Oral Çalışlar Mersin’deki başarının sırrı
HABERİ PAYLAŞ

Mersin’deki başarının sırrı

Tarsusluyum. Doğup büyüdüğüm topraklarda virüsle mücadele ne durumda merak ediyorum. Tablo diğer illere oranla olumlu görünüyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’le salgın günlerinde Mersin’i konuştuk.

“Belediye otobüslerine her binen önce elini dezenfektanlıyor, kutudan maske alıyor, sonra sarı bantlarla kapatılarak, sosyal mesafe ölçüsünde aralıklı olarak düzenlenmiş koltuklara oturuyor. Valilik ve 13 ilçe belediyesi ile el ele verdik. Bu tür durumlarda yerel yönetimlerin hareket yeteneği daha çok. Hem finans akışı hem de araçları harekete geçirme yönünden.”

Haberin Devamı

Başkan Seçer şöyle devam ediyor: “Kayıplarımızın gömülmesi, mezarlıklar ve defin işi bizim. Şimdiye kadar bizim bilgimiz içinde üç kişi defnedildi. Tarsus’ta 58 yaşında bir kadın, Mersin’de 72 yaşında bir erkek ve 60 yaşında bir kadın.”

Resmi tabloysa, Mersin ilinde 8 kayıp gösteriyor. 2 milyona yakın nüfusu olan bir ilimiz Mersin. Kayıp 3 veya 8 de olsa, diğer illerle karşılaştırıldığında tablo çok olumlu.

Öncelik vatandaşı bilgilendirmek

Mersin’deki başarının sırrı

Vahap Seçer ilk olarak vatandaşı bilgilendirmeyi öne aldıklarını söylüyor. Şubat başında, Pandemi Eylem Planı’nı hazırlayıp, İl Sağlık Müdürlüğü’ne vermişler. Personel, Mersin Üniversitesi’nden gelen öğretim üyeleri tarafından sürekli bilgilendirilmiş. Mersinliler, belediye ile uyum içinde virüsle başa çıkmaya çalışıyor.

Vahap Seçer, vatandaşlarla karşılıklı güvene dayalı sıcak bir ilişki geliştirmiş. Telefonu sürekli çalıyor, “Başkan limon fidesi dikmeye gidiyorum. Yolda jandarma çevirirse ne yapacağım?” Başkan Seçer’in cevabı hep aynı: “Sen yoluna devam et bir sorun olursa beni ara...” Seçer şöyle devam ediyor: “Evinde ekmek kalmayan beni arıyor. Çok enteresan anılarımız var, bizzat beni neler için aradıklarını bir bilsen.”

Büyükşehir Belediyesi Kriz Merkezi’ni 16 Mart’ta kurmuş. 50 personel, telefon ve WhatsApp hatları aracılığıyla taleplere cevap veriyor. Merkeze 48 bin 342 vatandaşın başvurusu ulaşmış. Haftasonu sokağa çıkma yasağı sırasında, yoksul mahallelerde 50 bin ücretsiz ekmek dağıtılmış. 150 bin ihtiyaç kolisi dağıtıma hazır. Sağlık çalışanlarından isteyenlere kalmaları için bir tesis ayarlanmış, şu an kullananların sayısı 70’e ulaşmış.

Haberin Devamı

Başkan Seçer, açlık tehdidi altındakileri ve günübirlik kazanıp harcayan kesimi, öncelikli olarak desteklediklerini vurguluyor. Yerel yönetimlerin önemi böyle günlerde anlaşılıyor… Bir çiftçi ailesinin çocuğu olan Vahap Seçer, patlıcan biber fidelerinin zamanında ekildiğini de müjdeledi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı ve ekibinin başarısı nerede yatıyor? Yapılması gerekenleri harfiyen ve titizlikle yerine getirdiklerini söylüyor ve sözlerini “duruma hakimiz” diye bitiriyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder