Opr. Dr. Serdar Bora Bayraktaroğlu Kulak konusunda kulağınızın üstüne yatmayın
HABERİ PAYLAŞ

Kulak konusunda kulağınızın üstüne yatmayın

Kulaklarımız duyma organı olmanın yanında dengemizi sağlamaları açısından hayatımızda önem taşır. Temel duyu organlarımızdandır ve baş bölgemizde bulunmaları sebebiyle yüz estetiğinde de tamamlayıcı bir fonksiyona sahiptir.

Kulak estetiği plastik cerrahinin ciddi konularından birisidir. Kulağa yapılan işlem hem kozmetik hem fonksiyonel olarak insan hayatında önem taşır. Sağlık ve estetik açısından kişinin hayat kalitesini yükseltir.

En bilinen kulak estetiği, ‘kepçe kulak’ olarak tabir edilen sorunun iyileştirilmesi için yapılır. Ancak elbette kulak estetiği bununla sınırlı değildir.

Haberin Devamı

Estetik anlamda yapılan diğer ameliyatlar genellikle kulak boyutu ve şekli ile ilgili yapılır. Kulağın baş ve yüzle olan orantısını sağlamak ve daha estetik bir görünüm elde etmek nihai hedeftir. Kulakta yapılan plastik cerrahi teknikleri genellikle temel kesiler ve dikiş atmayı içerir. Ancak izler kulak arkasına gizlendiği için kesinlikle görünmez ve zamanla zaten yok olur.

MASKELER ORTAYA ÇIKARDI

Özellikle son bir yıldır kullandığımız maskeler kulaklarımızı daha belirgin hale getirdi. Eğer kulaklarınız zaten büyükse maskeler ister istemez dikkati o yöne çekecektir. Son zamanlarda bunu fark edenler kulak estetiği ameliyatı konusunda sıklıkla bilgi talep ediyor.

Böyle durumlarda yaptığımız kulak kepçesi ve memesinin küçültülmesi otoplasti ameliyatlarının bir parçası olarak yapılabilir. Yara izi kulak arkasına saklandığı için görünmez. Kısa ve konforlu bir ameliyattır. Hızlı iyileşme ile kişi normal hayatına döner.

Sadece kulak kepçesinin büyüklüğü değil kulak memesinin büyümesi, gevşemesi ve sarkması ile oluşan problemler için de gerek cerrahi gerekse cerrahi olmayan işlemlerle iyi sonuçlar alınabilir. Cerrahi işlemler sayesinde kulak memesinin küçültülmesi, sarkmanın giderilmesi ve çene hattı ile olan ilişkisinin yeniden belirlenmesi sağlanır. Yine küpe ve piercing takmaya bağlı olarak oluşan büyümüş kulak deliğinin ufaltılması cerrahi işlemlerle yapılabilir.

DOLGU YA DA KENDİ YAĞINIZ

Aynı zamanda kulak memesinde cerrahi olmayan yollarla da gençleştirme yapılabilir. Dolgu ile sarkmış kulak memesini toparlayabiliyoruz. Kendi yağınız ile kulak memesinin daha dolgun ve sıkı görünmesini de sağlayabiliyoruz. Dolgu ile çözemediğimiz durumlarda ise yukarıda belirttiğim gibi kulak memesini ameliyat ile küçültüyoruz. Eğer kulakta aşırı kıkırdak büyümesi varsa bu durumda da fazla kıkırdağı çıkarıp şekil veriyoruz.

Haberin Devamı

Kulak ameliyatı her yaşta yapılabilecek sonuçları itibarıyla yüz güldüren ameliyatlardan birisidir. Ameliyatın acısız, ağrısız olması ve hızlı iyileşme süresi ile konforunuzdan ödün vermeden hayata keyifle devam edebilirsiniz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder