Opr. Dr. Serdar Bora Bayraktaroğlu Yorgun görünümün sorumlusu alt göz kapağınız olabilir
HABERİ PAYLAŞ

Yorgun görünümün sorumlusu alt göz kapağınız olabilir

Herkese Merhaba,

Bu haftanın estetik cerrahi işlemini ‘Alt Göz Kapağı Estetiği’ olarak seçtim.

Bugün bu konuda kendi yapmış olduğum tedavi üzerinden sizlere Alt Göz Kapağı Estetiğini anlatacağım.

Hazır mısınız?

Göz, yüzümüzde ifademizi oluşturan en önemli organlardan bir tanesidir.

Hislerimizi karşımızdaki kişiye aktarır. Yani sosyalleşirken kendimizi ifade ettiğimiz en önemli iletişim araçlarımızdan birisidir. Ancak zaman ve yaşanmışlıklar maalesef göz ve çevresine de etki ederek onu deforme edebilir.

Haberin Devamı

Özellikle 35 yaş sonrasında alt göz kapağında ortaya çıkan sarkma ve torbalanma, yüzümüzde farklı bir ifadeye neden olur. İşte bu durum, bizi olduğumuzdan farklı biri olarak lanse edebilir. Nasıl mı? Daha yorgun, daha gergin ya da olduğumuzdan daha yaşlı görünmemize neden olarak.

Alt Göz kapağında torbalanma neden oluşur?

Genetik faktörler dışında, yaşlanmak yıllanmak, uyku düzensizliği, alkol ve sigara tüketimi göz bölgesinde torbalanmalara ve sarkmalara neden olabilir.

Genelde tempolu yaşam nedeniyle fazla bilgisayar ve cep telefonu kullanımı, uykusuzluk gibi faktörlerle maalesef alt göz kapağında torbalanma ve sarkma sorunu olabilir.

Peki estetik cerrahi bu durumda ne yapar?

Elbette müthiş seçenekleri ile alt göz kapağımızdaki bu problemi gidererek harika bir görünüm yaratmamıza olanak sağlar.

Detaylı bir analiz sonunda kendisine üst ve alt göz kapağı ameliyatı planladım.

Göz çevresinde alt ve üst göz kapaklarında bu tip, sarkma veya torbalanma şikayeti olan 18 yaş üzerindeki herkes alt Göz Kapağı estetiği yaptırabilir.

Operasyon öncesi hazırlık nasıl olur?

Her ameliyatta olduğu gibi bir hafta öncesinden aspirin gibi kan sulandırıcı ilaç kullanımını kesiyoruz. Yine bu süre içinde bitki çaylarını tüketmenizi istemiyorum. Yaptığım görüşmede gözünüzde tansiyon vb. kronik rahatsızlıklar olup olmadığını soruyorum. Eğer varsa ilgili hekimden alınacak bir uygunluk raporu ile sizi ameliyata hazırlıyorum.

Hiç merak etmeyin kliniğim, söz ettiğim bu konularda siz bilgilendirip sürecinizi takip edecektir.

Haberin Devamı

Peki operasyonu nasıl yapıyoruz?

Bu ameliyatı alt göz kapağı kirpik hattından yapılan bir kesiyle başlıyoruz ve torbalanmış fıtıklaşmış bu yağ dokularını kısmi olarak alarak, yeniden yerleştiriyoruz. Bu işlemi yaparken alt göz kapağımızı hafifçe askılıyoruz ve alt göz kapağında biriken sarkan fazla deriyi de bu ameliyatla alabiliyoruz.

Alt göz kapağı ameliyatı sırasında gerek görürsem hatama kendi yağından bir miktar yağ enjeksiyonu da uyguluyorum.

Elbette her ameliyat çok önemlidir ancak alt göz kapağı ameliyatı görece diğer ameliyatlara göre kısa sürer ve herhangi bir acı ya da ağrı hissetmezsiniz.

Operasyon sonrası nelere dikkat ederiz?

Ameliyattan sonra dikiş attığım bölgeyi bantlıyorum. Bu bantlar ödemi önlemesi açısından önem taşır. Operasyondan sonra buz uygulaması travmanın sakinleşmesi için gereklidir. Göz çevresinde bazı bünyelerde şişlik ya da morluk oluşabilir, bu durum olağandır. Şişlikler ve olası morluklar 3. günden sonra yavaşlar ve geçer.

İlk hafta dikişlerin olduğu bölgeyi travmadan ve sudan korumanızı öneriyorum. Dikişler alındıktan sonra kısa duşlar alabilirsiniz.

Haberin Devamı

Yine ilk hafta başınızın altında 2 yastıkla uyumanız ve başınızı öne eğecek aktivitelerden uzak durmanız gerekir.

Operasyondan sonra nasıl bir sonuç alırız?

Şimdi size hastamın önce ve sonrası resimlerini gösteriyorum, bakın alt göz kapağında yerleşen torbalanmalar gitmiş, hastamın yorgun ve yıllanmış görüntüsünden eser kalmamış.

Ve peki hastamın video görüntüsüyle de mimiklenme sırasında nasıl göründüğünü izleyebilirsiniz.

Fark muazzam olur.

Alt göz kapağı estetiği ile torbaların alınması ve sarkan alt göz kapağımızın askılanması ile göz ve çevresi daha belirgin olarak ortaya çıkar.

Göz ifadesinin kaş ve orta yüz ile uyumu yakalanarak kişinin yaşından daha genç görünmesi sağlanır.

Sizi operasyon sonrasında görenler göz çevrenizdeki ifadenin verdiği hoş enerjiyi fark eder.

Ameliyat ne kadar sürer?

Ortalama 45-60 dakika sürer ve genel anestezi altında yapılır.

Alt Göz Kapağı Estetiği ameliyatı sonucu kalıcı mıdır?

Bu işlemin etkinliğini yıllarca kullanabiliyorsunuz. Ama unutmamanız gereken nokta, yıllanmaya devam ettiğimiz için zamanla küçük gevşemeler olabileceğidir.

Ameliyatın ardından iz kalır mı?

Belirgin olmayan izler kalmaktadır. Bu izler, alt göz kapağı kirpik çizginizin içine yerleştirilmekte ve görünmemektedir. İlk başlardaki hafif pembelik zamanla geçer. Gün içerisinde güneş koruyucu krem kullanmanız önemlidir.

Ameliyat sonrası neler yaşanır?

Göz kapağı ameliyatından ardından hasta hemen normal hayatına döner.

Günlük yaşantıyı etkilemeyen ödem ve hafif morluklar kısa sürede geçer. Bir hafta sonra yapılacak kontrolde dikişler alınır.

Etkinliği ne kadardır?

Ameliyatın etkinliği yıllarca devam eder.

Kombine Tedavi

Bu ameliyatı tek başına yapabildiğim gibi yüz gençleştirmenin bir parçası olarak da yapabiliyorum. O zaman bu hastamda olduğu gibi üst göz kapağı estetiği ya da yüz germe ameliyatı gibi hastaya en uygun seçenekleri de ekliyorum.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder