Opr. Dr. Serdar Bora Bayraktaroğlu Yüz inceltmenin ilginç bir yolu
HABERİ PAYLAŞ

Yüz inceltmenin ilginç bir yolu

Bu hafta size ilginç ama ayrıntılı bir konudan bahsedeceğim, yüz inceltmek amacıyla yapılan bişektomi işlemini masaya yatıralım,

Hadi bakalım…

Yüz inceltmek benim estetik cerrahi pratiğimde çok önemli bir yer tutuyor.

Çünkü aynı zamanda ince ve diri bir yüz, gençliğin de işaretlerinden bir tanesi ve yüzü  V şeklinde, yani aşağıda ince yukarıda belirgin, göstermek için yapılan işlemlerden biri bişektomi.

Yüzümüz 3 bölgeden oluşuyor; üst, orta ve alt yüz.

Alt yüzünün kalın ve iri durması hem yüzümüzü kare göstererek, yukarıda amaçladığımız  v ifadesinden uzaklaştırıyor hem de feminen bir sonuç olmaktan uzak bir görsellik taşıyor.

Haberin Devamı

 İşte alt yüzümüzde iri ve kare görünmenin sebeplerinden bir tanesi, yanak içerimize yerleşen eskilerin avurt dediği (hani çok zayıflayanlara avurtları çökmüş denmesinin sebebi olan işte bu yağ dokusu) yağ dokumuz.

Bunlardan biri diyorum çünkü alt yüzümüzdeki iri ve kare görünümün aslında başka sebepleri de var ve onların çözümleri yüz germelerden liposakşınlara uzanan bir yelpazede tedavi ediliyor. Benim bahsettiğim, alt yüzümüzün, yanak bölgesinin ağız kenarına doğru olan alanında, bu yanak içi yağının belirginleşmesi sonucuyla oluşan irilik.

Bişa Yağı Ne Demek?

 Ağız içerimizde ( yani yanak dokumuzun en derininde) şakak bölgemizden bir yağ yastıkçığı başlar ve şakak kemiğimiz altında yüzümüze doğru inerek kulak önü ve ağız kenarına doğru uzanan, benim ameliyatlarım sırasında gördüğüm parlak sarı gevşek bir yağ dokusu olarak ağız içimizde yerleşir, işte bu yağ yastıkçığına bişa diyoruz.

Bişa yağı çok başlı bir yağ dokusudur. Çiğneme kasımızın altından ağız kenarına doğru uzanan kısmı işte bize alt yüzümüzde irilik görüntüsüne sebep olan soruna sebep olur.

 Bişektomi nedir?

 Ağız içerisine yerleşen bu yağın alınması işlemine bişektomi operasyonu diyoruz.

Bişektomi işlemini tek başına yapabildiğimiz gibi yüz gençleştirme işlemlerinin bir parçası olarak da yapabiliyoruz, çünkü alt yüzümüzün iriliğini oluşturan şey yalnızca bu yağ değil.

 Bişektomi işleminde bişa yağının tamamı mı alınıyor?

Haberin Devamı

 Aslında burada çıkarılan yağ miktarı sınırlı ve hepsini almanın estetik açıdan doğru olmadığını düşünüyorum.

Bişektomi işlemini geçiren Hollywood starı Demi Moore’u anımsayanlar geçirdiği bişektomi sonrasında alt yüzündeki oluklanmanın ,estetik durmadığı bir yana, rahatsız edici de gösterdiğini hatırlayacaktır.

Her zaman söylediğim gibi dengeli ve ahenkli bir yanak inceltme; uygun hastalarda gayet başarılı sonuçlar verir.

 Bişektomi işlemi kimler için uygun değildir?

Aslında bu işlem için uygunluk en başta anlattığım, alt yüzün iriliğine sebep olan altta yatan en güçlü sebeplerin ne olduğunu anlamaktan geçiyor, yağdan zengin bir cilt altı dokusuna sahip biri için( yani kilolu bir yüze sahip insanlar) bişektomi işlemi yüzü inceltmez ya da alt yüzünde sarkma şikâyeti olan biri için bişektomi bir askılama yöntemi değildir.

 Kimler en uygun aday?

 Genç orta yaş aralığında alt yüz ağız kenarında bu bahsedilen yanak içi yağın (bişa) fazlalığı sebebiyle oluşan belirginliğin giderilmesi ve yüzün bu noktada inceltilmesinde çok başarılı bir yöntemdir.

Haberin Devamı

 Yine sağ ve sol yüz yarımları asimetrik insanlarda belki tamamen simetriyi bulamasa bile daha dengeli sağ ve sol yüz yarımı elde edilmesine yardım eder.

 Bişektomi ağrılı bir işlem mi?

Lokal anestezi ya da genel anestezi altında yapılan işlem ağrısız bir işlemdir ve hastalar işlem sonrasında günlük hayatlarına hızlıca dönebilirler.

İlk hafta kullanmaları gereken ilaçlar ve dikkat etmeleri gereken basit kurallar mevcut, bunlara dikkat edildiğinde sosyal ve iş hayatınıza çok hızlı dönebilirsiniz.

Etkinliği ne zaman görürüz?

Bişektomi işleminin etkinliğini 2-3 hafta içerisinde görebilirsiniz, ilk haftalar işlemin tabiatına bağlı hafif bir ödem oluşabilir, bu da ilk birkaç hafta içerisinde geçecektir.

Bişektomi işleminin sonucunu ne kadar süre kullanabilirsiniz?

Bu işlemin etkinliğini yıllarca kullanabilirsiniz.

Son mesaj; Bişektomi alt yüz ve yanağın inceltilmesinde ve dengelenmesinde çok etkin ve sonuçları itibariyle yüz güldürücü bir uygulamadır.

Yüzünüzden gülüşünüz eksik olmasın…

Haftaya yeni bir konuda görüşmek üzere...

Sıradaki haber yükleniyor...
holder