Opr. Dr. Serdar Bora Bayraktaroğlu Meme büyüklüğüme kim karar vermeli? Plastik cerrahım mı, ben mi?
HABERİ PAYLAŞ

Meme büyüklüğüme kim karar vermeli? Plastik cerrahım mı, ben mi?

Yakın zamanda çok eğlenceli, hoş bir kadın grupla, estetik ve güzelliğe dair felsefemle ilgili keyifli bir sohbet yaptık. Sohbet merak edilen sorulara ve estetik deneyimlere geldi.

Şöyle bir hikaye anlatıldı. Arkadaşlarından biri geçirdiği meme büyütme ameliyatı sonrası meme büyüklüğünü doktorunun karar verdiğini ve ona bu konuyu ameliyattan önce sormadığını anlattı (bence konuşulmuştur ama önemli değil) ve bana hepinizin merak ettiği soruyu sordu.

Meme büyüklüğümüze plastik cerrahlar mı karar vermeli? Yoksa kendimiz mi?

Haberin Devamı

Bu sorunun iki cevabı var hem evet hem hayır.

Evet kendi bedeniniz için kararları siz vermelisiniz, çünkü;

Bu sizin memeniz onun istediğiniz gibi görünmesi sizin doğal hakkınız ve evet memenizle ilgili tasarrufunuz size ait, bir kadın meme büyüklüğünü kendi tarifleyebilir. Ben hastalarımın ameliyatını planlarken mutlaka nasıl bir meme büyüklüğü istediğini sorarım ve hatta nasıl görünmek istediğini, sosyal hayatında nasıl bir kadın imajına sahip olduğunu anlamaya çalışırım yani atletik bir tarzı mı var, seksi ve vamp bir tarzı mı var, spor bir hayatı mı var yoksa daha göz önünde bir tarza mı sahip, bunları anlamak ve hastayı dinlemek benim için onun memesinin olması gereken büyüklüğü hakkında fikir veriyor.

Hayır, biz plastik cerrahlar meme büyüklüğüne karar vermeliyiz çünkü;

Meme büyütmek sadece bilmem kaç cc implant olsun demek değil.

Kadının memesinin hacmi, boyu, kilosu, omuz genişliği, kol boyu (evet yanlış duymadınız kol boyu da meme implantında önemli çünkü memenizin duruşu kol boyunuzla da ahenkli durmalı), meme altı katlantınızın yeri, meme başınızın duruşu, genç mi olgun mu yoksa yaşlı mı olup olmadığınız da bizim meme büyüklüğüne karar verirken dikkat ettiğimiz parametreler.

Hastalarımın arasıra söylediği ‘’en küçük boy implant cc si olsun’’ diyerek daha doğal bir meme sonucuna sahip olabileceklerini düşünmeleri doğru değil. Ya da ben illa kas altı istiyorum ben illa meme altı istiyorum, yok implantım yuvarlak olsun ya da damla olsun, bloglarda okudum en doğal yöntem bu gibi bir sürü yanlış kulaktan dolma şehir efsaneleriyle karşıma çıkıyorlar.

Haberin Devamı

Bu tip bilgi kirliliğinin ortalıkta esip geçtiği bu dijital çağda danışanlarıma kızamıyorum bile çünkü onlar da en azından üzerlerine düşen araştırma görevini yapıyorlar (araştırmak iyidir).

Meseleye bir de daha teknik bir pencereden bakalım mı şimdi?

Mesela 180 cm boyunda bir kadın bedeni için 300 cc bir implant küçük olabilirken, 155 cm boyunda başka bir kadın için 180 cc implant büyük gelebilir.

Ya da boyları aynı olsa bile 40’lı yaşlarda bir kadın memesinin doğal büyüklüğü ile 18 yaşında bir kadının memesinin doğal büyüklüğü aynı değildir, çünkü beden oranları yaşla birlikte değişiyor.

İmplantların şekli yapısı ister damla olsun ister yuvarlak olsun doğru hastada doğru uygulamayla doğal sonuçlar verir. Şu ya da bu şekil daha doğal denemez o nedenle.

Ve bu operasyonu ve doğal ve başarılı sonuçlarını binlerce kez tecrübe etmiş biri olarak söylüyorum, bir implantın bir kadın memesindeki uzun dönem sonuçlarını ve değişim paternini biliyorum yani sizin için ilk deneyim benim için bin küsürüncü oluyor. O nedenle deneyime, uzmana danışmak ve güvenmek çok önemli bir nokta.

Haberin Devamı

Sözün kısası bu, iki kişi arasında bir halat çekme yarışması değil ki kim güçlüyse onun dediği olsun, bu bir kadının plastik cerrahıyla birlikte oturup akılcı anlaşılır beklentilerle sağlıklı, doğal ve genç bir meme sonucuna gittiği keyifli bir yolculuk, onun için ortak akıl her zaman en iyisidir.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder