Opr. Dr. Serdar Bora Bayraktaroğlu Kim Kardashian’ın hiç bitmeyen kum saati
HABERİ PAYLAŞ

Kim Kardashian’ın hiç bitmeyen kum saati

Herkes Kim Kardashian’ı sadece sosyal medya şöhreti sanıyor. Oysa, Kim aynı zamanda plastik cerrahi sayesinde bedenini yeniden biçimlendirerek kendini para kazanmaya, gündemde kalmaya adamış postmodern bir ikon.

Kim Kardashian sosyal medyanın dünyaya tanıttığı bir figür. Aslında, kendisini ve ailesini sosyal medyada lanse ederek şöhrete adanmış bir isim de diyebiliriz. Kardashian aslında bir proje desek çok da yanlış olmaz. Tanınmasını sağlayan kasetinden bu yana arkasındaki profesyonel ekiple her anını gözler önünde yaşamayı ve paraya çevirmeyi ihmal etmiyor.

Haberin Devamı

Kim Kardashian’ın hiç bitmeyen kum saati

OKYANUSTAN ÇIKAN İNCE BELLİ KIZ

Son olarak, şov dünyasının önemli organizasyonlarından Met Gala’da adeta ıslak bir kum saati şeklindeydi. Kim, ünlü tasarımcı Thierry Mugler’ın elbisesi ile okyanustan çıkan deniz kızı etkisini yakalamak istediğini söyledi. Belli ki Sophia Lauren’in ‘Boy on a Dolphin’ filminden aldıkları bu ilhamla Loren’e atıfta bulunmuştu. Ancak Kim, Sophia Loren’in o filmdeki şiirsel ve sade doğallığının tam tersine işlenmiş, katkılı ve yapay bir halde odak noktası olmayı başardı. Doğallığın olmadığı yerde güzellik olur mu sorusunun yanıtını ise tam burada size bırakıyorum.

Aslında burada dikkat çekmek istediğim nokta Kardashian’ın gerçekten bir kum saati figüründeki görüntüsü. Giydiği kıyafet bel oyuntusunu iyice belirginleştirerek ilk bakışta garip gelen ancak baktıkça alıştığınız bir görüntüyü ortaya çıkardı. Ve gündemi bizim mesleğimize, plastik cerrahiye taşıdı.

Kim Kardashian’ın hiç bitmeyen kum saati

KORSELERİN GÜCÜ AŞKINA

Bu görüntü üzerine tam da Kim’in hedeflediği gibi bir sürü tartışma onu odak noktası haline getirdi. Bazıları belindeki bu incelik için kaburgalarının bir kısmını aldırdığını söyledi. Bir plastik cerrah olarak bunu asla önermediğimi ve yaptırılmaması gereken bir operasyon olduğunu yeri gelmişken söylemeliyim. Yine yaptığı spor egzersizleri ile belini incelttiğini iddia edenler de var. Evet, yağ enjeksiyonu yaptırmadan kalçanızı büyütmek, çok kısa zamanda 20 bin squat yapmakla mümkün. Ama bunu gerçekleştirmek sanırım pek mümkün değil.

Haberin Devamı

Neyse ki, Vogue dergisinin haberi olayı açıklığı ile ortaya koydu. Kim Kardashian’ın elbisenin içine sıkı bir korse giyerek bu görüntüyü yakaladığı anlaşıldı. Yayınlanan videoda Kim’in, elbiseyi üç kişi eşliğinde ve ancak uzun bir zaman diliminde giyebildiği görülüyor. Yine sosyal medya şöhreti gecedeki yemekte masaya oturamadı ve tuvalete dahi gidemedi. Korse o kadar dardı ki nefes almakta bile zorlandığına eminim. Yine yeri gelmişken soralım, sizce yemek yemek gibi temel ihtiyaçlarınızı gideremediğiniz bir güzellik güzellik midir?

Kim Kardashian’ın hiç bitmeyen kum saati

İYİ BİR PLASTİK CERRAHİ PROJESİ

Bir plastik cerrah olarak bu görüntünün sadece korse sonucu olmadığını söylemeliyim. Evet, korse bel oyuntusunu iyi sıkarak belirginleştirmiş. Ancak daha öncesinde yapılan uygulamalar bel inceliğinin vurgusunu ortaya çıkmada etkili olmuş. Peki neler bu uygulamalar?

Öncelikle Kim Kardashian’ın göğüs büyütme ameliyatı ilk göze çarpan nokta. Yine bel ve karın bölgesine liposuction ve kalça bölgesine yapılan yağ enjeksiyonu bu görüntüye ulaşmasını sağlayan uygulamalar. Genişleyen popo hacmi bel inceliğinin etkisini arttırıyor. Elbette bu tip operasyonlar tek seferde yapılmamış. Kalçalarına yapılan yağ enjeksiyonun yıllar içinde defalarca yinelendiği aşikâr. Göğüslerindeki dikleştirme ve hafif hacim verme de yine bir plastik cerrahın eseri.

Haberin Devamı

Kim Kardashian’ın hiç bitmeyen kum saati

Yine yüzünde ise burun estetiği, çene estetiği ve alnıyla ilgili de lazer uygulaması yaptırdığını rahatlıkla söyleyebiliriz. Yanaklarındaki dolgu, çene estetiği ile birleşerek daha uzun ve estetik bir görünüm elde etmesini sağlamış. Elbette, bunlar uzun bir zaman dilimine yayılan ve tekrarları olan operasyonlar. Yaptırmadan önce iyice düşünülüp planlanması gerekiyor.

Kısacası Kim Kardashian giydiği elbise ile gündeme gelse de bedeni üzerindeki söz hakkını plastik cerrahlar sayesinde kullanarak, kendisini yeniden biçimlendirerek yola devam diyor. Her zaman söylediğim gibi ‘güzellik bir kültürdür’. Ancak, sağlıklı bir doğal güzellik hepimizin yaşam şiarı olmalı.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder