Opr. Dr. Serdar Bora Bayraktaroğlu Yemeğe tuz serperken sallanan kollar burada mı?
HABERİ PAYLAŞ

Yemeğe tuz serperken sallanan kollar burada mı?

Estetik güzellik deyince ilk aklımıza gelen yüzümüz olsa da bizi olur olmadık sıkıntıya sokan ince kaygılarımız da yok değil. Bunlardan en sık karşılaştığımız; sarkık kollar!

Özellikle dramatik kilo kayıplarından sonra kollarımızın içi boşalır, tüp mide gibi yoğun ve hızlı kilo verilen operasyonlardan sonra ya da yıllanma ve benzeri nedenlerle cildimizin ve kolajenimizin gevşemesi sonucu sarkmalar oluşur. Bu sarkıklıklar en ufak bir harekette sallanır. Kısa kollu giymemeye başlarız, el kol hareketlerimiz değişir, fotoğraflarda kollarımızı gizlemeye çalışırız. Hatta bu sıkıntının en çok gözlendiği yerler düğünlerdir. Herkes çok şık, özenli ve bakımlı. Ama o kollar yok mu?! Oynamaya kaldırmaz insanı.

Haberin Devamı

Şaka bir yana kol sarkıklıkları birçoğumuzun başında. Ne şanslıyız ki estetik cerrahinin nimetlerinden faydalanabiliyoruz ve kol germe operasyonlarıyla çok başarılı bir şekilde kolları eski sağlıklı görünümüne kavuşturabiliyoruz.

Kollarda oluşan bu sarkmaları gidermek ve kolumuzu daha ince, daha sıkı göstermek için yaptığımız cerrahi işleme kol germe ameliyatı diyoruz. Benim de çok sık yaptığım başarılı ameliyatlardan biri.

Kol germe ameliyatı kişiye özel olarak yapılır.

Yani ameliyat, kişideki sarkma oranına ve cilt yapısına göre planlanır. Çünkü sarkma miktarı, kol ölçülerine, cinsiyetimize göre farklılıklar gösterir. Bu da ameliyatın kişiye özel olmasını zorunlu kılar.

Burada merak edilen bir konuya açıklık getireyim; sadece Vaser ya da Laser Liposuction ile kol germe işlemi yapılabilir mi?

Aslında hafif sarkan ve kısmi yağlı kollarda yapılan sınırlı yağ alma işlemleri kolu incelterek sıkılaştırır ama gevşemiş, içi boşalmış ya da aşırı yağlı bir kolu sadece yağ alma işlemiyle daha sıkı bir noktaya taşıyamayız.

Aşırı şişkin bir balon düşünün, havasını boşalttığımızda balonun gevşediğini görürsünüz. Aslında bu prensip insan dokusu için de geçerli, kollardan aşırı yağ almak sıkılaştırmayabileceği gibi gevşemeyi arttırabilir.

Kol germe ameliyatı planlarken;

Eğer hastama yıllanma ve diğer sebepler ile kol germe ameliyatı planlayacaksam işlemin zamanlaması konusunda istediğimiz an başlayabiliyoruz.

Haberin Devamı

Tüp mide ameliyatı geçiren birine hangi şartlarda kol germe yapılır?

Kol germe işlemini tüp mide operasyonu geçirmiş birine planlayacaksam nihai kilosuna ulaştığından emin oluyorum. Yani ameliyatı, kilo vermesi duran ve artık bu kiloda düzenli kalan hastalarıma yapıyorum.

Gelelim ameliyat sürecine;

Ameliyatı genel anestezi altında yapıyorum.

Kol içindeki sarkmış ve gevşemiş fazla deriyi alıyorum. Bunu kol altına ve koltuk altına yerleşen bir kesiyle yapıyorum. Bu işlemi yaparken gerek görürsem vaser liposuction ile de fazla yağ dokusunu alıyorum. Böylelikle sadece sıkı bir kol değil aynı zamanda daha ince bir kol sonucuna da ulaşmış oluyoruz.

Bu işlem yaklaşık 1 saat sürüyor.

Kol alt sınırında açılan kesileri kol oluğuna ve kol altına gizleyerek hastanın konforlu bir ameliyat sonucu yaşamasını sağlıyorum.

Kol germe ameliyatları sonrasındaki memnuniyet…

Hasta kolunun göründüğü kıyafetleri giyebiliyor bu psikolojik anlamda büyük bir rahatlık ve mutluluk sağlıyor. Kol hem inceliyor hem de dirileşiyor. Ameliyat sonrasında hızla normal hayata dönerek iyileşme sağlanıyor.

Haberin Devamı

Kol germe ameliyatı Body Sculpture dediğimiz vücut heykeltıraşlığının bir parçasıdır ve çok önemlidir. Doğru yapıldığında ömür boyu keyifle kullanabilirsiniz. Ancak elbette kilo almadan ve spor yaparak kendinize özen göstermeniz bu ameliyatınızın sonuçlarını uzun yıllar kullanabilmeniz adına çok önemli.

Kol germe ameliyatlarından sonra iz kalır mı?

Kol alt oluğuna ve koltuk altına gizlediğim kesiler zamanla azalıyor ve soluyor. Kol germe ameliyatı izsiz bir ameliyat değil fakat izler sizin doğal oluklarınız içerisinde gizlendiği için belirginliği zayıf, önden farkındalığı neredeyse yok derecede. Arkada ise dirseğinize yakın kısmı dikkatli bakıldığında ancak fark edilir durumda.

Kol inceliğinin ve sıkılığının kazanıldığı bu ameliyat; izine rağmen sonuçları açısından çok güçlü, çok başarılı bir operasyondur. Çünkü başka hiçbir işlem bu sonuçları kol germe ameliyatı kadar belirgin ortaya koyamaz. Bu nedenle hastalarıma önerdiğim ve çok severek yaptığım bir ameliyat olmaya devam ediyor.

Bu tarz kol germe, bacak germe, karın germe gibi ameliyatlar oldukça başarılı bir şekilde yaptığımız, sonucunda kişiye mutlu ve konforlu bir yaşamın kapılarını açan operasyonlardır.

Her geçen gün daha fazla insanın sıcak baktığı bu tip ameliyatlar için siz de aday olabilirsiniz. Bunu yemeğinize tuz serperken kolunuza bakarak anlayabilirsiniz.

İşin latifesi her şey insan için, rahatımız, konforumuz, mutluluğumuz için. Sağlıkla ve güzellikle geçirdiğiniz bir hafta olsun…

Sıradaki haber yükleniyor...
holder