Opr. Dr. Serdar Bora Bayraktaroğlu Meme büyütme ve dikleştirme ameliyatları ilk üçte
HABERİ PAYLAŞ

Meme büyütme ve dikleştirme ameliyatları ilk üçte

İstatistikler ‘meme büyütme ve dikleştirme’ ameliyatlarının her sene en çok yapılan ameliyatlar sıralamasında ilk üçte olduğunu gösteriyor. İlginç değil mi?

Peki neden bu kadar tercih ediliyor diye sorabilirsiniz.

Augmentasyon-Mastopeksi olarak da bilinen meme büyütme -dikleştirme; sarkmış, boşalmış meme dokusunu hem büyütüp hem dikleştirerek memeyi yeniden şekillendirme işlemidir. Böylece daha genç ve diri bir meme dokusu elde ederiz. Bu sayede göğüsler daha dik ve fit görünür. Özellikle sarkma sorunu yüzünden giydiği kıyafetlerdeki görüntüsünden memnun olmayan hasta grubu için idealdir.

Haberin Devamı

Meme neden sarkar? Neden içi boşalır?

Bu sorunun tek bir yanıtı yok elbette ama bir kadının yaş alması ile başlayan süreç sonucunda meme sarkar ve boşalır. Özellikle, gebelik, emzirme, yaşlanma, yerçekimi, ailesel kalıtım, aşırı kilo alıp verme ya da tüp mide gibi kilo verici ameliyatlar sonra bu deformasyon daha çok görülür.

Meme dikleştirme ameliyatı için kimler iyi bir adaydır?

Fiziksel olarak sağlıklı ve sabit bir kilodaysanız,

Göğüslerinizin sarkmış ya da düz görüntüsünden rahatsız oluyorsanız,

Meme yukarıda anlattığım sebeplerden ötürü içi boşalmışsa,

Meme uçlarınız sarkmış ve aşağıyı gösteriyorsa,

Meme cildiniz gevşemiş pörsümüş,

Meme başınız genişleyerek sarkmışsa,

Memeleriniz arasında hacim ve sarkma farkı varsa,

Siz meme dikleştirme için ideal bir adaysınız demektir. Tabi bu anlattığım adaylar için nihai ameliyat planı muayene sonrasında yapılıyor. Herkes bu şablonlara uymayabilir.

Hastalarımın en çok sorduğu sorulardan biri “Meme büyütme dikleştirme ameliyatı hamilelik ya da emzirme için engel teşkil eder mi?” Bu ameliyat sizin emzirmenize ve hamile kalmamıza engel teşkil etmez.

Ameliyatınız sırasında meme dokunuzu büyütmek ve hacimlendirmek için silikon bir implant uygulanır. Bu işlem izli bir ameliyattır ancak izler zamanla solar ve belirsizleşir. Bu yüzden endişelenmenize gerek yok. Ameliyat acısız ve yönergeler dönersiniz.

Bilmeniz gerekenler;

Meme büyütme dikleştirme yapılan hastalarda zamanla memelerde hafif bir dökümlenme gözlenebilir, bu doğal bir sonuçtur ama asla eski halinize gelmeyecektir.

Haberin Devamı

Yine bu tip bir ameliyat sonrasında başta anlattığım gibi hamile kalınabilir ama bu hamileliğin memenizde nasıl bir süreç izleyeceği sizin kendi süreciniz olduğu için tahmin edilemez. Benim size tavsiyem bu tip bir işlemi hamileliğinizden sonra planlamanız yönünde.

Bu işlem dikkatli kilo kontrolü ve ortalama hamilelik süreçlerinden az etkilenir ve eski haline dönmez. Uzun yıllar kullanabilirsiniz ama zamanla yıllandığımızı ve yaşlandığımızı da unutmamak gerekir.

Sonuç olarak; bu ameliyat oldukça kişisel bir işlemdir. Bunu; başkasının arzularını yerine getirmek veya herhangi bir imaja uymaya çalışmak için değil, kendiniz için yapmalısınız.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder