Opr. Dr. Serdar Bora Bayraktaroğlu Yüz germede sanatsal dokunuşlar
HABERİ PAYLAŞ

Yüz germede sanatsal dokunuşlar

Zaman en büyük stres faktörlerinden birisi. Ve yüzümüz, zamanı gösterme konusunda en istekli yer.

Bazen tüm çabalarımıza rağmen olduğumuz yaşın da ilerisinde görünebiliyoruz. Özellikle uykusuzluk, alkol ve sigara tüketimi aksayan öğünlerle birleşince ortaya yorgun bir yüz ifadesi ortaya çıkıyor. Ve bizler çoğu zaman bunu fark etmiyor ya da umursamıyoruz.

İşte böyle anlarda yenilenmek için düğmeye basmak isteyebilirsiniz. Bu kararı vermeden önce gelin olaya biraz etraflıca bakalım.

Sarkmış bir yüzün en kesin ve doğal çözümü yüz germe ameliyatıdır. Öncelikle bu konuda anlaşalım! Ancak bazı kişiler eskiden kalma bazı algılar yüzünden bu tip ameliyatlardan çekinebiliyor. En önemli kaygı, geçmişte sıklıkla karşılaştığımız aşırı gergin yüz ifadeleri. Anlaşılabilir bir durum olmakla birlikte bu tip ifadelerin artık çok geride kaldığını hemen söylemeliyim.

Haberin Devamı

Anımsayalım özellikle 80’li yıllarda yüz germe ameliyatları çok gergin ifadelere yol açabiliyordu. Bu bir dönemin estetik trendi idi. Mr Spock kulakları ve yukarı kalkmış şakaklar ile kaşlar güzel bulunuyordu.

Hatta o zamanlarda doğal yüz germe sonuçları istenen sonucun alınamadığı şeklinde yorumlanıyordu. Ne günler!

Estetikte moda

Kısacası her alanda olduğu gibi estetik cerrahi alanında da modalar oluşuyor. Her ne kadar ehil estetik cerrahlar dönem ve trend ne olursa olsun en doğalını yapsalar bile bazı dönemlerde aksi örnekler çoğalabiliyor. Bu da tartışılması gereken farklı bir konu.

Evet, yüz germe ameliyatları dönem dönem farklılıklar göstermektedir.

Tıpkı moda dünyasının trendleri gibi güzellik trendleri de kişileri etkisi altına alabiliyor. Ancak bizler daha doğal ve sağlıklı sonuçlarla ilgileniyoruz.

Yüz germe ameliyatları teknik anlamda da farklı süreçlerden geçiyor. 70’li yıllarda kullanılan teknikler ile şu anda kullanılan teknikler çok büyük farklılıklar gösteriyor. Artık ameliyatlar çok konforlu ve kolay gerçekleşiyor. Yine hastanın iyileşme süreleri de hızlandı. Hasta çok kısa sürede normal hayatına geri dönüyor.

Doktorunuzla görüşün

Yine de yüzünüzde sarkma varsa ve ameliyattan çekiniyorsanız bu tip ikilemleriniz için en doğrusu işinde uzman bir plastik cerrahla görüşmektir.

Haberin Devamı

İyi bir plastik cerrah size bu konuda tüm olasılıkları ve en uygun çözümleri önerecektir. Yüzünüzün genel görünümünü en doğal şekilde iyileştirmek için neler yapılması gerektiğini anlatacaktır.

Ameliyattan sonra dinlenmeniz gerekir. İyileşme sürecinde hafif şişlik ve morarma olması da doğal. Ancak sonuç ortaya çıkıp yüzünüzün sağlıklı ve taze görüntüsü ile karşılaştığınızda bayılacaksınız.

Unutmayın, gülümsediğinizde ya da mimik verdiğinizde yüzünüzü doğal hareket ettiren sonuçlar en iyisidir. Ve bu da sonucun yıllar boyunca kullanılacağının garantisidir.

Sağlık rakipsizdir. Sağlıkla kalın.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder