu işlem sayesinde ayrıca bel kıvrımları daha belirginleştirilerek zarif bir görünüme kavuşturulur. Yine karın bölgemizde six pack denilen kas grubunu oluşturmak da Vaser High Definition uygulaması sayesinde mümkün olmaktadır.

Kilo vermenin tam zamanı

Vaser Liposuction nasıl yapılır?

Vaser Liposuction uygulamasında küçük bölgelere lokal anestezi yapılsa da çoklu bölgelerde işlem genel anestezi ile yapılır. Uygulama bu sayede daha konforlu biçimde gerçekleşir. Hasta operasyon sonrasında hasta isterse aynı gün evine dönebilir. Yine operasyon sonrasında korse kullanmak işlemin kalıcılığını arttırdığı için özel önem taşır.

Haberin Devamı

Vaser Liposuction sonrasında hasta hızla iyileşir ve gündelik hayatına estetik ve incelmiş şekilde geri döner.

Sağlıkla kalın.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder